A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A nagyobb kutya kurtább életű

2015. január 23., 04:00


Szerző: kiberov


Kategória: Egészség




Minél nagyobb termetű egy kutya, annál rövidebb ideig él. Német kutatók számításai szerint a fajtákat tekintve minden két kilónyi plusz testtömeg egy hónappal kurtítja egy eb várható élethosszát.



A Göttingeni Egyetem munkatársai 74 fajtához tartozó 56 ezer eb adatainak elemzése révén jutottak a fenti "végeredményre".

    Az emlősök világában a nagy test általában hosszabb élettel jár, az elefánt például 70 évig is elél, míg az egér csak 4 esztendeig.
Az egyes fajokon belül ugyanakkor rejtélyes módon a nagyobb test rövidebb életet jelent, így van ez az egereknél, a lovaknál és igen szembeötlőn a kutyáknál is. A borjúnyi dán dog - amely átlagosan 70 kilós - 7 évig él, míg egy 4 kilós uszkár 14 esztendeig is húzza.

    A jelenség magyarázataként a Göttingeni Egyetem munkatársai arra hajlanak, hogy a nagyobb testű kutyák gyorsabban öregszenek.


Reményeik szerint a kutatás eredményei segíthetnek fényt deríteni a növekedés és a halálozás közötti biológiai összefüggésekre - írta a LiveScience tudományos hírportál.

    Az American Naturalist című tudományos szaklap áprilisi számában megjelenő tanulmány szerzői a kutyák növekedésének és egészségük alakulásának vizsgálatával akarják folytatni kutatásukat, hogy azonosítsák a nagyméretű kutyák vezető halál okait.

A világ legöregebb kutyája egy labrador-keverék volt, aki  29 évesen halt meg.

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador Túlságosan is barátságos volt rendőrkutyának – Ma már életeket ment a labrador
Pályáját kábítószer kereső kutyaként képzelték el, de kedvessége miatt alkalmatlannak nyilvánították erre. Roger kutató-mentőnek tanult tovább, és elképesztő tehetséggel szimatolja ki a romok alatt rekedt embereket.

6 tévhit a nagytestű és óriás kutyákról, amit nem kell feltétlenül elhinni 6 tévhit a nagytestű és óriás kutyákról, amit nem kell feltétlenül elhinni
Lusták, nem valami eszesek és könnyen elhíznak? Csupán néhány feltételezés a termetes bundásokról, amit bárki megcáfolhat, aki kicsit is ismeri őket.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya
Megérkezésük után nem sokkal mind a két kutyus nagyon rosszul lett. Az állatorvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a két eb alkoholfüggőségben szenved.

Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk” Megmentette idős gazdiját a frissen örökbefogadott kutya - „Ő a mi hősünk”
Ruby azonnal segítséget hívott, mikor gazdija eszméletét vesztette, és beleesett az árokba. Nélküle "ki tudja, mennyi ideig lettem volna odalent anélkül, hogy bárki a keresésemre indult volna."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online Rehabportál Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC, amit tudni érdemes – S, mint simogatás Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC, amit tudni érdemes – S, mint simogatás
Ismersz kutyabarát éttermet? Hírek - Címlapon
Ismersz kutyabarát éttermet?