A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya

Coco a 2 éves labrador mix és társa Georgie gazdájuk halála után kerültek az angliai Woodside Animal Rescue Trust gondozásába.


2023. április 10., 15:30


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Megérkezésük után nem sokkal mind a két kutyus nagyon rosszul lett. Az állatorvosok megdöbbenve tapasztalták, hogy a két eb alkoholfüggőségben szenved.A menhelyre beszállításuk után Georgie rohamozni kezdett, és kicsivel utána Coco is. Szerencsére azonnal ellátásban tudták részesíteni mind a két kutyust. Georgie azonban a gondos állatorvosi kezelés ellenére is átkelt a szivárványhídon.

 

 

Minden kutya a mennybe megy
Georgie sajnos a gondos ápolás ellenére átkelt a szivárványhídon.
Forrás: www.pawleaks.com 

 

 

Coco bár életben maradt, de továbbra is nagyon rosszul volt, ezért 24 órás orvosi ellátásra szorult. A tünetei egyértelműen alkoholelvonásra utaltak az orvosok legnagyobb megdöbbenésére. A beérkezésétől számítva 4 hetet kellett szedálásban töltenie a kutyusnak, hogy biztosak lehessenek benne nem kezd újra rohamozni, ami az életébe kerülhetett volna.

 

Időközben az is kiderült, hogy a kutyusok akkor jutottak az italhoz, amikor alkoholfüggő gazdájuk esténként előhagyta a nyitott üvegeket, majd aludni tért.

 

 

Coco most
Coco már sokkal jobban van. Egészen úgy viselkedik, mint a normális kutyák.
Forrás: Facebook
 

 

Az alapítvány munkatársai szerint Coco túl van a legrosszabbon. Azonban továbbra is gyógyszereket kell szednie. Szerencsére egyre inkább úgy viselkedik, mint egy normális kutya. Bár fizikailag már jól van, sokszor még mindig nagyon nyugtalan és stresszes, ezért egyelőre nem áll készen az örökbefogadásra – amint azt Facebook posztjukban tudatták.

Forrás: www.facebook.com
Indexkép forrás: www.facebook.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez? Ha rossz a kutya, a gazda a hibás? Tényleg így van ez?
Egy holland kutatás szerint a szélsőségesen agresszív viselkedést mutató kutyák esetében a gazda személyisége és viselkedése is fontos szerepet játszik. Úgy tűnik, egyeseket az sem zavar, ha kutyájuk megharap valakit...

5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla 5 dolog, amivel megtörheted a kutyád lelkét még, ha nem is tudsz róla
A legtöbben feltehetően sosem tennék meg ezeket, ha azonban biztosra akarsz menni, vagy ismersz valakit, akinek segíteni szeretnél, mert úgy látod, hogy fölöslegesen stresszeli a kutyusát, akkor feltétlenül nézd meg az alábbi listát.

Miért félnek egyes kutyák a férfiaktól? És hogyan segíthetünk nekik ezt a félelmet feloldani? Miért félnek egyes kutyák a férfiaktól? És hogyan segíthetünk nekik ezt a félelmet feloldani?
Négylábú barátaink nem találják ki csak úgy, hogy rettegnének valamitől. Azonban ami elsőre nem tűnik olyan komoly problémának, sokkal nagyobb gonddá válhat, ha nem foglalkozunk vele, hogy megtaláljuk a kiváltó okot és segítsünk a kutyusnak, hogy túljusson rajta.

Elállta a mentőautó útját a kutyus, megmentette vele gazdája életét Elállta a mentőautó útját a kutyus, megmentette vele gazdája életét
A vonal hirtelen megszakadt és a mentésirányító hiába próbálta visszahívni a beteget már senki nem vette fel a telefont.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Praktiker AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt Hírek - Címlapon
6 tipp, hogy kellemesebbé tegyük a kutya számára a szobakennelt
Állatorvosok szívszorító vallomása az eutanáziáról Hírek - Címlapon
Állatorvosok szívszorító vallomása az eutanáziáról