A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatorvosok szívszorító vallomása az eutanáziáról

Egy kisállat elvesztése szívszorító élmény. Csak gazdik tudják igazán, hogyan válnak a kis kedvencek a család szerves és pótolhatatlan részévé életük során, egyedi, szerethető és végképp felejthetetlen személyiségükkel.


2023. április 10., 14:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Jó tudni!




Bár az emberek feltétel nélkül szeretik őket életük során, úgy tűnik, sokan túlságosan nehéznek találják a búcsút a legvégén. A fő ok, amiért az emberek úgy döntenek, hogy nem kísérik el kedvencüket a legvégső útra, az a bizonytalanság és a félelem, hogy mi fog történni.



Ez azonban igen szerencsétlen döntés lehet az állatorvosok szerint. Az egyik dél-afrikai állatkórház alkalmazottai a közösségi médiában osztották meg azt a szomorú valóságot, ami akkor következik be, amikor egy állatot le kell altatniuk, rámutatva, hogy sok tulajdonos dönt úgy, hogy nem lesz a szobában, amikor kedvencük eltávozik.

 

„Ha állattartó vagy, az esetek többségében elkerülhetetlen, hogy kedvenced előbb haljon meg, mint te,” – írja a poszt.

 

 

Búcsú
A végső búcsú mindenkinek nehéz.
Forrás: www.i.swncdn.com 

 

 

Ami aztán így folytatódik: „Tehát, ha és amikor el kell vinned kedvencedet az állatorvosi rendelőbe a humánus, fájdalommentes befejezés érdekében, szeretném, ha tudnál valamit. Te voltál a világa közepe egész életén keresztül!
Nekünk, embereknek pusztító, amikor elveszítjük őket. De kérlek, ne hagyd őt magára az utolsó perceiben idegenek között, egy olyan helyen, ami amúgy is félelmetes számára!”

 

Egy Jessi Dietrich nevű hölgy a Twitteren osztotta meg beszélgetését saját állatorvosával, akit arról kérdezett, hogy mi a munkájának a legnehezebb része.
„Megkérdeztem az állatorvosomat, hogy mi a legnehezebb a munkájában, és azt mondta, mikor el kell altatnia egy állatot,” – írta.

 

„A gazdik 90 százaléka nem akar a szobában lenni, amikor a végső injekciót beadjuk, így az állatok utolsó pillanatai arról szólnak, hogy kétségbeesetten keresik a szeretett lényt, akivel az egész életüket töltötték” – válaszolta az állatorvos.

 

JessiD
A gazdik 90 %-a nem képes végignézni kedvence távozását.
Forrás: www.images.ctfassets.net 

 

 

Egy másik állatorvos, - Sean McCormack – ugyanakkor azt vallja, hogy nem szabad elítélni azokat, akik úgy döntenek, hogy számukra túl nehéz lenne végignézni szeretett kedvencük távozását.
„Nem szabad azokat az embereket gyávának bélyegezni, akik úgy érzik, hogy el kell távolodjanak ilyenkor, mivel nem tudhatjuk, hogy mit élnek át pontosan. A legfőbb oka ennek a döntésnek jellemzően a félelem és a bizonytalanság, hogy mi is fog történni, mivel kell szembenézzenek.”

 

dr McCormack véleménye szerint párbeszédet kell folytatni a háziállat tulajdonosa és az állatklinika között arról, hogy mi fog történni, hogy egy kicsit könnyebb lehessen számukra ez az elkerülhetetlen és nehéz tapasztalat.

 

"Az állatorvosnak beszélni kell arról, hogy hogyan zajlik ez az eljárás és mire számíthat a gazdi, hogy mindenki számára a lehető legbékésebbé és stresszmentesebbé tegyék ezt a szívszorító eseményt" - mondja.

 

Minden kutya a mennybe megy
Egy biztos: minden kutya a mennybe megy!
Forrás: www.pawleaks.com 

 

 

A Kék Kereszt Állatjóléti Szervezet munkatársai szerint, nem kell szégyellnie magát annak, aki úgy érzi, hogy nem tud a szobában maradni, amikor kedvence a végső injekciót megkapja.

 

„Lehet, hogy megnyugtató a gazdi számára látni, hogy az eutanázia egy gyors és gyengéd folyamat, de nem kell, hogy bűntudatot érezzen az sem, aki képtelen végignézni, ahogy kedvence eltávozik. Ha a szeretett gazdát nagyon idegesnek érzi, az felzaklathatja a kutyát is” – vallja a szervezet.

Forrás: www.independent.co.uk
Indexkép forrás: www.i2-prod.mirror.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya Alig bírja levenni a szemét elhunyt gazdija fényképéről a gyászoló kutya
Még a labdáját is odaviszi neki. „Nagyon különleges kapcsolat volt közöttük.”

E-cigaretta: kutyád életébe is kerülhet, ha megkaparintja E-cigaretta: kutyád életébe is kerülhet, ha megkaparintja
Korábban már körüljártuk a dohányzás kutyákra gyakorolt hatásának témakörét. De mi a helyzet az e-cigarettával?

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen Előrehozták a karácsonyt, hogy a súlyos beteg kutya is ünnepelhessen
Riley, a 11 éves német dog elmondhatatlanul örült ajándékainak!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya Hírek - Címlapon
Már jól van az alkoholelvonón átesett kutya
3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal Hírek - Címlapon
3 fontos ok, amiért NE engedd, hogy a kutyád pórázon ismerkedjen idegen kutyákkal