A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján

2023. május 07., 08:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.



 

Anyák napján minden édesanyát felköszöntünk, kimutatva nekik hálánkat, szeretetünket, amiért életet adtak nekünk, gondoskodnak rólunk, és teljes szívükből szeretnek minket. Egy nem-kutyás számára talán őrült gondolatnak tűnhet, hogy Anyák napján a gazdik is érdemelnek egy felköszöntést, mi, kutyások azonban teljesen egyetértünk a gondolattal. Hogy miért?

 

 

1. A feltétlen szeretet

Kutyánk családtag. Ennek megfelelően úgy szeretjük, ahogy van, minden hibája ellenére is. Természetesen neveljük, tanítjuk, hogy a jelleme a jó irányba fejlődjön, de pontosan tudjuk, hogy senki és semmi sem lehet tökéletes, így megbocsátjuk a kisebb-nagyobb hibákat. Szeretetünk feltétel nélküli, ahogy az övék is…

 

 

Együtt jóban és rosszban - feltétel nélkül szeretjük kedvencünket és meg is adunk nekik minden tőlünk telhetőt
Együtt jóban és rosszban - feltétel nélkül szeretjük kedvencünket és meg is adunk nekik minden tőlünk telhetőt
Fotó: rover.com

 

 

2. Együtt, jóban és rosszban

Ahogy egy anya a gyermekéért, úgy egy gazdi is mindent megtesz kedvencéért. Minden szerető gazdi tudja, milyen aggódni, mikor a mindig vidám négylábú egyszercsak kedvetlenné válik, belázasodik, vagy netán játék közben valamilyen baleset éri… Ilyenkor minden rezzenésére felébredünk éjszaka, nyugtatjuk az állatorvosnál, és a végsőkig elmegyünk gyógyulásáért.

 

 

Betegségben is kitart a gazdi kutyája mellett
Betegségben is kitart a gazdi kutyája mellett
Fotó: pethealthnetwork.com

 

 

3. Amikor átmegyünk védelmező anyatigrisbe

Ha kedvencünk egészségéről, biztonságáról van szó, semmi nem állhat az utunkba. Se kötekedő emberek, se más állatok. Senki sem tehet kárt a mi kis drágánkban. (Bár valljuk be, sokszor túlzásba is esünk…)

Ugyanígy megvédjük őt a saját rossz ötleteitől is, és mindentől, ami egy hétköznapon csak adódhat. Vigyázunk, meg ne fázzon a téli zord időben, rászólunk, ha séta alatt olyan helyre akar merészkedni, ami esetleg nem biztonságos és nem engedjük belekeveredni olyan szituációkba, ami veszélyes lehet számára.

 

 

4. Ajándékok

Karácsonykor egy családtag sem maradhat ajándék nélkül, így kedvencünk sem. Pár finom falat, rágcsálható ajándék, vagy egy új játék biztosan vár rá a fa alatt. A szülinapjáról sem feledkezünk meg, ha más nem, egy extra öleléssel, vagy egy, a szokásosnál is hosszabb sétát teszünk vele az ünnep alkalmából.

 

 

Nem maradhat el a kutyánk szülinapja sem, igaz?
Nem maradhat el a kutyánk szülinapja sem, igaz?
Fotó: Hornyak Photo

 

 

Mindezekért egy igazi kutya-mami nem vár el semmit. Egyszerűen csak szereti kutyusát, és kész. Kedvencünk nem tud nekünk virágot adni, nem mond verset, vagy csak pár hálás szót nekünk, hogy megköszönje azt, amit teszünk érte, amit adunk neki. De ez így van jól. Lássuk meg minden egyes farokcsóválásában, boldog vakkantásában és csillogó szemében a hálát. Ő virágok helyett ezt adja nekünk. És feltétlen szeretetét.

 

 

 

 


Cikk első megjelenése: 2019. május 05.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is Segítség az idős gazdiknak, ha baj van – ezzel a programmal biztonságban tudhatják kedvencüket is
A Gondosóra program segítség lehet a házi kedvencek, kisállatok számára is - közölte a miniszterelnök főtanácsadója a közösségi oldalára vasárnap feltöltött videóban.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Brimo partysátor Rehabportál Irodakutya.com Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hogyan találnak haza a kutyák? Hírek - Címlapon
Hogyan találnak haza a kutyák?
Felébresszük kutyánkat, ha úgy érezzük, rosszat álmodik? Hírek - Címlapon
Felébresszük kutyánkat, ha úgy érezzük, rosszat álmodik?