A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Rövid láncon tartott németjuhászt mentettek a rendőrök - az utolsó pillanatban érkezett a segítség

2019. december 04., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Sírva próbált segítséget kérni a másfél méteres láncon szenvedő németjuhász. A lánc már a nyakába is belenőtt, és élelem híján olyan gyenge lett, hogy többször össze is esett. Szerencsére, még ha az utolsó pillanatban is, de érkezett segítség.



November 29-én érkezett bejelentés a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitánysághoz. A bejelentő egy szenvedő németjuhászról számolt be, akit egy fához kötöttek meg egy rövid lánccal. A kutya keservesen vonyított napok óta és többször össze is esett. A kiérkező rendőrök egy szörnyű állapotban lévő kutyával szembesültek: egy sáros, koszos, lesoványodott kutyával, akit egy körülbelül másfél méteres láncon tartottak, ami már bele is nőtt a nyakába. 

 

A rendőrök a helyszínre hívták az Ultimátum Állatvédelmi Alapítványt is, akikhez végül a Mila-nak elnevezett kutya került. Milát azonnal állatorvoshoz szállították, ahol eltávolították a nyakába nőtt láncot, és megkapott minden szükséges ellátást. Az állatorvos szerint az utolsó pillanatban érkezett a segítség: abban az állapotban hagyva már csak napjai lettek volna vissza a kutyának. Mila az Alapítványnál lábadozik, legfontosabb, hogy fizikailag megerősödjön és lelkileg is rendbejöjjön. 

 

 

Másfél méteres láncon tengődött a németjuhász
Másfél méteres láncon tengődött a németjuhász
Fotó: police.hu

 

 

Az állatmentők felidézték, a kutya sárban állt, mozogni nem tudott, így maga alá végezte el a dolgát, mindez ráragadt, amit a kutyakozmetikus másfél órán át tisztított le róla, hogy el tudja kezdeni a fürdetést. Nem volt csipje, nem kapott oltást, sem féreghajtót, az állat nagyon vékony, kilátszanak a csontjai. Gazdái néhány szelet száraz kenyeret dobtak ki neki a sárba, azt eszegette - idézi a Veol.hu az állatvédők beszámolóját. Azt is elmondták, hogy a kutya a környéken kóborolt a nyáron, az utcáról fogadták oda a telekre a gazdák. Enni, inni adtak neki, megkötötték és várták a gazdáját - ám senki nem jelentkezett érte. Korábban nyakörve is volt a németjuhásznak, ám az elszakadt, ekkor került rá a lánc. Azt, hogy a lánc már belenőtt a kutya nyakába, elmondása szerint a nagy bundától nem vette észre.

 

A nyomozók azonosították az eb tulajdonosát, egy 33 éves férfit, és 2019. december 3-án gyanúsítottként kihallgatták. Ellene állatkínzás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folyik eljárás a Veszprémi Rendőrkapitányságon - írja a police.hu.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya Átkelt a szivárványhídon Landon, a hős mentőkutya
Gyászol a Kulcsár Kutató-Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány: hű társuk, Landon, a 12 éves németjuhász átkelt a szivárványhídon.

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat
Minden négylábú megérdemel egy szerető családot! Akár kicsi, akár nagy, akár ugat, vagy épp nyávog. Jól tudják ezt a BRFK munkatársai, ezért ismét az örökbefogadás mellett kampányolnak.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyákkal is készülnek a 2020-as olimpiára Hírek - Címlapon
Kutyákkal is készülnek a 2020-as olimpiára
Adakozó Kedd: a karácsony előtti időszakban gondolj a nélkülözőkre is! Hírek - Címlapon
Adakozó Kedd: a karácsony előtti időszakban gondolj a nélkülözőkre is!