A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Adakozó Kedd: a karácsony előtti időszakban gondolj a nélkülözőkre is!

2019. december 03., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Állj meg egy pillanatra a karácsonyi költekezésben és nagy bevásárlásokban, és gondolj a nélkülözőkre is!



A Black Friday és a Cyber Monday alatt óriási pénzeket adunk ki. Az akciókat kihasználva nem csak a karácsonyi ajándékokat szerezhettük be kedvezményes áron, de egyéb bevásárlásainkat is időzíthettük ekkorra - így még több pénzt megspórolva. Rengeteg pénzt kiadunk ilyenkor, és rengeteget meg is spórolunk. 

 

Az örömteli készülődés, ajándékgyűjtés alatt azonban nem szabad megfeledkeznünk egymásról, az elesettekről, rászorulókról sem. A karácsonyi szezont megnyitó Black Friday, majd az azt követő Cyber Monday ellensúlyozására hívták életre Amerikában a Giving Tuesdayt, azaz az Adakozó Keddet. 

 

 

Adakozó Kedd: a karácsony előtti időszakban gondolj a nélkülözőkre is!
Adakozó Kedd: a karácsony előtti időszakban gondolj a nélkülözőkre is!
Fotó: mom.com

 

 

Az Adakozó Keddet már világszerte “tartják”, jótékonysági akciókat, adománygyűjtéseket szerveznek kifejezetten erre az alkalomra. Csatlakozhatunk ilyen akcióhoz is, az adakozokedd.hu-n és az adjukossze.hu-n több felhívást és adománygyűjtő akciót is találhatunk, köztük számos állatvédelmi témájút is. Az AdakozóKedd oldalán magáról az adományozás napjáról is további részletek olvashatók. 

 

Választhatjuk az adományozás “megszokott” módjait is. A tél a legnehezebb időszak a menhelyi kutyák és az állatvédők számára, minden apró segítségnek nagyon örülnek. Gondoljunk bevásárláskor az árva kutyákra: néhány finom falatnak, takarónak nagyon örülnek. Az anyagi támogatásnak is óriási szerepe van a túlélésben: az állatvédő szervezetek javarészt magánadományokból tudnak segíteni a védenceiknek. Már néhány száz forint is nagy segítség, ha az élelem beszerzéséről, állatorvosi ellátásról, gyógyszerekről vagy immunerősítőkről van szó. 

 

Ha nem áll módunkban így segíteni a menhelyi kutyákat, akkor sincs minden veszve: látogassuk meg a közeli menhelyet, és szerezzünk örömet egy-egy kutyusnak egy kis játékkal, vagy egy nagy sétával. Ha van olyan takarónk, törölközőnk,  amit már nem használunk, felajánlhatjuk egy menhely számára.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is! Black Friday másképp - gondolj a fekete kutyákra is!
A Black Friday, ha nem is hivatalosan, de megnyitja a karácsony előtti bevásárló szezont. Óriási leárazások, vásárlásra csábító ajánlatok minden üzletben… vannak azonban, akiknek nagyobb szüksége lenne a figyelmünkre!

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz Királyi kalapban pózolnak a mentett kutyák a 2024-es adománygyűjtő naptárhoz
Kate Middleton kalapkészítője kreatív csodáival szeretne segíteni a menhelyi kutyákon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Irodakutya.com Brimo partysátor Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Rövid láncon tartott németjuhászt mentettek a rendőrök - az utolsó pillanatban érkezett a segítség Hírek - Címlapon
Rövid láncon tartott németjuhászt mentettek a rendőrök - az utolsó pillanatban érkezett a segítség
Már nyolc koalát megmentett a tűz elől ez a spániel Hírek - Címlapon
Már nyolc koalát megmentett a tűz elől ez a spániel