A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén

Mancs a bajban! - Országszerte segítettek a menhelyen élő kisállatokon az INTERSPAR hipermarketek vásárlói


2024. május 16., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.



 

A SPAR Magyarország az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal már több mint 10 éve szervezi egész éven át tartó állateledel-gyűjtő akcióit, amelynek az egyik legnagyobb szabású eseménye a Mancs a bajban! kezdeményezés. Ennek keretében az elmúlt hétvégén az ország valamennyi, 36 INTERSPAR hipermarketében egyszerre gyűjtötték állatvédő szervezetek önkéntesei a vásárlók felajánlásait.

 

„Ma Magyarországon rengeteg kisállat él mostoha körülmények között. Sokan elképzelni sem tudják, mekkora feladatot jelent az állatvédő szervezetek számára a róluk való gondoskodás. A SPAR több mint egy évtizede segíti a magyarországi állatmenhelyeket a kereskedelmi forgalomból kivont, de az állatok élelmezésére hasznosítható termékek felajánlásával. Emellett vállalatunk szorosan együttműködik az Országos Állatvédőrség Alapítvánnyal. Ennek a közös munkának az egyik fontos eseménye a Mancs a bajban! akció, amelynek keretein belül idén is rendkívül sok felajánlást tettek vásárlóink, akiknek ezúton szeretnénk köszönetet mondani” - mondta Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.

 

 

Száraztápot, konzervet, kutyaszalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtöttek a menhelyek támogatására az akció keretein belül
Száraztápot, konzervet, kutyaszalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtöttek a menhelyek támogatására az akció keretein belül 
Fotó: Unsplash - Artem Maltsev

 

 

„A Mancs a bajban! és a többi gyűjtőakció rendkívül nagy segítséget jelent az állatvédő szervezeteknek a bajba került kisállatok ellátásában, gondozásában. A kezdeményezés ugyanakkor alkalmat teremt arra is, hogy felhívjuk a figyelmet az állatvédelem és a felelős állattartás kérdésére is. Ez egy rendkívül összetett társadalmi probléma, de bízunk abban, hogy következetes munkával, társadalmi szemléletformálással pozitív változásokat érhetünk el ezen a téren” - mondta Schreiter Katalin, az Országos Állatvédőrség Alapítvány kuratóriumának tagja.

Az idei Mancs a bajban! állateledel-gyűjtési hétvégén az INTERSPAR üzletek vásárlói a kutyáknak több mint 8 ezer kilogramm száraz tápot, 5250 doboz konzervet, a macskáknak pedig 1312 kilogramm száraz tápot, 6681 konzervet és alutasakos eledelt, valamint 1043 kilogramm macskaalmot ajánlottak fel. Ezeken felül nagy mennyiségű állatfelszerelés és tisztítószer is összegyűlt. A SPAR pedig további 1 millió forintot ajánlott fel az Országos Állatvédőrség Alapítvány számára.

 

A gyűjtőakciók az év hátralévő részében tovább folytatódnak, az adománygyűjtések időpontjától és helyszínéről júniustól a www.sparafenntarthatojovoert.hu/mancsabajban weboldalon tájékozódhatnak az érdeklődők.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista! Állatvédő szervezetek REpont QR kódjai – itt a lista!
Minden apró segítség jól jön az állatvédő egyesületeknek, fajtamentőknek, menhelyeknek – akár 50 forint is! Összeszedtük, hogyan segítheted a REpont visszaváltó rendszerrel az árva állatokat!

Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni Akik mellett nem lehet könnyek nélkül elmenni
A kóborló gazdátlan állatok száma elképesztő mennyiséget öltött az országban. Ugyanakkor az örökbefogadási kedv és lehetőség lassan nullához közelít.

Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban Árva állatok karácsonya - 200 állatvédő szervezet részesül tápadományban
Az előző évekhez hasonlóan, idén is tápadományban részesülnek az állatvédelmi civil szervezetek - közölte Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos az MTI-vel.

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon Hírek - Címlapon
Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon
Miért nem eszik a kutyám? Az étvágytalanság lehetséges okai 10 pontban Hírek - Címlapon
Miért nem eszik a kutyám? Az étvágytalanság lehetséges okai 10 pontban