A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Első alkalommal lett keverék kutya agility-győztes a Westminster Kutyakiállításon

2024. május 17., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Történelmet írt Nimble, a fekete-fehér kutyus: a fajtatiszta ebeket is megelőzte a rangos megmérettetésen.



 

28.76 másodperc – mindössze ennyi kellett a kis keveréknek, hogy hibátlanul teljesítse az agility pályát a 148. Westminster Kutya Kiállításon. Ezzel pedig nemhogy lekörözte a többi versenyzőt, de ő lett az első nem fajtatiszta kutya, aki megnyerte a bajnokságot.

 

Az évente megrendezésre kerülő New York-i kutyakiállításon 148. alkalommal mutathatták meg szépségüket a kutyafajták képviselői, ám agility-versenyeket csupán 11 éve szerveznek az esemény keretein belül. Idén május 11-én Nimble, a 6 éves keverék szuka könnyedén maga mögé utasította a 351 négylábú résztvevőt, melyek között 26 keverék is próbára tette agility-tudását.

 

 

Nimble, a keverék kutya lett az agility-verseny győztese
Nimble, a keverék kutya lett az agility-verseny győztese.jpg
Fotó: Facebook/@WKCDogShow

 

 

Gazdája és felvezetője, Cynthia Hornor tapasztalt agility-versenyző: 2023-ban ugyanezen a versenyen vihette el a pálmát másik kutyája, a Truant nevű Border Collie szuperképességeinek köszönhetően. Ezúttal azonban úgy érezte, Nimble is kellő felkészültséggel rendelkezik, megérzése pedig beigazolódott: a kistestű kutya elképesztő gyorsasággal száguldott végig az akadályokon, miközben a közönség hangosan biztatta.

 

 

@wkcdogs History has been made! Nimble is the FIRST 12" winner to be named both Westminster Masters Agility Champion AND All-American Champion! #WestminsterDogShow ♬ original sound - Westminster Kennel Club

 

 

A fekete-fehér keverék 28.76 másodperces eredményével bekerült a kutyakiállítás történetének öt leggyorsabb agility-versenyzőjébe, akik fél perc alatt teljesítették a pályát. Nimble ezen belül is a harmadik helyet foglalhatja el, így hát gazdija mellett büszkén állhatott fel a dobogó első fokára.

 

Az ezt megelőző 10 évben egyébként alábbi kutyafajták közül kerültek ki a győztesek: nyolc Border Collie (2014, 2015, 2017-21), egy shetlandi juhászkutya (2022) és egy ausztrál juhászkutya (2016).

 

 

 

Forrás: people.com
Indexkép forrás: Facebook/@WKCDogShow - Yahoo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ Kezet emelt apró kutyájára a cseh felvezető a sárvári CACIB kiállításon – lépett a MEOESZ
Minősíthetetlenül viselkedett apró testű kutyáival egy cseh kiállító Sárváron – a MEOESZ visszavonta az elnyert díjait és eltiltotta a további versenyzéstől.

Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához? Miért nem passzol a kutyám személyisége a fajtájához?
Kutyaválasztáskor ösztönösen is a személyiségünkhöz legjobban illő négylábút szeretnénk megtalálni. Ebben segíthetnek a fajtaleírások, melyekből olyan fontos dolgokat is megtudhatunk, mint a fajta megjelenése, testmérete, mozgásigénye és jelleme. Olykor viszont meglepetést okozhat, ha kiszemeltünk nem igazán felel meg az „ideális” képnek. Mi történhetett?

Tényleg hajlamosabbak a fajtatiszta kutyák a betegségekre? Tényleg hajlamosabbak a fajtatiszta kutyák a betegségekre?
Vagy ha megfordítjuk a kérdést: egészségesebbek a keverék kutyák, mint fajtatiszta társaik? Egy friss tanulmány szerint téves ez a feltételezés. Lássuk, mit mutatnak az adatok!

Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár Megható találkozás: 13 év után találkozott újra a kutya testvérpár
10 perc séta után viszont éppen olyan látványt nyújtottak, ahogy a parkban bandukoltak együtt, mint "két öreg lélek, akik már nagyon régóta ismerik egymást”.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyabarát ajánló a hosszú hétvégére Hírek - Címlapon
Kutyabarát ajánló a hosszú hétvégére
Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Hírek - Címlapon
Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén