A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítsük együtt a rácsok mögött élő kutyákat!

2019. október 25., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A menhelyeknek hatalmas anyagi terhet jelent a több százezer gazdátlan kutya napi szintű élelmezése és egészségügyi ellátása. A te segítségedre is szükségük van: már néhány száz forint is életmentő lehet.Ismerd meg Lola kutya történetét - sajnos nem egyedül küzd ezzel a problémával. Rengeteg befogadott kutyát önhibáján kívül visznek vissza a menhelyekre. Sokuk annyira traumatizálódik, hogy esélyük sincs a gyors felépülésre. Velük együtt több mint 10.000 kutya egész életét a rácsok mögött tölti. Azért, hogy ez a rengeteg kutya ne lefogyva, éhesen vagy betegen vészelje át a közelgő telet, a menhelyeknek támogatásra van szükségük, amit élelemre és gyógyszerekre fordíthatnak.

 

 

 

 

 

 

A Kutyaszemmel kampányának második szakaszában cél újra 2 millió forint összegyűjtése, amit az otthon nélküli kutyák ellátáshoz szükséges élelmiszerre és gyógyszerre fordítanak majd. A kampány első szakaszában 2.163.000 Ft gyűlt össze a hazai menhelyek és kutyáik számára a segítségetekkel. Szakmai egyeztetések után a befolyt összegből a Hangya Közösség Alapítvánnyal 3 rászoruló menhelyt támogattak ezzel az összeggel, hogy azok a legfontosabb infrastrukturális fejlesztéseiket végre kivitelezhessék: 

  • Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány: a karcagi menhelyen mintegy 220 kutyáról gondoskodnak. Egy fűthető ápoló- és lábadozó helyiséget építenek a támogatásból, hogy a műtött, beteg kutyákat ne kelljen a kennelbe visszarakni. Kutyáik a jövőben egy zárt, fertőtleníthető helyiségben gyógyulhatnak.  
  • Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesülete: a békéscsabai menhelyen közel 270 kutya életéért felelnek. Ők egy új kennelsort építenek, így a jövőben is biztonságos helyet tudnak biztosítani a mentett állatoknak.
  • Összefogás az Állatokért Alapítvány: jelenleg 238 kutya van a mátészalkai menhely gondozásában. Nincs kapujuk. Szeretnék elkerülni a lopásokat és biztonságosan, egy nagyobb kifutóba kiengedni a kennelekben élő kutyákat. 

 

 A gyűjtéssel és a kampánnyal kapcsolatos további információk a kutyaszemmel.hu oldalon találhatóak, az online gyűjtés linkje pedig ide kattintva érhető el.

 


 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya Különleges tehetségével mindenkit levesz a lábáról a mentett kutya
Plüssökből sosem elég! Arabella kutyus pedig azt is tudja, hogyan lophatja be magát bárkinek a szívébe. Hát nem édes?

Állatbarát Kihívás a hontalan állatokért - Pedagógusok és szülők is csatlakozhatnak! Állatbarát Kihívás a hontalan állatokért - Pedagógusok és szülők is csatlakozhatnak!
Pedagógusok, szülők és gyerekek csatlakozását várják a szervezők az Állatbarát Kihíváshoz, amely augusztusban a hontalan állatok örökbefogadásának népszerűsítéséről szól - tájékoztatta az Állatvédelmi Cselekvési Terv Kidolgozásáért és Végrehajtásáért Felelős Kormánybiztosi Titkárság az MTI-t.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak JULIUS-K9 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyával a munkahelyre – így állnak a hazai munkáltatók a kutyabaráttá váláshoz Hírek - Címlapon
Kutyával a munkahelyre – így állnak a hazai munkáltatók a kutyabaráttá váláshoz
Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás? Hírek - Címlapon
Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás?