A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítsük együtt a rácsok mögött élő kutyákat!

2019. október 25., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A menhelyeknek hatalmas anyagi terhet jelent a több százezer gazdátlan kutya napi szintű élelmezése és egészségügyi ellátása. A te segítségedre is szükségük van: már néhány száz forint is életmentő lehet.Ismerd meg Lola kutya történetét - sajnos nem egyedül küzd ezzel a problémával. Rengeteg befogadott kutyát önhibáján kívül visznek vissza a menhelyekre. Sokuk annyira traumatizálódik, hogy esélyük sincs a gyors felépülésre. Velük együtt több mint 10.000 kutya egész életét a rácsok mögött tölti. Azért, hogy ez a rengeteg kutya ne lefogyva, éhesen vagy betegen vészelje át a közelgő telet, a menhelyeknek támogatásra van szükségük, amit élelemre és gyógyszerekre fordíthatnak.

 

 

 

 

 

 

A Kutyaszemmel kampányának második szakaszában cél újra 2 millió forint összegyűjtése, amit az otthon nélküli kutyák ellátáshoz szükséges élelmiszerre és gyógyszerre fordítanak majd. A kampány első szakaszában 2.163.000 Ft gyűlt össze a hazai menhelyek és kutyáik számára a segítségetekkel. Szakmai egyeztetések után a befolyt összegből a Hangya Közösség Alapítvánnyal 3 rászoruló menhelyt támogattak ezzel az összeggel, hogy azok a legfontosabb infrastrukturális fejlesztéseiket végre kivitelezhessék: 

  • Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány: a karcagi menhelyen mintegy 220 kutyáról gondoskodnak. Egy fűthető ápoló- és lábadozó helyiséget építenek a támogatásból, hogy a műtött, beteg kutyákat ne kelljen a kennelbe visszarakni. Kutyáik a jövőben egy zárt, fertőtleníthető helyiségben gyógyulhatnak.  
  • Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesülete: a békéscsabai menhelyen közel 270 kutya életéért felelnek. Ők egy új kennelsort építenek, így a jövőben is biztonságos helyet tudnak biztosítani a mentett állatoknak.
  • Összefogás az Állatokért Alapítvány: jelenleg 238 kutya van a mátészalkai menhely gondozásában. Nincs kapujuk. Szeretnék elkerülni a lopásokat és biztonságosan, egy nagyobb kifutóba kiengedni a kennelekben élő kutyákat. 

 

 A gyűjtéssel és a kampánnyal kapcsolatos további információk a kutyaszemmel.hu oldalon találhatóak, az online gyűjtés linkje pedig ide kattintva érhető el.

 


 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén Több mint 9 ezer kg élelem gyűlt össze az árva állatok számára a hétvégén
Negyedik alkalommal szervezte meg az elmúlt hétvégén a Mancs a bajban! állateledel-gyűjtő akciót menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A kétnapos gyűjtés során összesen közel 12 ezer konzervet, 9500 kilogramm száraztápot, valamint nagy mennyiségű állatfelszerelést és tisztítószert ajánlottak fel az INTERSPAR hipermarketek vásárlói. A SPAR ezen felül további 1 millió forinttal segíti az állatvédelem ügyét.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál JULIUS-K9 Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyával a munkahelyre – így állnak a hazai munkáltatók a kutyabaráttá váláshoz Hírek - Címlapon
Kutyával a munkahelyre – így állnak a hazai munkáltatók a kutyabaráttá váláshoz
Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás? Hírek - Címlapon
Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás?