A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítsük együtt a rácsok mögött élő kutyákat!

2019. október 25., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A menhelyeknek hatalmas anyagi terhet jelent a több százezer gazdátlan kutya napi szintű élelmezése és egészségügyi ellátása. A te segítségedre is szükségük van: már néhány száz forint is életmentő lehet.



Ismerd meg Lola kutya történetét - sajnos nem egyedül küzd ezzel a problémával. Rengeteg befogadott kutyát önhibáján kívül visznek vissza a menhelyekre. Sokuk annyira traumatizálódik, hogy esélyük sincs a gyors felépülésre. Velük együtt több mint 10.000 kutya egész életét a rácsok mögött tölti. Azért, hogy ez a rengeteg kutya ne lefogyva, éhesen vagy betegen vészelje át a közelgő telet, a menhelyeknek támogatásra van szükségük, amit élelemre és gyógyszerekre fordíthatnak.

 

 

 

 

 

 

A Kutyaszemmel kampányának második szakaszában cél újra 2 millió forint összegyűjtése, amit az otthon nélküli kutyák ellátáshoz szükséges élelmiszerre és gyógyszerre fordítanak majd. A kampány első szakaszában 2.163.000 Ft gyűlt össze a hazai menhelyek és kutyáik számára a segítségetekkel. Szakmai egyeztetések után a befolyt összegből a Hangya Közösség Alapítvánnyal 3 rászoruló menhelyt támogattak ezzel az összeggel, hogy azok a legfontosabb infrastrukturális fejlesztéseiket végre kivitelezhessék: 

  • Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány: a karcagi menhelyen mintegy 220 kutyáról gondoskodnak. Egy fűthető ápoló- és lábadozó helyiséget építenek a támogatásból, hogy a műtött, beteg kutyákat ne kelljen a kennelbe visszarakni. Kutyáik a jövőben egy zárt, fertőtleníthető helyiségben gyógyulhatnak.  
  • Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesülete: a békéscsabai menhelyen közel 270 kutya életéért felelnek. Ők egy új kennelsort építenek, így a jövőben is biztonságos helyet tudnak biztosítani a mentett állatoknak.
  • Összefogás az Állatokért Alapítvány: jelenleg 238 kutya van a mátészalkai menhely gondozásában. Nincs kapujuk. Szeretnék elkerülni a lopásokat és biztonságosan, egy nagyobb kifutóba kiengedni a kennelekben élő kutyákat. 

 

 



A gyűjtéssel és a kampánnyal kapcsolatos további információk a kutyaszemmel.hu oldalon találhatóak, az online gyűjtés linkje pedig ide kattintva érhető el.

 


 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Praktiker Beagle Club Online Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni Hírek - Címlapon
Furcsa gusztusú kutyák, akik bármit képesek megenni
A kutyaválasztás egyik nagy kérdése: Honnan? Hírek - Címlapon
A kutyaválasztás egyik nagy kérdése: Honnan?