A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítsük együtt a rácsok mögött élő kutyákat!

2019. október 25., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
A menhelyeknek hatalmas anyagi terhet jelent a több százezer gazdátlan kutya napi szintű élelmezése és egészségügyi ellátása. A te segítségedre is szükségük van: már néhány száz forint is életmentő lehet.Ismerd meg Lola kutya történetét - sajnos nem egyedül küzd ezzel a problémával. Rengeteg befogadott kutyát önhibáján kívül visznek vissza a menhelyekre. Sokuk annyira traumatizálódik, hogy esélyük sincs a gyors felépülésre. Velük együtt több mint 10.000 kutya egész életét a rácsok mögött tölti. Azért, hogy ez a rengeteg kutya ne lefogyva, éhesen vagy betegen vészelje át a közelgő telet, a menhelyeknek támogatásra van szükségük, amit élelemre és gyógyszerekre fordíthatnak.

 

 

 

 

 

 

A Kutyaszemmel kampányának második szakaszában cél újra 2 millió forint összegyűjtése, amit az otthon nélküli kutyák ellátáshoz szükséges élelmiszerre és gyógyszerre fordítanak majd. A kampány első szakaszában 2.163.000 Ft gyűlt össze a hazai menhelyek és kutyáik számára a segítségetekkel. Szakmai egyeztetések után a befolyt összegből a Hangya Közösség Alapítvánnyal 3 rászoruló menhelyt támogattak ezzel az összeggel, hogy azok a legfontosabb infrastrukturális fejlesztéseiket végre kivitelezhessék: 

  • Kóbor Szívek Állatmentő Alapítvány: a karcagi menhelyen mintegy 220 kutyáról gondoskodnak. Egy fűthető ápoló- és lábadozó helyiséget építenek a támogatásból, hogy a műtött, beteg kutyákat ne kelljen a kennelbe visszarakni. Kutyáik a jövőben egy zárt, fertőtleníthető helyiségben gyógyulhatnak.  
  • Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesülete: a békéscsabai menhelyen közel 270 kutya életéért felelnek. Ők egy új kennelsort építenek, így a jövőben is biztonságos helyet tudnak biztosítani a mentett állatoknak.
  • Összefogás az Állatokért Alapítvány: jelenleg 238 kutya van a mátészalkai menhely gondozásában. Nincs kapujuk. Szeretnék elkerülni a lopásokat és biztonságosan, egy nagyobb kifutóba kiengedni a kennelekben élő kutyákat. 

 

 A gyűjtéssel és a kampánnyal kapcsolatos további információk a kutyaszemmel.hu oldalon találhatóak, az online gyűjtés linkje pedig ide kattintva érhető el.

 


 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Két tonna tápot kaptak az árva állatok Két tonna tápot kaptak az árva állatok
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról! Te is lehetsz szuperhős: az árva állatok megmentője lehetsz, ha rendelkezel adód 1 százalékáról!
Közeledik az adóbevallás, ezzel együtt az szja 1+1 százalékáról való rendelkezés határideje. Ne hanyagoljuk el, szánjunk rá pár percet, hiszen ez a menhelyi állatoknak akár az életet jelenheti!

Akár egy tonna tápadományt is nyerhetsz egy általad kiválasztott szervezet részére Akár egy tonna tápadományt is nyerhetsz egy általad kiválasztott szervezet részére
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Ovádi Péterrel, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztossal együttműködésben 2023. április 3. és május 22. között első alkalommal hirdeti meg a magyarországi civil állatvédő szervezetek népszerűsítését célzó kampányát, amely egyben felhívás arra is, hogy az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadó 1 százalékát regisztrált, állatvédelmi tevékenységet végző civil szervezetnek adományozzák az adófizetők. A kampány keretei között egy online nyereményjáték is kezdetét veszi, ahol egyrészt mindenki kiállhat a számára legkedvesebb állatvédő szervezet mellett, másrészt akár 1000 kg tápadományhoz is juttathatja az általa támogatott szervezetet. A kampány szakmai partnere az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Jogi, Elemző és Módszertani Központja.

Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány
Civil állatvédőket támogató kampányt indít a Közös Ügyünk az Állatvédelem Alapítvány, a kezdeményezésben részt vevők akár 1 tonna tápadományt is nyerhetnek az általuk támogatott szervezetnek - közölte az alapítvány hétfőn az MTI-vel.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyával a munkahelyre – így állnak a hazai munkáltatók a kutyabaráttá váláshoz Hírek - Címlapon
Kutyával a munkahelyre – így állnak a hazai munkáltatók a kutyabaráttá váláshoz
Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás? Hírek - Címlapon
Állatvédelem hazai helyzete – mikor lesz változás?