A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítsünk a kóbor kutyáknak!

A közbelépés életet ment


2017. január 21., 07:15


Szerző: RSM


Kategória: Állatvédelem




A dermesztő hidegben kóborló kutyák az életükkel játszanak. Ha nincs befogadó, vagy befogó számukra, akkor élelem és védett hely hiányában elpusztulhatnak egy éjszaka alatt.



Nincs az a kerítés, amin ne jutna át egy megrémült, félelemmel teli kutya. Ezért van az, hogy minden év első napjaiban kiugróan magas lesz az elkóborolt ebek száma. 

A kötelező chipnek ilyenkor igazán nagy hasznát lehet venni, - ha a kutya valóban chipezett. 

 

Ne hagyd megfagyni a hidegben a kóbor kutyát!
Ne hagyd megfagyni a hidegben a kóbor kutyát!
Fotó: oddstuffmagazine.com

 

Az állatvédők a következőkre hívják fel a figyelmet, ha elkóborolt kutyát látunk: 

  • Próbáld meg magadhoz hívni, hátha meg tudod fogni. Ha továbbmegy, az akár az életébe is kerülhet! Ha megfogni nem is tudod, próbáld meg becsalni egy elkerített területre (például a kertedbe). Innen már nem tud megszökni, míg kiérkeznek az értesített állatvédők. 

  • Hasznos lehet pár falat finomság: sok kutyát könnyebben magadhoz tudsz csalni vele, így könnyebben meg tudod fogni. A távolságtartó, félénk kutya esetében próbáld ki, hogy először finoman felé dobsz egy-egy falatot, nyerd el a bizalmát!

  • Mindig lassan közelíts a kutyához, ne tegyél hirtelen mozdulatokat! 

  • Hívd azonnal a környékeden  található állatvédő szervezetet!
  • Kiérkezésükig adj ételt és langyos vizet a kutyának!
  • Míg az állatvédők kiérkeznek, készíts egy száraz helyet, ahol meghúzódhat a kutya. Ha van rá lehetőséged engedd be védett helységbe. 
  • Ha meg tudod oldani, vidd el mielőbb állatorvoshoz, vagy olyan szervezethez a közeledben, ahol gondoskodnak róla, és le tudják olvasni a chipjét (ha van)

 

NE HAGYJUNK ÁLLATOT MEGFAGYNI!

 

A tartós mínuszok idején a kóbor állatoknak az egyik legnehezebb feladata vizet találni. Tegyünk ki langyos vizet (ha lehetséges, naponta többször), életmentő lehet! 

 

Még a hidegtűrő fajtákat is megviseli a zord téli időjárás
Még a hidegtűrő fajtákat is megviseli a zord téli időjárás
Fotó: wallpaperscraft.com

 


"Saját történetünk: Két éve Marci kutyánk is a hideg elől kapott menedéket nálunk.

A gazdájához - miután napokig nem adott életjelet magáról - rendőrök törtek be, ahol a napok óta földön fekvő néni mellett a lakásban volt Marci is. 

A nénit kórházba szállították - ahol pár nap múlva elhunyt -, a kutyát pedig jobb híján kirakták az udvarra. Igen ám, de Marcinak se pokróca, se étele, se vize nem volt (önkéntes lakásfoglaló hírében állt), és akkor esett le 30 centi hó. 

A járhatatlan utak miatt, bennünket hívott az állatvédők egyik tagja, aki tudta, hogy az utcában lakunk, kérte, hogy valahogy a fenevadat csaljuk át hozzánk, és fogadjuk be egyetlen éjszakára, a hideg és fagy elől. Majd másnap keresnek neki helyet. 

Ekkor kezdődött szerelmünk és együttlétünk ezzel a magatartászavaros, speciális szükségletű ördögfiókával..."


 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: oddstuffmagazine.com
Cikk első megjelenése: 2015. január 02.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Miért csikorgatja a kutya a fogait? Miért csikorgatja a kutya a fogait?
Szokatlan és meglepő, de kedvenceinknél is előfordulhat: a fogcsikorgatás. Mi okozza, mire utalhat, és mit tegyünk, ha észleljük kutyánknál?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A kutya, aki 5 hónapig élt egyedül egy szigeten Hírek - Címlapon
A kutya, aki 5 hónapig élt egyedül egy szigeten
Készüljetek: kutyahideg jön! Hírek - Címlapon
Készüljetek: kutyahideg jön!