A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutya, aki 5 hónapig élt egyedül egy szigeten

2017. január 23., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor rég elveszett kedvencünket újra magunkhoz szoríthatjuk. Magasztos, hálatelt érzés, és természetesen óriási megkönnyebbülés a család és a kutya számára is. Sophie 5 hónapig várt egy szigeten a hazatérésre!



Számtalan történetet hallhattunk már elveszett és megkerült házikedvencekről. Ha szerencsések vagyunk, soha nem kell átélnünk ezt a helyzetet, ám elég egy óvatlan pillanat, egy apró figyelmetlenség ahhoz, hogy világunk fenekestül felforduljon.

 

Ez történt egy Ausztráliában élő családdal is. Jan és David Griffith egy nap könnyed hajókázásra indultak az óceánon, a kiruccanásra természetesen magukkal vitték kutyájukat, Sophie Tuckert is. Az ausztrál pásztorkutya élvezettel nézelődött a yacht fedélzetéről, mígnem az idő viharosra fordult, és egy erősebb hullám annyira megdobta a hajót, hogy Sophie váratlanul belezuhant a vízbe, s elmerült a habokban. Gazdái kétségbeesetten kiáltoztak utána, órákig kutattak, de a mentőakció nem járt sikerrel. Bár szívük majd megszakadt, nem volt mit tenni, visszafordultak a part felé. Kevés esélyt láttak Sophie megmenekülésére, lévén, hogy a partoktól távol eső veszélyes vizekben hemzsegnek a cápák, akik nemcsak halakra, hanem fókákra is vadásznak, s egy kutya is könnyen áldozatul eshet falánkságuknak.

 

A St. Bees-sziget - idáig úszott el Sophie
A St. Bees-sziget - idáig úszott el Sophie
Fotó: dailymail.co.uk

 

Sophie azonban nem adta fel. Az energikus ausztrál pásztorkutyák híresek intelligenciájukról, munkabírásukról és erőteljes túlélési ösztöneikről – mindez életbe lépett Sophie esetében is. Szinte elképzelhetetlen, de közel 10 kilométeren át úszott kitartóan, míg egyszer csak minden maradék erejét összeszedve partot ért egy szigeten. A St.Bees-szigeten csupán néhány lakos él, ők azonban nem foglalkoztak az éhező, kimerült kutyával. Az idő múlásával felébredt Sophie veleszületett vadászösztöne, hiszen nem volt senki, aki minden este elé tegye a napi ételadagját. Magára utaltságában ügyes vadásszá vált: vad kecskegidák, tengeri teknősök és rákok húsát fogyasztotta. Éjjelente partmenti barlangokban húzta meg magát. A napi rutint csupán az törte meg, amikor 5 hónappal később vadőrökkel találta szembe magát, akik elvadult állatnak hitték, és befogták az egykor családi kutyaként élő pásztorkutyát.

 

Gazdái legnagyobb meglepődésére imádott kedvencük hazatért. Valóságos csoda az is, hogy a tévéhíradóból értesülve felismerték őt! A rég várt találkozás pillanatában Sophie kitörő örömmel köszöntötte családtagjait, hamar összebarátkozott Rubyval, a család új kutyájával is. Természetesen időbe tellett, mire vadsága enyhült, s újra előbújtak rég eltemetett tulajdonságai. A türelmes és szeretetteljes gondoskodásnak hála visszaváltozott azzá a kedves, bohókás kutyussá, aki azon a bizonyos napon eltűnt az óceánon.

Sophie története 2008-ban kezdődött, kalandjaiból azóta egy szívmelengető regény született. A hős túlélő komoly rajongótáborral büszkélkedhet ma is, szeretett családja körében boldogan telnek mindennapjai.

 

Sophie és gazdája, Jan Griffith
Sophie és gazdája, Jan Griffith
Fotó: dogheirs.com

 

A fenti történet is ékes példája annak, hogy soha nem lehetünk eléggé elővigyázatosak. Talán azt gondoljuk, kutyánk biztonságban van a kertben, de előfordulhat, hogy kíváncsiságában vagy éppen ijedtében átássa magát a kerítés alatt vagy egy hatalmas lendülettel átugrik felette. Soha ne felejtsük nyitva a kertkaput vagy a ház ajtaját, mert bármikor kiszökhet rajta.

 

Minden esetben tegyük meg az óvintézkedéseket, otthonunktól távol különösen fontos, hogy kedvencünk viseljen nyakörvet, amelyen rajta van a nevével és elérhetőségünkkel ellátott biléta, nem beszélve a kötelező microchipről. Ha mégis megtörténik a baj, értesítsük környezetünket kutyánk elveszéséről, kérdezzünk körbe a menhelyeken, állatvédő egyesületeknél, hátha valaki megtalálta. Ritka esetekben elképesztő távolságokra is elkóborolhat kedvencünk, s bár az idő múlásával egyre reménytelenebbé válik az újra találkozás gondolata, higgyünk abban, hogy valahol vár ránk. 

Forrás: pedigree.com
Indexkép forrás: facebook.com/Sophie-Dog-Overboard-144088202351405/
Cikk első megjelenése: 2015. augusztus 23.
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól 8 különös szokás, amit a kutya átvehet a gazditól
Bizonyára ismerős az a feltevés, miszerint kedvenceink átérzik hangulatunkat. De gondoltunk-e már arra, hogy bizonyos szokásainkat is átvehetik, sőt, viselkedésüket is igazíthatják a hozzájuk közel álló emberekéhez?

Mit jelent, ha a kutya körkörösen csóvál a farkával? Mit jelent, ha a kutya körkörösen csóvál a farkával?
Helikopterezik, propellerezik? Ismerős kifejezések, amik biztosan jelzik: kedvenced boldognak érzi magát!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Télen kevesebb séta? Hírek - Címlapon
Télen kevesebb séta?
Segítsünk a kóbor kutyáknak! Hírek - Címlapon
Segítsünk a kóbor kutyáknak!