A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A kutya, aki 5 hónapig élt egyedül egy szigeten

2017. január 23., 06:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Semmi sem hasonlítható ahhoz az érzéshez, amikor rég elveszett kedvencünket újra magunkhoz szoríthatjuk. Magasztos, hálatelt érzés, és természetesen óriási megkönnyebbülés a család és a kutya számára is. Sophie 5 hónapig várt egy szigeten a hazatérésre!Számtalan történetet hallhattunk már elveszett és megkerült házikedvencekről. Ha szerencsések vagyunk, soha nem kell átélnünk ezt a helyzetet, ám elég egy óvatlan pillanat, egy apró figyelmetlenség ahhoz, hogy világunk fenekestül felforduljon.

 

Ez történt egy Ausztráliában élő családdal is. Jan és David Griffith egy nap könnyed hajókázásra indultak az óceánon, a kiruccanásra természetesen magukkal vitték kutyájukat, Sophie Tuckert is. Az ausztrál pásztorkutya élvezettel nézelődött a yacht fedélzetéről, mígnem az idő viharosra fordult, és egy erősebb hullám annyira megdobta a hajót, hogy Sophie váratlanul belezuhant a vízbe, s elmerült a habokban. Gazdái kétségbeesetten kiáltoztak utána, órákig kutattak, de a mentőakció nem járt sikerrel. Bár szívük majd megszakadt, nem volt mit tenni, visszafordultak a part felé. Kevés esélyt láttak Sophie megmenekülésére, lévén, hogy a partoktól távol eső veszélyes vizekben hemzsegnek a cápák, akik nemcsak halakra, hanem fókákra is vadásznak, s egy kutya is könnyen áldozatul eshet falánkságuknak.

 

A St. Bees-sziget - idáig úszott el Sophie
A St. Bees-sziget - idáig úszott el Sophie
Fotó: dailymail.co.uk

 

Sophie azonban nem adta fel. Az energikus ausztrál pásztorkutyák híresek intelligenciájukról, munkabírásukról és erőteljes túlélési ösztöneikről – mindez életbe lépett Sophie esetében is. Szinte elképzelhetetlen, de közel 10 kilométeren át úszott kitartóan, míg egyszer csak minden maradék erejét összeszedve partot ért egy szigeten. A St.Bees-szigeten csupán néhány lakos él, ők azonban nem foglalkoztak az éhező, kimerült kutyával. Az idő múlásával felébredt Sophie veleszületett vadászösztöne, hiszen nem volt senki, aki minden este elé tegye a napi ételadagját. Magára utaltságában ügyes vadásszá vált: vad kecskegidák, tengeri teknősök és rákok húsát fogyasztotta. Éjjelente partmenti barlangokban húzta meg magát. A napi rutint csupán az törte meg, amikor 5 hónappal később vadőrökkel találta szembe magát, akik elvadult állatnak hitték, és befogták az egykor családi kutyaként élő pásztorkutyát.

 

Gazdái legnagyobb meglepődésére imádott kedvencük hazatért. Valóságos csoda az is, hogy a tévéhíradóból értesülve felismerték őt! A rég várt találkozás pillanatában Sophie kitörő örömmel köszöntötte családtagjait, hamar összebarátkozott Rubyval, a család új kutyájával is. Természetesen időbe tellett, mire vadsága enyhült, s újra előbújtak rég eltemetett tulajdonságai. A türelmes és szeretetteljes gondoskodásnak hála visszaváltozott azzá a kedves, bohókás kutyussá, aki azon a bizonyos napon eltűnt az óceánon.

Sophie története 2008-ban kezdődött, kalandjaiból azóta egy szívmelengető regény született. A hős túlélő komoly rajongótáborral büszkélkedhet ma is, szeretett családja körében boldogan telnek mindennapjai.

 

Sophie és gazdája, Jan Griffith
Sophie és gazdája, Jan Griffith
Fotó: dogheirs.com

 

A fenti történet is ékes példája annak, hogy soha nem lehetünk eléggé elővigyázatosak. Talán azt gondoljuk, kutyánk biztonságban van a kertben, de előfordulhat, hogy kíváncsiságában vagy éppen ijedtében átássa magát a kerítés alatt vagy egy hatalmas lendülettel átugrik felette. Soha ne felejtsük nyitva a kertkaput vagy a ház ajtaját, mert bármikor kiszökhet rajta.

 

Minden esetben tegyük meg az óvintézkedéseket, otthonunktól távol különösen fontos, hogy kedvencünk viseljen nyakörvet, amelyen rajta van a nevével és elérhetőségünkkel ellátott biléta, nem beszélve a kötelező microchipről. Ha mégis megtörténik a baj, értesítsük környezetünket kutyánk elveszéséről, kérdezzünk körbe a menhelyeken, állatvédő egyesületeknél, hátha valaki megtalálta. Ritka esetekben elképesztő távolságokra is elkóborolhat kedvencünk, s bár az idő múlásával egyre reménytelenebbé válik az újra találkozás gondolata, higgyünk abban, hogy valahol vár ránk. 

Forrás: pedigree.com
Indexkép forrás: facebook.com/Sophie-Dog-Overboard-144088202351405/
Cikk első megjelenése: 2015. augusztus 23.
Fordította: Maurer Lilla

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta
Mintha azért könyörgött volna: „Kérlek, vigyél el innen! Vigyél magaddal!”

Neked is szokott ajándékokat hozni a kutyád? Ez lehet az oka Neked is szokott ajándékokat hozni a kutyád? Ez lehet az oka
Plüssjáték, koszos zokni, összenyálazott cipő, egy fél rágócsont… amit kedvencünk a legnagyobb örömmel hoz oda nekünk, mikor hazaérkezünk. Vagy csak úgy. A Tiéd is ajándékozós típus?

Miért ül rám a kutyám? Miért ül rám a kutyám?
Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretik dédelgetni kutyájukat, örömmel tölthet el, ha kedvenced időnként az öledben kucorodik össze. De mit is jelent ez a viselkedés valójában?

Miért nyalogat a kutyád? Miért nyalogat a kutyád?
Téged is gyakran nyalogat a kutyád? Akkor biztosan elgondolkodtál már azon, mi állhat e viselkedés hátterében, miért szereti annyira ezt a cselekvést rajtad gyakorolni négylábú barátod.

Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak Odahúzta beteg barátjához fekhelyét a kutya, hogy összebújva alhassanak
Ránézett barátjára, majd a fekhelyére és vissza. Aztán fogta a matracot, és odacibálta a nappali közepén fekvő kutyához. Tekintetével mintha azt üzente volna neki: „tessék, ez a tiéd”.

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Szívszorító mentés Csévharaszton: láncon tartott, éhező kutyákat mentettek Szívszorító mentés Csévharaszton: láncon tartott, éhező kutyákat mentettek
Már biztonságos helyen vannak a kutyák, akiket gazdájuk nagyon rossz körülmények között tartott. Az állatvédők és a rendőrök karöltve, összeszorult szívvel segítettek a bajba jutott kutyákon.

Mentális egészségünkre is jótékony hatással vannak a kutyák Mentális egészségünkre is jótékony hatással vannak a kutyák
El sem tudnánk képzelni az életünket kutyák nélkül! Jelenlétük megannyi pozitív élményt nyújt, mely testi, lelki és mentális egészségünkhöz is hozzájárul. Lássuk a legfontosabbakat 5 pontban.

El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától
Élete során már négyszer is magára hagyták az angol vérebet szorongásos problémái miatt. Most azonban órákig élvezheti a békét és nyugalmat saját kis varázsbirodalmában.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Vizslatúra Rehabportál Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Télen kevesebb séta? Hírek - Címlapon
Télen kevesebb séta?
Segítsünk a kóbor kutyáknak! Hírek - Címlapon
Segítsünk a kóbor kutyáknak!