A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Télen kevesebb séta?

2017. január 23., 12:30


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Egészség




A téli hidegben előfordulhat, hogy nem csak a gazdiknak, hanem a kutyáknak sem túl vonzó a kinti program. De ez elegendő ok a kevesebb, rövidebb sétákra?



A hidegebb időben mi, emberek kevesebbet mozdulunk ki a szabadba, hiszen a kellemesen kint tölthető idő ilyenkor jóval kevesebb. Kutyáink izgatottan várnak minden sétát, de könnyen lehet, hogy ilyenkor bizony nem akaródzik nekik sem kikászálódni a meleg kuckóból, kutyaágyból. Sétálni viszont ilyenkor is fontos, nem csak a dolguk elvégzése érdekében!

 

Ha kedvencünket nagyon nehéz rávenni a sétára a hideg időben, annak valószínűleg az az egyszerű oka, hogy fázik. Meg kell figyelnünk, hogy csak a kutya lábai fáznak-e, vagy egész testében remeg a hidegtől. A mancsok védelmére kipróbálhatjuk a kutyacipőt, mely nem csak a hidegtől, de a sótól, jégdaraboktól is véd. Hátránya, hogy sok kutyus csak lassan tudja megszokni, viszont nagyon hatékony védelem a téli fagyban. Ha a sokadik próbálkozás után sem képes elviselni magán a cipőt, használjunk mancsvédő krémet! Ha vékonyan bekrémezzük a mancsokat, a védőréteg megelőzheti a fagyási, vagy só okozta sérüléseket, és valamivel kevésbé kellemetlen a séta a hideg talajon a kutya számára. Haza érkezve aztán alaposan mossuk le és szárítsuk meg a mancsokat!

 

A kutyasétáltatást télen sem szabad elhanyagolni!
A kutyasétáltatást télen sem szabad elhanyagolni!
Fotó: Pexels.com

 

Kutya hidegben kutyaruha

Ha rövidszőrű, vagy kis testű kutyánk van, a hidegebb időben hasznos lehet a kutyaruha használata. Nem csak a kihűléstől, megfázástól, nedvességtől védhetjük így kutyáinkat, de komfortérzetükön is sokat segíthetünk, hiszen fázni nekik sem kellemes. A legjobb választás, a kívülről vízhatlan, belül bélelt, gépben mosható kutyaruha. A ruha megfelelően kell védje a mellkast, a hátat, és a hasat olyan mértékben, hogy az ürülék- és vizeletürítést ne akadályozza. 

 

A téli hidegben nem csak a külső, a belső védelemre is figyelnünk kell. Kint tartott kutyák esetében mindig figyeljünk a friss langyos ivóvízre. Az étellel ugyan ez a helyzet, inkább kisebb adagokat adjunk többször, és melegen, hogy a kutya is felmelegedhessen evés közben!

 

 


Indexkép forrás: pexels.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Miért eszik füvet a kutyám? Miért eszik füvet a kutyám?
Éhes? Fáj a pocakja? Szorongását próbálja enyhíteni? Vagy csupán megszokásból legelészik? Mit kell tudnunk a fűevésről és hogyan segíthetünk kedvencünknek, ha túlzásba viszi?

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez 6 tipp a mancsok egészségének megőrzéséhez
A kutyamancs, e bámulatos szerkezet akkor működik a legjobban, ha erős és egészséges. Ám elég egy apró sérülés és hetekig is eltarthat a gyógyulás. A következő tippek nemcsak a probléma felismerésében, hanem annak megelőzésében is segíthetnek.

Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás Egészséges tápanyagforrás kutyáknak is: a tojás
Ha kedvencünk valaha is kóstolta már a főtt tojást, elképzelhető, hogy pillanatokon belül a konyhában terem, amint elkezdjük feltörni a héját. Tűkön ülve várja, mikor kaphat belőle – mintha tudná, hogy neki is jót tesz. Mi teszi olyan értékes finomsággá a tojást?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Ebugatta Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A törött lábán bicegve vezette el éhező kölykeihez az anyakutya a megmentőit Hírek - Címlapon
A törött lábán bicegve vezette el éhező kölykeihez az anyakutya a megmentőit
A kutya, aki 5 hónapig élt egyedül egy szigeten Hírek - Címlapon
A kutya, aki 5 hónapig élt egyedül egy szigeten