A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Télen kevesebb séta?

2017. január 23., 12:30


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Egészség
A téli hidegben előfordulhat, hogy nem csak a gazdiknak, hanem a kutyáknak sem túl vonzó a kinti program. De ez elegendő ok a kevesebb, rövidebb sétákra?A hidegebb időben mi, emberek kevesebbet mozdulunk ki a szabadba, hiszen a kellemesen kint tölthető idő ilyenkor jóval kevesebb. Kutyáink izgatottan várnak minden sétát, de könnyen lehet, hogy ilyenkor bizony nem akaródzik nekik sem kikászálódni a meleg kuckóból, kutyaágyból. Sétálni viszont ilyenkor is fontos, nem csak a dolguk elvégzése érdekében!

 

Ha kedvencünket nagyon nehéz rávenni a sétára a hideg időben, annak valószínűleg az az egyszerű oka, hogy fázik. Meg kell figyelnünk, hogy csak a kutya lábai fáznak-e, vagy egész testében remeg a hidegtől. A mancsok védelmére kipróbálhatjuk a kutyacipőt, mely nem csak a hidegtől, de a sótól, jégdaraboktól is véd. Hátránya, hogy sok kutyus csak lassan tudja megszokni, viszont nagyon hatékony védelem a téli fagyban. Ha a sokadik próbálkozás után sem képes elviselni magán a cipőt, használjunk mancsvédő krémet! Ha vékonyan bekrémezzük a mancsokat, a védőréteg megelőzheti a fagyási, vagy só okozta sérüléseket, és valamivel kevésbé kellemetlen a séta a hideg talajon a kutya számára. Haza érkezve aztán alaposan mossuk le és szárítsuk meg a mancsokat!

 

A kutyasétáltatást télen sem szabad elhanyagolni!
A kutyasétáltatást télen sem szabad elhanyagolni!
Fotó: Pexels.com

 

Kutya hidegben kutyaruha

Ha rövidszőrű, vagy kis testű kutyánk van, a hidegebb időben hasznos lehet a kutyaruha használata. Nem csak a kihűléstől, megfázástól, nedvességtől védhetjük így kutyáinkat, de komfortérzetükön is sokat segíthetünk, hiszen fázni nekik sem kellemes. A legjobb választás, a kívülről vízhatlan, belül bélelt, gépben mosható kutyaruha. A ruha megfelelően kell védje a mellkast, a hátat, és a hasat olyan mértékben, hogy az ürülék- és vizeletürítést ne akadályozza. 

 

A téli hidegben nem csak a külső, a belső védelemre is figyelnünk kell. Kint tartott kutyák esetében mindig figyeljünk a friss langyos ivóvízre. Az étellel ugyan ez a helyzet, inkább kisebb adagokat adjunk többször, és melegen, hogy a kutya is felmelegedhessen evés közben!

 

 


Indexkép forrás: pexels.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Az évszakok változásaihoz és az időjárási körülményekhez kénytelenek vagyunk alkalmazkodni, ám otthonunk hőmérsékletét ideális esetben mi magunk is szabályozhatjuk. Kedvencünk testhőmérséklete is igazodhat ehhez, de ahogy nekünk, úgy nekik is megvannak a maguk határai. Mi számít hidegnek, melegnek és mire figyeljünk a fűtés beállításánál?

Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is! Így lehet biztonságban kedvenced a hideg hónapokban is!
A hideg idő beálltával jónéhány olyan dologra érdemes komolyabb figyelmet fordítanunk, melyek kutyusunk mindennapjait is könnyebbé tehetik.

Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra! Ónos eső - így vigyázzunk kutyáinkra!
Megmutatja magát a közelgő tél - a havazás mellett több helyen is ónos esőre kell számítani. A veszélyes időjárás miatt fokozottan figyeljünk saját és kutyáink biztonságára is!

Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták Kutyák hidegtűrése, hidegtűrő kutyafajták
A tél közeledtével gondot kell fordítani a kertben élő kutyák házának téliesítésére, testének melegen tartására. Ehhez azonban több tényezőt figyelembe kell venni, ugyanis minden fajtának mások az igényei, eltérő a tűrőképességük, valamint más a számukra ideális hőmérséklet.

Miért nem eszik a kutyám? Az étvágytalanság lehetséges okai 10 pontban Miért nem eszik a kutyám? Az étvágytalanság lehetséges okai 10 pontban
A napi rutinban bekövetkező változásoktól kezdve az egészségi problémákig terjedhet azon okok széles köre, melyek miatt a kutya elutasítja az ételt. Mit szeretne velünk közölni és hogyan segíthetünk neki?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Hírstart Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól Hírek - Címlapon
Bűbájos kutyás videó az Amazon áruháztól
Elárvult vadállat kölyköket nevel ez a kutya Hírek - Címlapon
Elárvult vadállat kölyköket nevel ez a kutya