A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Télen kevesebb séta?

2017. január 23., 12:30


Szerző: Harasztovich Erika


Kategória: Egészség




A téli hidegben előfordulhat, hogy nem csak a gazdiknak, hanem a kutyáknak sem túl vonzó a kinti program. De ez elegendő ok a kevesebb, rövidebb sétákra?



A hidegebb időben mi, emberek kevesebbet mozdulunk ki a szabadba, hiszen a kellemesen kint tölthető idő ilyenkor jóval kevesebb. Kutyáink izgatottan várnak minden sétát, de könnyen lehet, hogy ilyenkor bizony nem akaródzik nekik sem kikászálódni a meleg kuckóból, kutyaágyból. Sétálni viszont ilyenkor is fontos, nem csak a dolguk elvégzése érdekében!

 

Ha kedvencünket nagyon nehéz rávenni a sétára a hideg időben, annak valószínűleg az az egyszerű oka, hogy fázik. Meg kell figyelnünk, hogy csak a kutya lábai fáznak-e, vagy egész testében remeg a hidegtől. A mancsok védelmére kipróbálhatjuk a kutyacipőt, mely nem csak a hidegtől, de a sótól, jégdaraboktól is véd. Hátránya, hogy sok kutyus csak lassan tudja megszokni, viszont nagyon hatékony védelem a téli fagyban. Ha a sokadik próbálkozás után sem képes elviselni magán a cipőt, használjunk mancsvédő krémet! Ha vékonyan bekrémezzük a mancsokat, a védőréteg megelőzheti a fagyási, vagy só okozta sérüléseket, és valamivel kevésbé kellemetlen a séta a hideg talajon a kutya számára. Haza érkezve aztán alaposan mossuk le és szárítsuk meg a mancsokat!

 

A kutyasétáltatást télen sem szabad elhanyagolni!
A kutyasétáltatást télen sem szabad elhanyagolni!
Fotó: Pexels.com

 

Kutya hidegben kutyaruha

Ha rövidszőrű, vagy kis testű kutyánk van, a hidegebb időben hasznos lehet a kutyaruha használata. Nem csak a kihűléstől, megfázástól, nedvességtől védhetjük így kutyáinkat, de komfortérzetükön is sokat segíthetünk, hiszen fázni nekik sem kellemes. A legjobb választás, a kívülről vízhatlan, belül bélelt, gépben mosható kutyaruha. A ruha megfelelően kell védje a mellkast, a hátat, és a hasat olyan mértékben, hogy az ürülék- és vizeletürítést ne akadályozza. 

 

A téli hidegben nem csak a külső, a belső védelemre is figyelnünk kell. Kint tartott kutyák esetében mindig figyeljünk a friss langyos ivóvízre. Az étellel ugyan ez a helyzet, inkább kisebb adagokat adjunk többször, és melegen, hogy a kutya is felmelegedhessen evés közben!

 

 


Indexkép forrás: pexels.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Ehet a kutya sárgadinnyét? Ehet a kutya sárgadinnyét?
Édes, zamatos gyümölcsünknek már a látványára is felfigyelhet kedvencünk, hiszen olyan, mint egy jókora labda. Hát még amikor szelünk belőle egy szeletet! A finom illatoknak ő sem tud ellenállni. Vajon adhatunk neki belőle?

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra? Légkondicionálás, klíma, hűvös levegő otthon – Hogyan hat a kutyákra?
Tikkasztó hőség, az elviselhetőség határát súroló hőmérsékletek… Mi sem könnyebb, mint bekapcsolni a klímát. Mire kell figyelnünk, hogy kedvencünk is jól érezze magát?

Ehet a kutya uborkát? Ehet a kutya uborkát?
Nem minden zöldség és gyümölcs egészséges a kutyák számára, de bőven akadnak olyanok, amelyeket a kutya is biztonsággal fogyaszthat. A kígyóuborka is ide tartozik – egészséges alternatívája lehet az előregyártott jutalomfalatoknak.

Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal Feltöltődés Egerszalókon kutyákkal
A nyarat sem lehetett volna szebben indítani, mint egy kutyás kiruccanással Egerszalókon. Lehetőségünk nyílt kipróbálni a Thermal Park Egerszalók**** meghívásából a termálfürdő nyújtotta kikapcsolódás örömét, és a környék páratlan szépségű felfedezését.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Praktiker Ebugatta Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A törött lábán bicegve vezette el éhező kölykeihez az anyakutya a megmentőit Hírek - Címlapon
A törött lábán bicegve vezette el éhező kölykeihez az anyakutya a megmentőit
A kutya, aki 5 hónapig élt egyedül egy szigeten Hírek - Címlapon
A kutya, aki 5 hónapig élt egyedül egy szigeten