A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A törött lábán bicegve vezette el éhező kölykeihez az anyakutya a megmentőit

2017. január 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Gyönyörű történet az anyai szeretetről, mely erősebb minden más erőnél a világon. A szeretet, ami felülír mindent, és képes még a lehetetlenre is! Ez alól a kutyák sem kivételek, ezt bizonyítja a törött lábú agár-mama megható története is.A dél-spanyolországi történet a sérült agárról és kölykeiről bejárta a világhálót. A kutya egy piac környékén bóklászott, itt figyelt fel rá egy pszichológus hölgy. Lianne szerencsére nem ment el az agár mellett, akit könnyen meg is tudott fogni. Azonnal állatorvoshoz szállította, hiszen a kutya nem csupán csontsovány volt, de láthatóan fájdalmai is voltak a lába sérülése miatt. A vizsgálat kimutatta: az agár jobb első lába törött - de még nagyobb rémületre adott okot, hogy tej csepegett az emlőiből. Az állatorvos úgy tippelte: kevesebb, mint egy hete adhatott életet kölykeinek az anyakutya.

 

A sérült agár bicegve elvezette kölykeihez a megmentőit
A sérült agár bicegve elvezette kölykeihez a megmentőit

 

Az agár - aki a Vera nevet kapta - sérülését ellátták, majd gyorsan visszamentek a helyszínre vele, hátha elvezeti őket a kölykökhöz. “Rátettünk egy nyakörvet és egy hosszú pórázt, majd visszavittük a piacra. Ezután követni kezdtük, ő pedig 3 kilométeren át vezetett minket. Tudta, hova megy. Egyenesen a kicsinyeihez tartott.” - mesélte Ellen Sobry, a Clinivet Turre állatklinika állatorvosa a Daily Mailnek, írja az ebpercek.hu. “Alig hittem a szememnek, mikor megláttam őket! Az a kutya nem ismert minket, egy óra sem telt azóta, hogy találkoztunk, ezért is hihetetlen számomra, hogy úgy döntött, megajándékoz minket a bizalmával, és megmutatja nekünk kicsinyeit.“

 

Úton a kölykökhöz
Úton a kölykökhöz

 

“Hol sántikálva, hol sietve húzott minket maga után, kis utcákon, autóutakon, mezőn át. Egy idő után azt hittük, eltévedt, nem találja az utat vissza, de 3 km után egy sáros földúton egy sűrű sövény alatt bebújt egy elhagyatott ház udvarára. Ott állt az autó, s benne a 10 szépséges apróság. Mondanom sem kell, hogy ekkor már záporoztak a könnyeink. Örömünkben, megkönnyebbülésünkben és meghatódottságunkban egyszerre sírtunk. Amilyen állapotban Vera volt, a törött lábbal, soványan, éhezve, mégis gondoskodott kicsinyeiről. Csodálatos!”

 

A megmentők, Ellen és Lianne filmre vették a kiskutyák megtalálását:

 

 


A hős Vera, és kis családja azóta a Clinivet Turre állatorvosi klinikán gyógyul. “Vera és kölykei nagyon jól vannak, szépek és egészségesek. A lábtörés friss sérülés volt, bár nem tudjuk, mi történhetett vele. Talán egy autó ütötte el, de egyéb sérülései nincsenek, így az is lehet, hogy valaki belerúgott egyet. Nagyon szépen gyógyul, most már nincs más feladata, minthogy kölykeivel foglalkozzon, táplálja őket és nagyokat aludjanak együtt. Egy kicsit még félénk, de már kevésbé riadt.”

 

Már biztonságban van az agár család
Már biztonságban van az agár család
Fotó: facebook/Clinivet Turre

 

A kiskutyáknak az Ibizan Hound Rescue szervezettel karöltve keresnek majd gazdát. A szervezet vezetői, a brit Diane és Brian Hughes évente számos árva galgo és kopó számára segítenek szerető otthont találni. Spanyolországban sajnos még mindig hatalmas veszélyt jelent az emberi felelőtlenség a galgók (spanyol agarak) számára. Ezek a kutyák csak addig érnek valamit, míg gyorsak: amint kicsit lassulnak, azonnal az utcára kerülnek, hiszen így már nem juttatják busás nyereséghez a versenyeken gazdájukat, vagy a vadászatokon kevesebb zsákmánnyal térnek vissza. Gyakran esnek áldozatául az erőszaknak, folyamatos kínzásokat kell elviselniük, mint az autó mögé kötött “futóedzések”, melyeket gyakran túl sem élnek.

 

Verának óriási szerencséje volt, hogy ilyen jó szívű emberek találtak rá és fogadták be. A kis család most már biztonságban van, már csak szerető gazdijaikat kell megtalálniuk! 

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: facebook/Clinivet Turre

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi? Miért szeret a kutyám botot rágni? És miért baj, ha meg is eszi?
Kíváncsiságuk és gyakran étvágyuk is határtalan. A legtöbb kutya előszeretettel rágcsál ágakat, kisebb gallyakat, néhányuk azonban jóízűen el is fogyasztja azokat… Mitől olyan finom a bot?

Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát? Mennyire etikus szobakennelbe zárni a kutyát?
Mentális gondokat is okozhat a hosszabb időn át tartó bezártság, nem beszélve arról, milyen problémákat vet fel a kutyák általános jóléte, egészsége szempontjából.

Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk? Kutyaséta sötétedés után – Mire figyeljünk?
Az őszi és téli időszakban gyakrabban fordul elő, hogy sötétedés után kerül sor a sétára. Tippjeink segítségével könnyebben felkészülhetsz erre.

Új gyógymód a láthatáron? Egy injekció jelentheti a parvovírusos bélgyulladásra a megoldást Új gyógymód a láthatáron? Egy injekció jelentheti a parvovírusos bélgyulladásra a megoldást
Cookie az első kölyök, aki a forradalmian új módszernek köszönhetően pár nap alatt legyőzte a fertőzést.

Hat lábbal született spániel kölyköt mentettek a brit állatvédők Hat lábbal született spániel kölyköt mentettek a brit állatvédők
Extra lábacskái nem igazán zavarják. A kicsi kölyök kíváncsi és csintalan, ahogy illik.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Irodakutya.com Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kimentettek három kölyökkutyát a lavina által lerombolt hotel romjai közül Olaszországban Hírek - Címlapon
Kimentettek három kölyökkutyát a lavina által lerombolt hotel romjai közül Olaszországban
Télen kevesebb séta? Hírek - Címlapon
Télen kevesebb séta?