A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

A törött lábán bicegve vezette el éhező kölykeihez az anyakutya a megmentőit

2017. január 24., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Gyönyörű történet az anyai szeretetről, mely erősebb minden más erőnél a világon. A szeretet, ami felülír mindent, és képes még a lehetetlenre is! Ez alól a kutyák sem kivételek, ezt bizonyítja a törött lábú agár-mama megható története is.



A dél-spanyolországi történet a sérült agárról és kölykeiről bejárta a világhálót. A kutya egy piac környékén bóklászott, itt figyelt fel rá egy pszichológus hölgy. Lianne szerencsére nem ment el az agár mellett, akit könnyen meg is tudott fogni. Azonnal állatorvoshoz szállította, hiszen a kutya nem csupán csontsovány volt, de láthatóan fájdalmai is voltak a lába sérülése miatt. A vizsgálat kimutatta: az agár jobb első lába törött - de még nagyobb rémületre adott okot, hogy tej csepegett az emlőiből. Az állatorvos úgy tippelte: kevesebb, mint egy hete adhatott életet kölykeinek az anyakutya.

 

A sérült agár bicegve elvezette kölykeihez a megmentőit
A sérült agár bicegve elvezette kölykeihez a megmentőit

 

Az agár - aki a Vera nevet kapta - sérülését ellátták, majd gyorsan visszamentek a helyszínre vele, hátha elvezeti őket a kölykökhöz. “Rátettünk egy nyakörvet és egy hosszú pórázt, majd visszavittük a piacra. Ezután követni kezdtük, ő pedig 3 kilométeren át vezetett minket. Tudta, hova megy. Egyenesen a kicsinyeihez tartott.” - mesélte Ellen Sobry, a Clinivet Turre állatklinika állatorvosa a Daily Mailnek, írja az ebpercek.hu. “Alig hittem a szememnek, mikor megláttam őket! Az a kutya nem ismert minket, egy óra sem telt azóta, hogy találkoztunk, ezért is hihetetlen számomra, hogy úgy döntött, megajándékoz minket a bizalmával, és megmutatja nekünk kicsinyeit.“

 

Úton a kölykökhöz
Úton a kölykökhöz

 

“Hol sántikálva, hol sietve húzott minket maga után, kis utcákon, autóutakon, mezőn át. Egy idő után azt hittük, eltévedt, nem találja az utat vissza, de 3 km után egy sáros földúton egy sűrű sövény alatt bebújt egy elhagyatott ház udvarára. Ott állt az autó, s benne a 10 szépséges apróság. Mondanom sem kell, hogy ekkor már záporoztak a könnyeink. Örömünkben, megkönnyebbülésünkben és meghatódottságunkban egyszerre sírtunk. Amilyen állapotban Vera volt, a törött lábbal, soványan, éhezve, mégis gondoskodott kicsinyeiről. Csodálatos!”

 

A megmentők, Ellen és Lianne filmre vették a kiskutyák megtalálását:

 

 


A hős Vera, és kis családja azóta a Clinivet Turre állatorvosi klinikán gyógyul. “Vera és kölykei nagyon jól vannak, szépek és egészségesek. A lábtörés friss sérülés volt, bár nem tudjuk, mi történhetett vele. Talán egy autó ütötte el, de egyéb sérülései nincsenek, így az is lehet, hogy valaki belerúgott egyet. Nagyon szépen gyógyul, most már nincs más feladata, minthogy kölykeivel foglalkozzon, táplálja őket és nagyokat aludjanak együtt. Egy kicsit még félénk, de már kevésbé riadt.”

 

Már biztonságban van az agár család
Már biztonságban van az agár család
Fotó: facebook/Clinivet Turre

 

A kiskutyáknak az Ibizan Hound Rescue szervezettel karöltve keresnek majd gazdát. A szervezet vezetői, a brit Diane és Brian Hughes évente számos árva galgo és kopó számára segítenek szerető otthont találni. Spanyolországban sajnos még mindig hatalmas veszélyt jelent az emberi felelőtlenség a galgók (spanyol agarak) számára. Ezek a kutyák csak addig érnek valamit, míg gyorsak: amint kicsit lassulnak, azonnal az utcára kerülnek, hiszen így már nem juttatják busás nyereséghez a versenyeken gazdájukat, vagy a vadászatokon kevesebb zsákmánnyal térnek vissza. Gyakran esnek áldozatául az erőszaknak, folyamatos kínzásokat kell elviselniük, mint az autó mögé kötött “futóedzések”, melyeket gyakran túl sem élnek.

 

Verának óriási szerencséje volt, hogy ilyen jó szívű emberek találtak rá és fogadták be. A kis család most már biztonságban van, már csak szerető gazdijaikat kell megtalálniuk!



 

Forrás: ebpercek.hu
Indexkép forrás: facebook/Clinivet Turre

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell Kölyökkutyád van? Íme 10 gyakori betegség, melyről tudnod kell
Bármennyire is nem szeretünk gondolni rá, fontos, hogy tisztában legyünk azokkal a betegségekkel, melyek hamar leverhetik lábukról kiskedvencünket. Ismerjük fel a jeleket!

A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát! A csodálatos magyar kutyák - ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!
Igazi kincseink ők: sokoldalúak, hűségesek és hatalmas a szívük! Ismerd meg a kilenc őshonos magyar kutyafajtát!

A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja A spanyol tradíciók négylábú áldozatai - A Galgok világnapja
Miért ragaszkodik az ember valamihez, ami embertelen. Ami másokat bánt. Csak azért, mert hagyomány? Tényleg e mögé bújunk? Tényleg elegendő ezt az egy szót kimondani, és máris tisztára mostuk magunkat?

Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak
A járólapok, laminált padlók, parketták alaposan meg tudják nehezíteni kutyáink dolgát. Különösen az idősebb ebek vannak bajban a csúszós felületeken, hiszen sokuknak már nem olyan biztos a mozgása, mint fiatal társainak. Előzzük meg a baleseteket!

Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé Eljárás indult egy fiatal férfi ellen, aki négy újszülött kiskutyát tett ki egy szemetes mellé
Megdöbbentő embertelenség: egy veszprémi társasház szemetese mellé tett ki egy fiatal férfi négy újszülött kiskutyát. Az elkövető ellen a Veszprémi Rendőrkapitányság eljárást indított.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kimentettek három kölyökkutyát a lavina által lerombolt hotel romjai közül Olaszországban Hírek - Címlapon
Kimentettek három kölyökkutyát a lavina által lerombolt hotel romjai közül Olaszországban
Télen kevesebb séta? Hírek - Címlapon
Télen kevesebb séta?