A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sikerült elkapni egy nőt, aki tűkkel átszúrt húsdarabokkal akart kutyákat ölni Dunaszerdahelyen

2020. március 06., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Szerencsére egy kutya életét sem követelte a nő próbálkozása. Tanulságos eset a dunaszerdahelyi történet több szempontból is.



Dunaszerdahelyen másodszor bukkantak fel gombostűkkel és szögekkel átszúrt hús- és szalonnadarabok. Szeptemberben a város keleti lakótelepén, idén a nyugatin találtak a kutyasétáltatók szétszórt csalikat. Már szeptemberben is bejelentették a dolgot a gazdik a rendőrségen, akkor azonban nem akadtak a tettes nyomára - nem úgy, mint most! A rendőrség idén újabb információkhoz jutott az esettel kapcsolatban: 

 

"Két hete kaptunk bejelentést, hogy a Nyugat lakótelepen ismét szögekkel tűzdelt hús- és szalonnadarabok van szétdobálva. Egy hete megfelelő információk birtokába jutottunk. Megfigyeltünk egy bizonyos személyt, akit március 2-án sikerült elkapnunk. Egy 61 éves dunaszerdahelyi nő az elkövető. Kamerafelvétel van arról, ahogy eldobja a húsokat. A városi rendőrök átnézték a nála lévő kosarat is, amelyben további adagok voltak elkészítve" – idézi Csiba Tibor városi rendőrparancsnokot a bumm.sk

 

 

Szögekkel átszúrt húst és szalonnát szórt szét a városban a 61 éves nő
Szögekkel átszúrt húst és szalonnát szórt szét a városban a 61 éves nő
Fotó: parameter.sk

 

 

A parancsnok hozzátette: a nő beismerte tettét, hogy a város több pontján szögekkel teletűzdelt húsdarabokat szórt szét. Tettét azzal magyarázta, hogy a kutyasétáltatók nem szedik fel a kutyaürüléket, ő pedig így próbált bosszút állni a kutyákon. 

 

Próbálkozásaival több kutyának is sérülést okozott, csak a gazdik éberségének és a gyors orvosi ellátásnak köszönhető, hogy nem követeltek a halálos falatok kutyaéletet. A bumm.sk-nak az egyik érintett gazdi, B. Szilvia is nyilatkozott: "Tavaly szeptemberben egy délután 4 órakor sétálni vittem a kutyám. Arra lettem figyelmes, hogy a kutyus valamivel nagyon dolgozik, próbálja elrágni és lenyelni. Kivettem a szájából. Ekkor csillant meg a húsdarabban egy szög. Kivettem a szájából, de egy részét mégis lenyelte. Pár lépéssel arrébb a kutya kiszagolt egy újabb húsdarabot, amiben szintén szög volt. Ekkor tudtam, hogy korábban is ezt nyelte le. Azonnal állatorvoshoz indultunk. Szerencsére még nem kezdődött meg az emésztés, így a hánytató injekció segített. A kutyám szerencsére jól van. Ijesztő volt, a  röntgenfelvételen jól látszott a 60-as szög a gyomrában.  Ha nem veszem észre, akkor ma már valószínűleg nem élne a kutyám"

 

Egy másik kutya ennyire nem volt szerencsés: nála műtéti úton tudták eltávolítani a szöget. Az eset azért is súlyos, mert a lakótelepeken kisgyerekek is élnek, így őket is veszélyeztették a szögekkel átszúrt falatok. 

A dunaszerdahelyi városi rendőrök az ügyet átadták az állami rendőrségnek, akik az ügyészségre továbbították. Az elkövető ellen állatkínzás szándékos elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

 

 

 

Több kutya is evett a húsból, a gyors beavatkozásnak köszönhetően meg tudták menteni őket
Több kutya is evett a húsból, a gyors beavatkozásnak köszönhetően meg tudták menteni őket
Fotó: bumm.sk

 

 

Tanuljunk a dunaszerdahelyi esetből!

Ha hasonló esettel találkozunk, akár szögekkel, tűkkel átszúrt falatokkal, akár fagyállóval, vagy egyéb méreggel átitatott élelem-darabokkal, ne fordítsuk el fejünket! Szedjük össze a csalétkeket, és jelentsük az esetet a rendőrségen! Mint az esetből is láthatjuk, nem reménytelen megtalálni a rosszakarót!Más gazdik (és bizony szülők!) számára is fontos információ, mikor és pontosan hol találtuk a falatokat, tegyük közzé, hívjuk fel az arra járók figyelmét! 

És másik, talán még fontosabb tanulság: legyünk felelős és fegyelmezett gazdik! Mindig szedjük össze kedvencünk után a piszkot! Ne adjunk okot hasonló esetekre! Tartsuk be a szabályokat, ne engedjük kutyánkat idegenekhez odarohanni, akkor se, ha flexi pórázon van! Fogadjuk el, hogy nem mindenki kíváncsi a mi kis szeretetbombánkra! Mutassunk példát! Megvan mindennek a helye és ideje, a szaladgálásnak, mókázásnak, és a fegyelmezett, láb melletti sétálásnak is!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák Kutyákra veszélyes betegséget hordozhatnak a meztelencsigák
Nemcsak esős időben találkozhatunk velük, de vizes, nyirkos helyeken is felbukkanhatnak. Miért baj, ha kedvencünk megeszi a meztelencsigát?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart AEGON Magyarország Zrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért jó a nyers étrend a kutyának? Hírek - Címlapon
Miért jó a nyers étrend a kutyának?
Lefújta az esküvőt a vőlegény, mert menyasszonya veszélyeztette kutyájuk életét Hírek - Címlapon
Lefújta az esküvőt a vőlegény, mert menyasszonya veszélyeztette kutyájuk életét