A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sikerült elkapni egy nőt, aki tűkkel átszúrt húsdarabokkal akart kutyákat ölni Dunaszerdahelyen

2020. március 06., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Szerencsére egy kutya életét sem követelte a nő próbálkozása. Tanulságos eset a dunaszerdahelyi történet több szempontból is.Dunaszerdahelyen másodszor bukkantak fel gombostűkkel és szögekkel átszúrt hús- és szalonnadarabok. Szeptemberben a város keleti lakótelepén, idén a nyugatin találtak a kutyasétáltatók szétszórt csalikat. Már szeptemberben is bejelentették a dolgot a gazdik a rendőrségen, akkor azonban nem akadtak a tettes nyomára - nem úgy, mint most! A rendőrség idén újabb információkhoz jutott az esettel kapcsolatban: 

 

"Két hete kaptunk bejelentést, hogy a Nyugat lakótelepen ismét szögekkel tűzdelt hús- és szalonnadarabok van szétdobálva. Egy hete megfelelő információk birtokába jutottunk. Megfigyeltünk egy bizonyos személyt, akit március 2-án sikerült elkapnunk. Egy 61 éves dunaszerdahelyi nő az elkövető. Kamerafelvétel van arról, ahogy eldobja a húsokat. A városi rendőrök átnézték a nála lévő kosarat is, amelyben további adagok voltak elkészítve" – idézi Csiba Tibor városi rendőrparancsnokot a bumm.sk

 

 

Szögekkel átszúrt húst és szalonnát szórt szét a városban a 61 éves nő
Szögekkel átszúrt húst és szalonnát szórt szét a városban a 61 éves nő
Fotó: parameter.sk

 

 

A parancsnok hozzátette: a nő beismerte tettét, hogy a város több pontján szögekkel teletűzdelt húsdarabokat szórt szét. Tettét azzal magyarázta, hogy a kutyasétáltatók nem szedik fel a kutyaürüléket, ő pedig így próbált bosszút állni a kutyákon. 

 

Próbálkozásaival több kutyának is sérülést okozott, csak a gazdik éberségének és a gyors orvosi ellátásnak köszönhető, hogy nem követeltek a halálos falatok kutyaéletet. A bumm.sk-nak az egyik érintett gazdi, B. Szilvia is nyilatkozott: "Tavaly szeptemberben egy délután 4 órakor sétálni vittem a kutyám. Arra lettem figyelmes, hogy a kutyus valamivel nagyon dolgozik, próbálja elrágni és lenyelni. Kivettem a szájából. Ekkor csillant meg a húsdarabban egy szög. Kivettem a szájából, de egy részét mégis lenyelte. Pár lépéssel arrébb a kutya kiszagolt egy újabb húsdarabot, amiben szintén szög volt. Ekkor tudtam, hogy korábban is ezt nyelte le. Azonnal állatorvoshoz indultunk. Szerencsére még nem kezdődött meg az emésztés, így a hánytató injekció segített. A kutyám szerencsére jól van. Ijesztő volt, a  röntgenfelvételen jól látszott a 60-as szög a gyomrában.  Ha nem veszem észre, akkor ma már valószínűleg nem élne a kutyám"

 

Egy másik kutya ennyire nem volt szerencsés: nála műtéti úton tudták eltávolítani a szöget. Az eset azért is súlyos, mert a lakótelepeken kisgyerekek is élnek, így őket is veszélyeztették a szögekkel átszúrt falatok. 

A dunaszerdahelyi városi rendőrök az ügyet átadták az állami rendőrségnek, akik az ügyészségre továbbították. Az elkövető ellen állatkínzás szándékos elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

 

 

 

Több kutya is evett a húsból, a gyors beavatkozásnak köszönhetően meg tudták menteni őket
Több kutya is evett a húsból, a gyors beavatkozásnak köszönhetően meg tudták menteni őket
Fotó: bumm.sk

 

 

Tanuljunk a dunaszerdahelyi esetből!

Ha hasonló esettel találkozunk, akár szögekkel, tűkkel átszúrt falatokkal, akár fagyállóval, vagy egyéb méreggel átitatott élelem-darabokkal, ne fordítsuk el fejünket! Szedjük össze a csalétkeket, és jelentsük az esetet a rendőrségen! Mint az esetből is láthatjuk, nem reménytelen megtalálni a rosszakarót!Más gazdik (és bizony szülők!) számára is fontos információ, mikor és pontosan hol találtuk a falatokat, tegyük közzé, hívjuk fel az arra járók figyelmét! 

És másik, talán még fontosabb tanulság: legyünk felelős és fegyelmezett gazdik! Mindig szedjük össze kedvencünk után a piszkot! Ne adjunk okot hasonló esetekre! Tartsuk be a szabályokat, ne engedjük kutyánkat idegenekhez odarohanni, akkor se, ha flexi pórázon van! Fogadjuk el, hogy nem mindenki kíváncsi a mi kis szeretetbombánkra! Mutassunk példát! Megvan mindennek a helye és ideje, a szaladgálásnak, mókázásnak, és a fegyelmezett, láb melletti sétálásnak is!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha Így teheted biztonságossá otthonodat a kutyád számára - A konyha
Kedvenceink egyik kedvenc helye a konyha; nem csoda, ha időnként késztetést éreznek arra, hogy felfedezőútra induljanak. Milyen veszélyeket rejthet e kalandozás és hogyan előzhetjük meg a bajt?

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára Kutyák és a kávé - A koffein mérgező lehet kedvencünk számára
Mindennapjaink kihagyhatatlan frissítő itala, de tudjuk-e, hogy a benne lévő koffein milyen hatással lehet kutyáinkra?

Három rendőrkutyát mérgeztek meg Mohácson Három rendőrkutyát mérgeztek meg Mohácson
Egyelőre nem tudni, ki és miért vetemedett erre a kegyetlenségre - a kutyák valószínűleg ismerhették gyilkosukat, hiszen idegenektől nem fogadnak el ételt.

Nyírfacukor (xilit) mérgezés kutyáknál: kis mennyiségben is halálos lehet! Nyírfacukor (xilit) mérgezés kutyáknál: kis mennyiségben is halálos lehet!
Napjaink népszerű cukorhelyettesítője a xilit. Miért veszélyes a kutyákra, és mit tehetünk mérgezés esetén?

Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk? Orrvérzés kutyáknál - mire utalhat és mit tegyünk?
Rendkívül ijesztő látvány, ha kutyánk orra vérezni kezd. Hogyan segíthetünk rajta, és mikor forduljunk állatorvoshoz?

Fokhagyma és hagyma – valóban mérgező a kutyákra? Fokhagyma és hagyma – valóban mérgező a kutyákra?
Ételeink kedvelt alapanyagai, konyhánk nélkülözhetetlen fűszernövényei. De nem árt észben tartani, hogy ami számunkra finom és egészséges, az kedvenceinknél bajt is okozhat.

5 mérgező szobanövény, amivel jobb, ha vigyázol! 5 mérgező szobanövény, amivel jobb, ha vigyázol!
Egy igazi barátságos otthon elengedhetetlen díszei a szobanövények. Sok gazdi talán nem is gondol rá, hogy ezek kutyájára nézve akár veszélyesek is lehetnek! Számos szoba- és dísznövény kisebb-nagyobb mértékben mérgező hatással bír - ezekből mutatunk most párat, az általuk okozott tünetekkel együtt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online Ebugatta Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Hírek - Címlapon
Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
Magára hagyott állatokat mentenek a Florence hurrikán elől Hírek - Címlapon
Magára hagyott állatokat mentenek a Florence hurrikán elől
fb-text