A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Sikerült elkapni egy nőt, aki tűkkel átszúrt húsdarabokkal akart kutyákat ölni Dunaszerdahelyen

2020. március 06., 12:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Szerencsére egy kutya életét sem követelte a nő próbálkozása. Tanulságos eset a dunaszerdahelyi történet több szempontból is.Dunaszerdahelyen másodszor bukkantak fel gombostűkkel és szögekkel átszúrt hús- és szalonnadarabok. Szeptemberben a város keleti lakótelepén, idén a nyugatin találtak a kutyasétáltatók szétszórt csalikat. Már szeptemberben is bejelentették a dolgot a gazdik a rendőrségen, akkor azonban nem akadtak a tettes nyomára - nem úgy, mint most! A rendőrség idén újabb információkhoz jutott az esettel kapcsolatban: 

 

"Két hete kaptunk bejelentést, hogy a Nyugat lakótelepen ismét szögekkel tűzdelt hús- és szalonnadarabok van szétdobálva. Egy hete megfelelő információk birtokába jutottunk. Megfigyeltünk egy bizonyos személyt, akit március 2-án sikerült elkapnunk. Egy 61 éves dunaszerdahelyi nő az elkövető. Kamerafelvétel van arról, ahogy eldobja a húsokat. A városi rendőrök átnézték a nála lévő kosarat is, amelyben további adagok voltak elkészítve" – idézi Csiba Tibor városi rendőrparancsnokot a bumm.sk

 

 

Szögekkel átszúrt húst és szalonnát szórt szét a városban a 61 éves nő
Szögekkel átszúrt húst és szalonnát szórt szét a városban a 61 éves nő
Fotó: parameter.sk

 

 

A parancsnok hozzátette: a nő beismerte tettét, hogy a város több pontján szögekkel teletűzdelt húsdarabokat szórt szét. Tettét azzal magyarázta, hogy a kutyasétáltatók nem szedik fel a kutyaürüléket, ő pedig így próbált bosszút állni a kutyákon. 

 

Próbálkozásaival több kutyának is sérülést okozott, csak a gazdik éberségének és a gyors orvosi ellátásnak köszönhető, hogy nem követeltek a halálos falatok kutyaéletet. A bumm.sk-nak az egyik érintett gazdi, B. Szilvia is nyilatkozott: "Tavaly szeptemberben egy délután 4 órakor sétálni vittem a kutyám. Arra lettem figyelmes, hogy a kutyus valamivel nagyon dolgozik, próbálja elrágni és lenyelni. Kivettem a szájából. Ekkor csillant meg a húsdarabban egy szög. Kivettem a szájából, de egy részét mégis lenyelte. Pár lépéssel arrébb a kutya kiszagolt egy újabb húsdarabot, amiben szintén szög volt. Ekkor tudtam, hogy korábban is ezt nyelte le. Azonnal állatorvoshoz indultunk. Szerencsére még nem kezdődött meg az emésztés, így a hánytató injekció segített. A kutyám szerencsére jól van. Ijesztő volt, a  röntgenfelvételen jól látszott a 60-as szög a gyomrában.  Ha nem veszem észre, akkor ma már valószínűleg nem élne a kutyám"

 

Egy másik kutya ennyire nem volt szerencsés: nála műtéti úton tudták eltávolítani a szöget. Az eset azért is súlyos, mert a lakótelepeken kisgyerekek is élnek, így őket is veszélyeztették a szögekkel átszúrt falatok. 

A dunaszerdahelyi városi rendőrök az ügyet átadták az állami rendőrségnek, akik az ügyészségre továbbították. Az elkövető ellen állatkínzás szándékos elkövetésének gyanúja miatt eljárás indult.

 

 

 

Több kutya is evett a húsból, a gyors beavatkozásnak köszönhetően meg tudták menteni őket
Több kutya is evett a húsból, a gyors beavatkozásnak köszönhetően meg tudták menteni őket
Fotó: bumm.sk

 

 

Tanuljunk a dunaszerdahelyi esetből!

Ha hasonló esettel találkozunk, akár szögekkel, tűkkel átszúrt falatokkal, akár fagyállóval, vagy egyéb méreggel átitatott élelem-darabokkal, ne fordítsuk el fejünket! Szedjük össze a csalétkeket, és jelentsük az esetet a rendőrségen! Mint az esetből is láthatjuk, nem reménytelen megtalálni a rosszakarót!Más gazdik (és bizony szülők!) számára is fontos információ, mikor és pontosan hol találtuk a falatokat, tegyük közzé, hívjuk fel az arra járók figyelmét! 

És másik, talán még fontosabb tanulság: legyünk felelős és fegyelmezett gazdik! Mindig szedjük össze kedvencünk után a piszkot! Ne adjunk okot hasonló esetekre! Tartsuk be a szabályokat, ne engedjük kutyánkat idegenekhez odarohanni, akkor se, ha flexi pórázon van! Fogadjuk el, hogy nem mindenki kíváncsi a mi kis szeretetbombánkra! Mutassunk példát! Megvan mindennek a helye és ideje, a szaladgálásnak, mókázásnak, és a fegyelmezett, láb melletti sétálásnak is!

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Miért remeg a kutyám? Miért remeg a kutyám?
A remegésnek számos kiváltó oka lehet, külső tényezőktől kezdve betegségeken át egészen az érzelmi hatásokig. Mire figyeljünk és hogyan segítsünk kedvencünknek?

Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet Kutya a kertben - 10 dolog, ami veszélyt jelenthet
Kertünk az a hely, ahol kutyánk szabadon mozoghat, kedvére szaladgálhat, játszhat, napozhat. A mi felelősségünk, hogy mindez biztonságos is legyen számára.

Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya Veszélyes fűszerek - ezekből jobb, ha nem eszik a kutya
Ételeink kedvelt ízesítői a fűszerek, jótékony hatásuk miatt előszeretettel fogyasztjuk őket. Ám az, ami egészségünknek kedvez, négylábú barátaink számára komoly gondokat okozhat. Tudj meg többet!

Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét? Vigyázat, mérgező! Avagy miért nem ehet a kutya csokoládét?
Kedvelt nassolnivalónk, a csokoládé sajnos már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat kedvencünk egészségére nézve. Mitől minősül mérgezőnek, és mit tehetünk, ha kutyánk csokoládét fogyasztott?

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szívszorító videón a menhelyre leadott pitbull - ma már gazdis! Hírek - Címlapon
Szívszorító videón a menhelyre leadott pitbull - ma már gazdis!
A kutya és gazdája, akik legyőzik a gravitációt Hírek - Címlapon
A kutya és gazdája, akik legyőzik a gravitációt