A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Somogyország lankáin, kutyabarát helyeken

2024. április 10., 15:15


Szerző: Böjte Csenge


Kategória: Utazás




Voltatok már a Balaton közelében nyaralni úgy, hogy érzitek, milyen közel van a balatoni nyüzsgés, mégis egy csendesebb faluban szálltok meg és fedezitek fel a környéket? A Kőröshegy pont ilyen hely, ami kellően közel van a Balatonhoz és a part menti városokhoz, mégis el lehet vonulni és kirándulni a dombok között, ha éppen ahhoz van kedvünk.



Kőröshegyen a természet közelsége, a zöldellő fák és a tiszta levegő minden nap új energiával tölti fel az embert és persze a kutyáit is. A Völgyhíd Village vendégház a maga 2000 nm-es kertjével igazi felfedezésre váró gyöngyszem. Ez a szállás egy teljes értékű házikó, ahol minden szükséges felszerelés megtalálható. Több szoba, nappali, konyha, fürdők, jacuzzi és szauna is van, még egy kis borospince is található a házban az esti kikapcsolódáshoz. A kutyák miatt plusz pont a zárt kert, de a kinti sütögetős rész a bútorokkal is hangulatos esténként. Tényleg ideális kikapcsolódást nyújt akár kettesben érkezik az ember, akár egy baráti társaság részére.

 

 

Völgyhíd Village Vendégház - Kőröshegy
Völgyhíd Village Vendégház - Kőröshegy
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

 

1. nap

 

Érdemes a Balaton déli partján időzni, akár a balatonföldvári Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátót útba ejteni, ami kutyabarát hely. Balatonföldváron egyébként a Kvassay sétányon a település dísze, a déli part egyik legszebb sétálóhelye a platánfáival. A Balaton melletti települések között szinte egyedülálló, hogy több mint 1 km hosszú sétány húzódik a part mentén.

 

A szálláshely elfoglalása előtt Zamárdiban a Kőhegyi-kilátó adhat csodás látványt a Balaton északi partjára, majd a kutyabarát Faya Bakery-be érdemes betérni, ami péntektől vasárnapig tart nyitva.

 

Kőröshegyen a Völgyhíd Village nagy kerttel, gyönyörű kilátással és idilli környezettel várja a vendégeket, ahova jó megérkezni. A házból kilépve még kirándulni is lehet a Szőlőhegyre vagy Csertetőre felkapaszkodva, ahonnan a Balaton és a monumentális Völgyhíd tárul elénk.

 

A naplementében érdemes a kert és a terasz adta lehetőségeket kiélvezni és grillezni, bográcsozni vagy csak szalonnát sütni a ház mellett kialakított fedett helyen.

 

 

 

 

 

2. nap

 

Programként a Balatonboglár legismertebb jelképét, a Xantus János Gömbkilátót érdemes felfedezni, ami szintén kutyával látogatható*. A Gömbkilátó a vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán áll 165 méteres magasságban. Az 1958-as világkiállításra épült a ‘magyar atom’ jelképeként. A gömböt 240 háromszöglemez alkotja és 15 méter átmérőjű. Érdekesség, hogy eredetileg terveztek rá egy üvegburkolatot is, amit azonban a természet erői nem támogattak.

 

* A Xantus János Gömbkilátóba fel lehet menni kutyával is – természetesen a póráz használata itt is kötelező! Fontos tudni azonban, hogy a kilátó kialakítása nem biztos, hogy minden kutyának ideális: a kilátó padlója is fém szerkezetű, rácsos, így a szintek között át lehet látni. Félénkebb, esetleg a magasban bizonytalan, félős kutyák emiatt talán nem szívesen mennek fel. Azonban ez esetben sem érdemes kihagyni a balatonboglári Várdombot: a kilátó környékéről is remek a panoráma, és ideális a környezet egy jó sétára!

 

 

Fehérkő várrom - Kereki
Fehérkő várrom - Kereki
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

Ha inkább az erdőbe vágytok, akkor Somogyország dombos vidékét érdemes bejárni a Fehérkő várának romjait Kerekin. A Leveles erdő északi oldalából kiugró 283 méter magasan áll Fehérkő vára, újonnan épített faszerkezetű gyalogosjárda öleli körbe Somogyország 700 éves csodáját.

 

Van egy panoráma- és pihenőterasz, melyről lenyűgöző panoráma nyílik a Balatonra és a Kőröshegyi völgyhídra. Ha szerencsénk van, még őzeket is láthatunk a kellemes, nem megterhelő kirándulás alatt.

 

  • A túra hossza: 8 km
  • Szintkülönbség: 180 m
  • A túra ideje: 2 óra (megállóktól függ)
  • Parkolási lehetőség: Kereki Látogatóközpont, ingyenes parkolás.

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával! Magaspart, Siófok és a Balaton – kutyával!
A déli oldal rendkívül sokszínű, ha jobban utánanézünk a lehetőségeinek, rengeteg kisebb-nagyobb kiruccanásra nyílik mód. Siófok és környéke több napos kikapcsolódásra alkalmas, mondunk néhány tippet, ha itt barangolnátok a kutyákkal.

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Jó hír a kutyával utazóknak! Jó hír a kutyával utazóknak!
Fontos és jó hír érkezett azok számára, akik kedvencükkel együtt utaznának: kedvezményes áron válthatnak bérletet kutyájuknak a gazdik az új tarifarendszerben.

Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton Utazás kutyával - Télen is vár a Balaton
Januárban a Tagyon Birtok szervezésében hívtak minket kutyás kirándulásra, ami inkább egy közösségi kutyás esemény volt, mint izzasztó séta. A fogadtatás, az ottani kutyások, a hangulat mind marasztaló volt, sajnos mégsem tudtunk kettő napnál többet eltölteni a birtokon. Olvassátok el beszámolónkat a kétnapos balatoni látogatásról!

5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen! 5 tipp, hogy a kutyás strandolás felhőtlen legyen!
Bár az időjárást befolyásolni nem tudjuk, tehetünk azért, hogy a strandolást ezen kívül semmi ne árnyékolja be. Legyen a kutyabarát strandon eltöltött idő a kutyusnak és a gazdinak is élmény!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk! Hírek - Címlapon
Emésztőrendszeri zavarok? Lehet, hogy Irritábilis bél szindrómával (IBS) küzd a kutyánk!
Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham? Hírek - Címlapon
Kutyáknál is jelentkezhet pánikroham?