A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Súlyos szennyezés a Dunán - ne engedjük be kutyánkat a vízbe!

2021. július 29., 15:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




A szlovákiai Zólyombúcs közelében 400 köbméternyi fermentációs hulladék ömlött a Garam folyóba, mely Esztergom közelében torkollik a Dunába. Az érintett területeken nem tanácsos a fürdőzés, kutyánkat se engedjük be a vízbe!



 

 

Az erős vihar döntött rá egy fát a Zólyombúcs közelében működő biogáz üzem fermentációs hulladékot tároló zsákszerű tartályára. A tartály megsérült és az erős eső mintegy 400 köbméter hulladékot mosott a közeli patakba, ahonnan ez a Garamba távozott. A vállalat azonnal megkezdte a további hulladék kimosódásának megakadályozását, illetve a kármentést - írja a ma7.sk.

 

A szennyezés miatt a víz zavarossá és bűzössé vált, tömeges halpusztulást okozott. A horgászok ökológiai katasztrófáról beszélnek: több mint 600 kilogramm haltetemet szedtek ki Bezeréte környékén a folyóból. A Budapest halai Facebook oldal a hétfő esti információkra hivatkozva már közel kéttonnányi kiemelt haltetemről számol be. 

 

 

 

 

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság információi szerint a szennyezés Žarnovica (Zsarnóca) térségében található, mintegy 80 km-re a Dunától - írta kedden a hvg.hu-nak a Garam-torkolati Duna-szakaszt felügyelő igazgatóság, amely egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást a szlovák féltől. Mindenesetre fokozottabb figyelőszolgálatot indítottak el a torkolat térségében, és "bármilyen rendkívüli tapasztalás esetén annak tükrében megtesszük a szükséges intézkedéseket" - közölte a lap e-mailes megkeresésére Sütheő László műszaki igazgatóhelyettes.

 

A Pecaverzum.hu információi szerint már vizsgálják, érintette-e a Dunát a Garam-folyón történt szennyezés. A Pecaverzum az illetékes Budapest Főváros Kormányhivatala Népegészségügyi Főosztályától megtudta, jelenleg is zajlik a héten vett vízminták kiértékelése, eredmények pedig a jövő hétre várhatók. A mintákat a katasztrófavédelem vette le, az adatokat pedig majd továbbítják a kormányhivatal felé. 

 

 


Legyünk óvatosak: az eredmények megérkezéséig inkább ne fürdőzzünk a Duna érintett szakaszán, és ne úsztassuk benne kutyánkat se. A parti sétákra vigyünk magunkkal vizet és itató tálkát kutyánk számára, ne engedjük inni a folyó vizéből! A megelőzés mindig jobb módszer, vigyázzunk kedvenceinkre!


 

 

 


Indexkép forrás: wikipedia.org

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája? Rossz lehelet – Miért büdös a kutya szája?
Kedvenceink szájszaga amellett, hogy kellemetlen, komoly gondot is jelezhet. Mi minden állhat a hátterében, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál? Lesz menőbb kutya ezen a nyáron a strandröplabdázó border collienál?
Úgy adogatja a labdát a fekete-fehér kutya gazdájával, mint a profi strandröplabdások!

Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után? Miért zizzennek meg a kutyák fürdetés és úszás után?
Megrázza magát, majd heves dörgölőzésbe kezd, vagy körbe-körbe rohangál eszméletlen sebességgel… Mintha kivetkőzne magából azok után, hogy megfürdettük, vagy pancsolt egy hatalmasat a vízben. Vajon miért csinálja?

Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát? Milyen gyakran szabad fürdetni a kutyát?
Több dolog is befolyásolhatja, mikor lesz szüksége a kutyának fürdésre. Nem mintha annyira nagy örömmel ugranának a kádba, de olykor sajnos ezt sem lehet megúszni... Tudj meg többet a témáról!

Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta? Miért félnek egyes kutyák a víztől, és hogyan segíthetünk nekik túllépni rajta?
Napsütés, lengedező szél, nyár… Mi is lehetne kellemesebb kikapcsolódás, mint kedvencünk társaságában ellátogatni a partra és megmártózni a vízben. És ha ő másként gondolja?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Praktiker Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Junior emlékére - Megható szavakkal búcsúzik Cesar Millan hű társától Hírek - Címlapon
Junior emlékére - Megható szavakkal búcsúzik Cesar Millan hű társától
Belefér az életembe egy kutyus? Hírek - Címlapon
Belefér az életembe egy kutyus?