A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Junior emlékére - Megható szavakkal búcsúzik Cesar Millan hű társától

2021. július 30., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Ez a legnehezebb dolog az életben, különösen, ha szeretsz valakit, aki óriási hatással volt a világra.""Játssz minél többet, és fedezd fel az életet!” Talán e szavak jellemezték a legjobban Juniort. Szerette az életet, és szeretett élni. Ám eljött a búcsú ideje, és július 21-én örök álomra hajtotta fejét. Rettentően nehéz időszak ez most, hiszen 15 éven át nem volt nap, melyet kutya és gazdája ne töltöttek volna együtt.

 

Cesar Millan és Junior
Cesar Millan és Junior
Fotó: Flickr

 

Cesar Millan, a világhírű kutyakiképző megható videóban emlékezik vissza hű társára, attól a pillanattól kezdve, hogy előző kedvence, Daddy kiválasztotta számára a kajla kölyköt. Aznap több kutyával is megismerkedtek, ám a "mester" tudta, hogy egy különleges négylábút keresnek. Séta közben egyikükre morgott, a másikat figyelemre se méltatta, de a hamvasszürke kiskutya láttán felcsillant a szeme. Összeérintették orrukat, így jelezve szeretett gazdájának, hogy ő a kiválasztott. Junior egyből megértette, hogy ők egy család, tisztelettudó fiaként kísérte a kisöreget jóban-rosszban.

 

A kölyökkutya és a bölcs mester - Junior és Daddy
A kölyökkutya és a bölcs mester - Junior és Daddy
Fotó: Twitter

 

Daddy 16 évesen hunyt el 2010-ben; hiánya hatalmas űrt hagyott Millan szívében. Ezt az űrt töltötte be a hófehér mellényes pitbull, aki kölyökkorától a bölcs tanító mellett cseperedett. Mindketten különleges társra találtak Junior személyében. Daddy pofija akkoriban már őszbe hajlott, és gazdája szeretett volna egy kis időre visszavonulni, a mindennapos munkával járó terheket letenni, hogy vele tölthesse ideje nagy részét. Junior a lehető legjobbkor érkezett meg ehhez. Az idős kutya pedig kivirult, szinte megfiatalodott nyugdíjas éveiben.

 

Rengeteg vidámságot hozott az életükbe, általa újra örömet leltek az apró dolgokban, közelebb kerültek igazi önvalójukhoz és saját lelkükhöz is, ahogy leginkább egy önfeledt, az életet teljes egészében megélő kölyök mellett lehet. Junior mindig is imádott játszani, nagyokat pancsolni a vízben, és hatalmas lelkesedéssel fedezte fel a világot. 

 

 

Minden emberrel és kutyával megtalálta a közös hangot, akivel csak találkozott. Ő volt az a négylábú segítő, akit Cesar mindenhová magával vihetett, a rehabilitációs foglalkozásoktól kezdve a felvételeken és tanfolyamokon át még az élőshowk-ra is gyakran elkísérte gazdáját.

 

Csodálatos lénye szívek millióit érintette meg, meghurcolt fajtájának nagykövete lett, visszaadta az elveszett hitet. Emlékeztet arra, hogy nem a fajta számít, hanem a kutya és az ember, aki mellette áll. Ahogy Cesar vallja, véletlenek nem léteznek, és e nagyszerű feladathoz nekünk kell felnőni, hiszen:

 

„Sohasem olyan kutyát kapsz, amilyet elképzelsz magadnak - hanem olyat, amilyenre szükséged van.”

Forrás: Facebook/CesarMillan
Indexkép forrás: Twitter/Flickr

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták! 11 éve várt gazdira az öreg kutyus – Hihetetlenül boldog, hogy örökbefogadták!
Rengeteget mosolyog a kisöreg, annyira hálás, hogy őt választották!

Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást Még gazdija se tudta kiszedni a kutyát a szökőkútból, annyira élvezte a pancsolást
Rettentően jól szórakozott, esze ágában sem volt kijönni a vízből!

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében Lebukott a kutya, amikor átlógott a szomszédba, hogy pancsoljon a medencében
Most őszintén: ki tudna rá haragudni? Annyira édes!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Praktiker MTI AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felhőtlen boldogság: így örült volt „tanárának” a kedves uszkár Hírek - Címlapon
Felhőtlen boldogság: így örült volt „tanárának” a kedves uszkár
Súlyos szennyezés a Dunán - ne engedjük be kutyánkat a vízbe! Hírek - Címlapon
Súlyos szennyezés a Dunán - ne engedjük be kutyánkat a vízbe!