A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Junior emlékére - Megható szavakkal búcsúzik Cesar Millan hű társától

2021. július 30., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Ez a legnehezebb dolog az életben, különösen, ha szeretsz valakit, aki óriási hatással volt a világra.""Játssz minél többet, és fedezd fel az életet!” Talán e szavak jellemezték a legjobban Juniort. Szerette az életet, és szeretett élni. Ám eljött a búcsú ideje, és július 21-én örök álomra hajtotta fejét. Rettentően nehéz időszak ez most, hiszen 15 éven át nem volt nap, melyet kutya és gazdája ne töltöttek volna együtt.

 

Cesar Millan és Junior
Cesar Millan és Junior
Fotó: Flickr

 

Cesar Millan, a világhírű kutyakiképző megható videóban emlékezik vissza hű társára, attól a pillanattól kezdve, hogy előző kedvence, Daddy kiválasztotta számára a kajla kölyköt. Aznap több kutyával is megismerkedtek, ám a "mester" tudta, hogy egy különleges négylábút keresnek. Séta közben egyikükre morgott, a másikat figyelemre se méltatta, de a hamvasszürke kiskutya láttán felcsillant a szeme. Összeérintették orrukat, így jelezve szeretett gazdájának, hogy ő a kiválasztott. Junior egyből megértette, hogy ők egy család, tisztelettudó fiaként kísérte a kisöreget jóban-rosszban.

 

A kölyökkutya és a bölcs mester - Junior és Daddy
A kölyökkutya és a bölcs mester - Junior és Daddy
Fotó: Twitter

 

Daddy 16 évesen hunyt el 2010-ben; hiánya hatalmas űrt hagyott Millan szívében. Ezt az űrt töltötte be a hófehér mellényes pitbull, aki kölyökkorától a bölcs tanító mellett cseperedett. Mindketten különleges társra találtak Junior személyében. Daddy pofija akkoriban már őszbe hajlott, és gazdája szeretett volna egy kis időre visszavonulni, a mindennapos munkával járó terheket letenni, hogy vele tölthesse ideje nagy részét. Junior a lehető legjobbkor érkezett meg ehhez. Az idős kutya pedig kivirult, szinte megfiatalodott nyugdíjas éveiben.

 

Rengeteg vidámságot hozott az életükbe, általa újra örömet leltek az apró dolgokban, közelebb kerültek igazi önvalójukhoz és saját lelkükhöz is, ahogy leginkább egy önfeledt, az életet teljes egészében megélő kölyök mellett lehet. Junior mindig is imádott játszani, nagyokat pancsolni a vízben, és hatalmas lelkesedéssel fedezte fel a világot. 

 

 

Minden emberrel és kutyával megtalálta a közös hangot, akivel csak találkozott. Ő volt az a négylábú segítő, akit Cesar mindenhová magával vihetett, a rehabilitációs foglalkozásoktól kezdve a felvételeken és tanfolyamokon át még az élőshowk-ra is gyakran elkísérte gazdáját.

 

Csodálatos lénye szívek millióit érintette meg, meghurcolt fajtájának nagykövete lett, visszaadta az elveszett hitet. Emlékeztet arra, hogy nem a fajta számít, hanem a kutya és az ember, aki mellette áll. Ahogy Cesar vallja, véletlenek nem léteznek, és e nagyszerű feladathoz nekünk kell felnőni, hiszen:

 

„Sohasem olyan kutyát kapsz, amilyet elképzelsz magadnak - hanem olyat, amilyenre szükséged van.”

Forrás: Facebook/CesarMillan
Indexkép forrás: Twitter/Flickr

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét Mélyen gyászolta testvére elvesztését a kutya – mígnem egy árva kölyök visszahozta életkedvét
Nővérkéje halála utána Wyatt teljesen maga alatt volt. Szüksége volt egy barátra, akinek hála újra mosolyogni tudott.

Újabb és újabb kincsekkel lepi meg gazdiját a lelkes kutya az irodában Újabb és újabb kincsekkel lepi meg gazdiját a lelkes kutya az irodában
Útjelző bója, munkavédelmi sisak, vödör, lapát és egy hintaló... Addig kutakodik a raktárban, amíg valami érdekeset nem talál, és már viszi is.

Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját Így várja haza a süket és vak kutyus a gazdáját
Hétköznapi csodák: valamilyen módon megérzi a vak és süket kutyus, hogy gazdája közeleg. Kitörő örömét videóra vették, ami azóta meghódította az egész internetet!

Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól Nyakig betemetve találtak rá egy kutyára - aztán kétségbeesett nyüszítést hallottak a föld alól
Nem lehetett tudni, hányan vannak még odalent, így puszta kezével ásta ki a kölyköket a férfi.

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Felhőtlen boldogság: így örült volt „tanárának” a kedves uszkár Hírek - Címlapon
Felhőtlen boldogság: így örült volt „tanárának” a kedves uszkár
Súlyos szennyezés a Dunán - ne engedjük be kutyánkat a vízbe! Hírek - Címlapon
Súlyos szennyezés a Dunán - ne engedjük be kutyánkat a vízbe!