A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Súlyosbította a bíróság az állatviadal szerevezőinek büntetését – börtönbe mennek a vádlottak!

2022. december 09., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Állatviadal szervezése és állatkínzás bűntette miatt ítélte el a bíróság az elkövetőket – a másodfokú bíróság súlyosbította a nyáron kiszabott ítéletet.



 

Súlyosította a másodfokú bíróság azoknak a vádlottaknak a büntetését, akiket a Nyíregyházi Járásbíróság 2022 nyarán tiltott állatviadal szervezésében és állatkínzás bűntettében mondott ki bűnösnek – írja a szon.hu.

 

Az ítéleti tényállás szerint B.B. I. rendű, L.T. II. rendű, B.N. III. rendű, K.A.H. IV. rendű és N.Zs. V. rendű vádlottak éveken keresztül állatviadal céljára kutyákat tartottak, tenyésztettek és képeztek ki. A kiképzést az állatviadal előtt előre eltervezett időtartamban és módszerekkel végezték, például a kutyákat erre a célra épített speciális futópadon futtatták, rövid, különösen vastag, súlyos láncon tartották, illetve téttel nem bíró állatviadalokon más kutyákkal összeengedve próbálták ki. Alultápláltság, dehidratáltság miatti rossz általános állapotuk már önmagában is alkalmas volt arra, hogy maradandó egészségkárosodásukat, pusztulásukat okozza - írják.

 

 

Tiltott állatviadalon ütött rajta a TEK – 25 kutyát mentettek ki, elfogták a szervezőket
Tiltott állatviadalon ütött rajta a TEK – 25 kutyát mentettek ki, elfogták a szervezőket, ügyükben ítélet született
Fotó: police.hu

 

 

A vádlottak többsége kutyás körökből ismerte egymást és amellett, hogy részt vettek állatviadalokon a kutyáikkal, rendszeresen szervezték is azokat, melyeknek részletszabályaiban előre megegyeztek, annak írásos formáját „Pit szabályok Cajun Rules varációkkal” címen közre is adták. A 2020. november 28-án megtartott állatviadalra a VI.r. G.Z. vádlott nézőként érkezett, de végül a második meccsen bírói feladatokat látott el az állatok küzdelme során.

 

A II.r. vádlott által állatviadal céljára tartott, kiképzett és tenyésztett kutyák gondozásában rendszeresen segített neki testvére, VII.r. L.K. vádlott.

 

A III.r. vádlott fenti tevékenységét pedig élettársa, a VIII.r. D.K. vádlott segítette, akinek szintén tudomása volt arról, hogy a kutyákat állatviadal céljából tartják.

 

A Nyíregyházi Törvényszék a 2022. december 09-én megtartott nyilvános ülésen I., II. és IV. r. vádlott próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetését 1-1 év, börtön fokozatban végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, V. r. vádlott próbaidőre felfüggesztett 1 év szabadságvesztés büntetését 8 hónap, börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre, a III. r. vádlottal szemben kiszabott 8 hónap végrehajtandó szabadságvesztés büntetést 1 évre súlyosította, míg a VII. r. vádlottal szemben kiszabott próbára bocsátás intézkedést 300.000 forint pénzbüntetésre változtatta meg. A VIII. r. vádlottal szemben kiszabott 750.000 forint pénzbüntetést – a vádlott anyagi, vagyoni helyzetére tekintettel - 560.000 forintra enyhítette.

 

A döntés meghozatala során nagyobb nyomatékkal vette figyelembe a másodfokú bíróság, hogy a vádlottak a fenti tevékenységüket éveken keresztül, szervezetten, anyagi haszonszerzés céljából követték el.

 

VI. r. vádlottal szemben az ítélet már elsőfokon jogerőre emelkedett, míg a többi vádlottal szemben a másodfokú határozat a kihirdetése napján lett jogerős.

 

 

 

Forrás: szon.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását
Az angliai és a walesi tilalom elrendelése után a skót kormány is megtiltja az amerikai bully kutyafajta XL változatának tenyésztését és forgalmazását.

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban Betiltják az amerikai bully XL kutyák tartását az Egyesült Királyságban
Nem egy konkrét fajtáról van szó, ám az elmúlt évek sorozatos kutyatámadásai miatt egyre többen emelték fel hangjukat az XL Bullyk ellen.

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
A mentők állományba vettek egy kutyát – Brúnó már igazi mentős! Hírek - Címlapon
A mentők állományba vettek egy kutyát – Brúnó már igazi mentős!
"Csak ezt éljem túl" - Szörnyen izgult a kutyus, amikor életmentő műtétet hajtottak végre plüssén Hírek - Címlapon
"Csak ezt éljem túl" - Szörnyen izgult a kutyus, amikor életmentő műtétet hajtottak végre plüssén