A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története

2018. március 29., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Két ártatlan élet lett kioltva a múlt héten. Óriási viták övezik az esetet: ki a hibás? A ravaszt meghúzó vadász? Netán mégis maguk a marhákra kutyák? Ugyanakkor ott van a gazda, aki képtelen volt megfelelően gondoskodni kutyáiról, hozzáállása kimeríti a felelőtlen állattartás fogalmát...



Minden mindennel összefügg. A két kutyát vadászok lőtték le, mert azok legelésző marhákra támadtak. De hogy kerültek oda a kutyák? A hely, ahol éltek, a legkevésbé sem nevezhető ideális környezetnek, élettérnek nem csak egy husky, hanem bármilyen kutya számára. Ráadásul a területen összesen 13 kutya tengette napjait, arról már nem is szólva, hogy a kerítés már csak az állapota miatt sem jelentett akadályt a kalandra vágyó kutyáknak.
Fajtaismeret. Pontosabban annak hiánya - itt (is) kezdődik a felelős - ez esetben felelőtlen - kutyatartás. Egy huskynak feladat kell. Munka. És atombiztos kerítés. Ha egy ilyen jellemű kutya unatkozik, rövid úton talál magának elfoglaltságot. Márpedig megfelelő szocializáció, nevelés nélkül akár veszélyes is lehet: csirkékre, vadakra, rosszabb esetben emberekre is.
Igen, minden összefügg mindennel. És ez esetben egy felelőtlen kutyatartótól indul ki minden. Egy kutyatartótól, aki eladásra szánja a nála született kölyköket. Törzskönyv, chip, oltások nélkül. Ezek fényében felmerül bennünk a kérdés: egyáltalán milyen esélyekkel indulhat neki egy ilyen helyen született kutya?

 

A tragikus történetben rengeteg a megválaszolatlan kérdés, homályos körülmény. A kutyák tulajdonosát többször is felszólították, hogy rendezze a kutyák tartási körülményeit, aki ezek hatására a chipeltetést meg is csináltatta, ám az udvari körülményeket nem rendezte. A vadásztársaságtól is több figyelmeztetést kapott a gazda a szökős kutyái miatt.

Mégsem változott semmi.

A két husky tragédiáját követően Békésszentandrás település jegyzője az állatvédők bevonásával a többi 11 kutyát (köztük négy fiatal kölyköt) elkobozta. Az eset részleteit vizsgálják.


Ajánljuk figyelmetekbe a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület tanulságos, elgondolkodtató írását az esetről:

 

 

 

 

 

 

Témába vág

Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen Videón a husky, aki megpróbálta kiszabadítani társait a menhelyen
A bátor kutya sajnos lebukott, de ennél cukibb letartóztatásról aligha számolhatott be a rendőrség.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban
Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek le egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen - feltehetően még évekkel ezelőtt, egy videófelvétel miatt azonban most eljárás indulhat.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Rehabportál Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt Hírek - Címlapon
Szaporítókat fogtak - két "szállítmány" is horogra akadt
A század kutyatartási szokásai veszélyt jelentenek az ebekre Hírek - Címlapon
A század kutyatartási szokásai veszélyt jelentenek az ebekre