A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szaporító gazdától a vadászok célkeresztjéig - két tragikus sorsú husky története

2018. március 29., 11:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Két ártatlan élet lett kioltva a múlt héten. Óriási viták övezik az esetet: ki a hibás? A ravaszt meghúzó vadász? Netán mégis maguk a marhákra kutyák? Ugyanakkor ott van a gazda, aki képtelen volt megfelelően gondoskodni kutyáiról, hozzáállása kimeríti a felelőtlen állattartás fogalmát...Minden mindennel összefügg. A két kutyát vadászok lőtték le, mert azok legelésző marhákra támadtak. De hogy kerültek oda a kutyák? A hely, ahol éltek, a legkevésbé sem nevezhető ideális környezetnek, élettérnek nem csak egy husky, hanem bármilyen kutya számára. Ráadásul a területen összesen 13 kutya tengette napjait, arról már nem is szólva, hogy a kerítés már csak az állapota miatt sem jelentett akadályt a kalandra vágyó kutyáknak.
Fajtaismeret. Pontosabban annak hiánya - itt (is) kezdődik a felelős - ez esetben felelőtlen - kutyatartás. Egy huskynak feladat kell. Munka. És atombiztos kerítés. Ha egy ilyen jellemű kutya unatkozik, rövid úton talál magának elfoglaltságot. Márpedig megfelelő szocializáció, nevelés nélkül akár veszélyes is lehet: csirkékre, vadakra, rosszabb esetben emberekre is.
Igen, minden összefügg mindennel. És ez esetben egy felelőtlen kutyatartótól indul ki minden. Egy kutyatartótól, aki eladásra szánja a nála született kölyköket. Törzskönyv, chip, oltások nélkül. Ezek fényében felmerül bennünk a kérdés: egyáltalán milyen esélyekkel indulhat neki egy ilyen helyen született kutya?

 

A tragikus történetben rengeteg a megválaszolatlan kérdés, homályos körülmény. A kutyák tulajdonosát többször is felszólították, hogy rendezze a kutyák tartási körülményeit, aki ezek hatására a chipeltetést meg is csináltatta, ám az udvari körülményeket nem rendezte. A vadásztársaságtól is több figyelmeztetést kapott a gazda a szökős kutyái miatt.

Mégsem változott semmi.

A két husky tragédiáját követően Békésszentandrás település jegyzője az állatvédők bevonásával a többi 11 kutyát (köztük négy fiatal kölyköt) elkobozta. Az eset részleteit vizsgálják.


Ajánljuk figyelmetekbe a Szarvas Kóbor és Elveszett Kutyáiért Állatvédő Egyesület tanulságos, elgondolkodtató írását az esetről:

 

 

 

 

 

 

Témába vág

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban Hangtompítós fegyverrel lőttek le egy kutyát Borsodban
Hangtompítóval felszerelt fegyverrel lőttek le egy kutyát egy Miskolchoz közeli településen - feltehetően még évekkel ezelőtt, egy videófelvétel miatt azonban most eljárás indulhat.

Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast Letartóztattak két férfit, akik a gyanú szerint megölhették a svájci farkast
Elfogtak két férfit az elpusztult, jeladós svájci farkas ügyében.

Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött Tönkretette a svájci farkas jeladóját az állattal végző vadász, az mégis tovább működött
A természetvédelmi szakembereknek először az lett gyanús, hogy a farkas rövid ideig száz kilométer per óra fölötti sebességgel „haladt” egy autóúton. Ez alapján az elkövető járművel szállíthatta a farkast, vagy annak jeladós nyakörvét, hogy aljas tettének nyomait elrejthesse.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI Ebugatta Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Éjszakai vásárlás a kutyabarát AsiaCenterben Hírek - Címlapon
Éjszakai vásárlás a kutyabarát AsiaCenterben
Kuvaszokkal indul a polgárőrség kutyás szolgálata Hírek - Címlapon
Kuvaszokkal indul a polgárőrség kutyás szolgálata