A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Kutatás a kutyáink eredete után: egy eddig nem ismert ősi kutyafajt fedeztek fel

2016. május 19., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
12 millió évvel ezelőtt élt az ősi kutya Észak-Amerika keleti partjainál. A különleges lelet sokat elárul a több millió évvel ezelőtti ökoszisztémáról.A Cynarctus Wangi nevet kapta az ősi kutya, melynek megkövesedett maradványaira Maryland környékén bukkantak. A kutatók megállapították, hogy a kutya a Borophaginae családhoz tartozik, melynek alfajait gyakran “csonttörőnek” becézik igen erős állkapcsuk és széles fogaik miatt. Steven Jasinski szerint ezen tulajdonságaikban a mai hiénákhoz voltak hasonlatosak.

 

A Borophaginae család alfajai 30-10 millió évvel ezelőtt igen elterjedtek voltak Észak-Amerikában, utolsó példányuk körülbelül 2 millió évvel ezelőtt pusztulhatott el. A Cynarctus Wangi a csonttörők utolsó túlélői lehetnek. Érdekes, hogy az erős állkapocs ellenére a Cynarctus Wangi nem csak húst fogyasztott, sőt! Feltehetően étrendjének mindössze egyharmadát tette ki a hús. Növényekkel és rovarokkal egészítette ki táplálékát - ez alapján inkább mondható egy “mini-medvének”, mint kutyának - magyarázza Steven Jasinski.  

 

A lelet alapján a Cynarctus Wangiról, az ősi kutyáról készült rajz
A lelet alapján a Cynarctus Wangiról, az ősi kutyáról készült rajz
Fotó: sci-news.com

 

A területen élő ősi fajok közül a Cynarctus Wangi az első ragadozó - korábban találtak ősi sertések maradványát, szarvasféléket, egy ősi elefánt-szerű állat maradványait és őslovakat is. +Ez az új kutyafajta segít teljessé tenni a képet, milyen lehetett ezen a területen az ökoszisztéma sok-sok évvel ezelőtt”- mondta Jasinski.

 

Forrás: sci-news.com
Indexkép forrás: sci-news.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története Az űrkutatás négylábú mártírja - Lajka kutya története
A négylábú űrhajós története titkokkal, de még inkább óriási hazugságokkal kísért: hősnek állították be, ám inkább nevezhetnénk mártírnak. Lajka, az utcán kóborló kutya előbb gyepmesteri telepre, onnan a szovjet kiképzőközpontba - hogy aztán 1957. november 3-án a biztos halálba küldjék.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál Kutyakekszeket és játékokat hagynak a látogatók a 150 éve elhunyt, hős kutya szobránál
Sallie egyszerűen ott volt azok mellett, akiket megszeretett, hűségesen vigyázta álmukat, és a tragédia óráiban sem hagyta el azokat, akik gondoskodtak róla, akik fontosak voltak a számára.

A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére A mára már kihalt japán farkas adhat magyarázatot a kutyák eredetére
Amikor megpróbálták felállítani a Honshu farkas családfáját, kiderült, hogy sokkal szorosabb kapcsolatban áll a kutyákkal, mint bármely más állattal.

Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük? Gondoltad volna, hogy a szánhúzók sokkal régebb óta társaink, mint ahogy eddig véltük?
Több mint 9500 évvel ezelőtt jelentek meg először Szibériában.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az állatvásárok hangulata a Göcseji Falumúzeumban - kutyás bemutatókkal is várják az érdeklődőket Hírek - Címlapon
Az állatvásárok hangulata a Göcseji Falumúzeumban - kutyás bemutatókkal is várják az érdeklődőket
Újabb eredmények a kutyák fertőző rákjának kutatásáról Hírek - Címlapon
Újabb eredmények a kutyák fertőző rákjának kutatásáról