A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szív és Lélek - Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya

2023. február 03., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Ráhajtotta buciját, mintha ölelésével búcsúzott volna tőle." 

Ha szeretünk valakit, úgy igazán, akkor legszívesebben mindig mellette lennénk. A kutyáknál sincs ez másként.

 

Történetünk két szereplőjét egyszerűen kitették egy forgalmas út mellé, majd csak elboldogulnak valahogy... Heart és Soul, vagyis Szív és Lélek teljesen magukra maradtak. A viszontagságok azonban még erősebbé tették a közöttük lévő köteléket, semmi sem választhatta el őket egymástól.

 

 

Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya
Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

 

Amikor senki sem volt, aki törődött volna velük, ők ketten ott voltak egymásnak, hogy biztonságot és szeretetet nyújtsanak a bajban. Ám egy nap Soul véletlenül egy autó elé lépett, és súlyos sérüléseket szenvedett. Heart nagyon megrémült, lekucorodott társa mellé, és hangos ugatásával kért segítséget:

 

„Nem viselkedett agresszívan, egyszerűen csak tudatni akart velünk, hogy ez a kutyus itt az ő barátja, és most megsérült, ő pedig vigyáz rá. Első lépésként rátettem egy pórázt, aztán beemeltem az autóba, hogy biztonságban legyen”- emlékezett vissza arra a napra Donna Lochman, állatmentő. Véletlenül botlott bele a két kutyába, amikor a menhelyre tartott, így hát lefékezett, és azonnal akcióba lendült.

 

 

A két kutya - Soul és Heart - Lélek és Szív együtt, örökké
A két kutya - Soul és Heart - Lélek és Szív együtt, örökké
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

 

Miután betette Heart-ot az autóba, a sérült Soul mentésére indult. Magához vett egy jókora pokrócot, gyengéden belebugyolálta a kutyát, majd elcipelte az autójához, ahol Heart már kétségbeesetten várta őket. Egy pillanatra sem vette le a szemét barátjáról – óvó tekintettel figyelte az autóban, és azután is mellette maradt, hogy megérkeztek a menhelyre. Követte az állatorvosi vizsgálatra is, ahol sajnos kiderült, hogy Soul sérülései olyan súlyosak, hogy nem lehetett megmenteni életét.

 

A röntgen után visszaengedték Heart-ot barátja mellé, hogy élete utolsó pillanataiban is együtt lehessenek. Szívszorító volt látni, ahogy „ráhajtotta buciját Soul-ra, mintha ölelésével búcsúzott volna tőle. Végig ott volt, ahogy Soul békésen elaludt”. Amikor eljött az idő, hogy elválasszák őket egymástól, mindenki tudta a menhelyen, hogy Heart-nak most extra gondoskodásra és szeretetre lesz szüksége, hiszen éppen elveszítette azt, aki a világot jelentette számára.

 

 

A szárnyas függő Soul hamvaival
A szárnyas függő Soul hamvaival
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

 

Ki tudja, min mehettek keresztül, így elsőként alaposan megfürdették, hogy lemossák róla előző élete fájdalmait. Ám a szívén ejtett sebnek ennél sokkal többre lesz szüksége ahhoz, hogy begyógyuljon. Egy csendes szobában helyezték el, ahol nem érte el a menhely zaja, hiszen most a legfontosabb az volt, hogy nyugalomban lehessen, távol a nyüzsitől.

 

Időközben a menhelyen dolgozók azon morfondíroztak, miként tudhatná maga mellett társát Heart. Megajándékozták egy aprócska függővel, mely Soul hamvait tartalmazza, és ezt ráakasztották nyakörvére. A függőn van egy arany szárny is, ami azt jelképezi, hogy Szív és Lélek örökké együtt marad ezek után.

 

 

Emléke örökké él
Emléke örökké él
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

 

Néhány nap múltán pedig készen állt arra is, hogy ideiglenes befogadóhoz költözzön, ahol rengeteg új élmény vár rá. Segítenek neki abban, hogy megtalálja a helyét a világban szeretett barátja nélkül. Heart lassacskán nyit, de egyre jobban érzi magát – persze ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy feledi a múltat. Szívén mindig viselni fogja Soul mancsnyomát.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Stray Rescue of St. Louis

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját 10 napon át várt a hűséges kutya a kórház bejárata előtt, hogy újra láthassa gazdiját
Nem tudhatta, hogy apukája már nem fog visszatérni hozzá. Ő mégis várt. Még a szakadó esőben is.

Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját? Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját?
Zavarba ejtőnek tűnhet, ám a kutyák számára a kommunikáció lényeges részét képezi az, hogy megszimatolják egymás intim területeit. Miben segíti ez őket?

Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya? Mókás mozdulat - avagy miért hajol meg a kutya?
Egy jel, ami semmivel sem összetéveszthető. A kutyakommunikáció egyedi, ugyanakkor rendkívül fontos része ez a mozdulat. Mi mindent üzenhet általa?

Minden nap megmasszírozzák a macskák a menhelyen élő öreg, beteg kutyát Minden nap megmasszírozzák a macskák a menhelyen élő öreg, beteg kutyát
„Odavannak érte a cicák! Nem győzik szeretgetni.”

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Ebugatta Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Hírek - Címlapon
Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Szeretnék második kutyust! Ahogy indul… Hírek - Címlapon
Szeretnék második kutyust! Ahogy indul…