A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szív és Lélek - Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya

2023. február 03., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
"Ráhajtotta buciját, mintha ölelésével búcsúzott volna tőle." 

Ha szeretünk valakit, úgy igazán, akkor legszívesebben mindig mellette lennénk. A kutyáknál sincs ez másként.

 

Történetünk két szereplőjét egyszerűen kitették egy forgalmas út mellé, majd csak elboldogulnak valahogy... Heart és Soul, vagyis Szív és Lélek teljesen magukra maradtak. A viszontagságok azonban még erősebbé tették a közöttük lévő köteléket, semmi sem választhatta el őket egymástól.

 

 

Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya
Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

 

Amikor senki sem volt, aki törődött volna velük, ők ketten ott voltak egymásnak, hogy biztonságot és szeretetet nyújtsanak a bajban. Ám egy nap Soul véletlenül egy autó elé lépett, és súlyos sérüléseket szenvedett. Heart nagyon megrémült, lekucorodott társa mellé, és hangos ugatásával kért segítséget:

 

„Nem viselkedett agresszívan, egyszerűen csak tudatni akart velünk, hogy ez a kutyus itt az ő barátja, és most megsérült, ő pedig vigyáz rá. Első lépésként rátettem egy pórázt, aztán beemeltem az autóba, hogy biztonságban legyen”- emlékezett vissza arra a napra Donna Lochman, állatmentő. Véletlenül botlott bele a két kutyába, amikor a menhelyre tartott, így hát lefékezett, és azonnal akcióba lendült.

 

 

A két kutya - Soul és Heart - Lélek és Szív együtt, örökké
A két kutya - Soul és Heart - Lélek és Szív együtt, örökké
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

 

Miután betette Heart-ot az autóba, a sérült Soul mentésére indult. Magához vett egy jókora pokrócot, gyengéden belebugyolálta a kutyát, majd elcipelte az autójához, ahol Heart már kétségbeesetten várta őket. Egy pillanatra sem vette le a szemét barátjáról – óvó tekintettel figyelte az autóban, és azután is mellette maradt, hogy megérkeztek a menhelyre. Követte az állatorvosi vizsgálatra is, ahol sajnos kiderült, hogy Soul sérülései olyan súlyosak, hogy nem lehetett megmenteni életét.

 

A röntgen után visszaengedték Heart-ot barátja mellé, hogy élete utolsó pillanataiban is együtt lehessenek. Szívszorító volt látni, ahogy „ráhajtotta buciját Soul-ra, mintha ölelésével búcsúzott volna tőle. Végig ott volt, ahogy Soul békésen elaludt”. Amikor eljött az idő, hogy elválasszák őket egymástól, mindenki tudta a menhelyen, hogy Heart-nak most extra gondoskodásra és szeretetre lesz szüksége, hiszen éppen elveszítette azt, aki a világot jelentette számára.

 

 

A szárnyas függő Soul hamvaival
A szárnyas függő Soul hamvaival
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

 

Ki tudja, min mehettek keresztül, így elsőként alaposan megfürdették, hogy lemossák róla előző élete fájdalmait. Ám a szívén ejtett sebnek ennél sokkal többre lesz szüksége ahhoz, hogy begyógyuljon. Egy csendes szobában helyezték el, ahol nem érte el a menhely zaja, hiszen most a legfontosabb az volt, hogy nyugalomban lehessen, távol a nyüzsitől.

 

Időközben a menhelyen dolgozók azon morfondíroztak, miként tudhatná maga mellett társát Heart. Megajándékozták egy aprócska függővel, mely Soul hamvait tartalmazza, és ezt ráakasztották nyakörvére. A függőn van egy arany szárny is, ami azt jelképezi, hogy Szív és Lélek örökké együtt marad ezek után.

 

 

Emléke örökké él
Emléke örökké él
Fotó: Stray Rescue of St. Louis

 

 

Néhány nap múltán pedig készen állt arra is, hogy ideiglenes befogadóhoz költözzön, ahol rengeteg új élmény vár rá. Segítenek neki abban, hogy megtalálja a helyét a világban szeretett barátja nélkül. Heart lassacskán nyit, de egyre jobban érzi magát – persze ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy feledi a múltat. Szívén mindig viselni fogja Soul mancsnyomát.

 

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Stray Rescue of St. Louis

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyák a történelemben: Sigmund Freud és Jofi, a csau csau Kutyák a történelemben: Sigmund Freud és Jofi, a csau csau
Magánéletében és hivatásában is hűséges társra talált egy kedves szőrmók személyében.

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné 5 dolog, amit a kutyád szívesen elmondana Neked, ha tehetné
Bárcsak beszélni tudna – kívánjuk nap, mint nap kedvencünkre nézve. Vajon, mi járhat az okos kis buksijában? Mit üzenne nekünk, ha lehetősége adódna rá?

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Megható videón a segítőkutya, aki újra és újra megmenti súlyos beteg gazdija életét Megható videón a segítőkutya, aki újra és újra megmenti súlyos beteg gazdija életét
"Tudja, hogy nem mehet fel a konyhapultra, mégis megszegte ezt a szabályt értem, hogy a kezembe adhassa a gyógyszeremet, mielőtt elájultam volna."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál MOL Nyrt. Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Hírek - Címlapon
Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála
Szeretnék második kutyust! Ahogy indul… Hírek - Címlapon
Szeretnék második kutyust! Ahogy indul…