A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Pokrócával nyugtatja magát Bubby a csalikutyának használt pitbull

Nagyon szomorúan indult Bubby élete. Még csupán ártatlan kölyökkutya volt, amikor viadalok szervezői már csalikutyának használták.


2023. február 04., 08:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Vannak azok a kiskutyák, akik bizony rossz csillagzat alatt születtek. Egyikük volt Bubby is, akit kutyaviadalok szervezői arra használtak, hogy a többi kutyát vadítsák vele, hogy rajta gyakorolják egymás szétmarcangolását. Bár még mindig fiatalnak számított, amikor megmentették, addigra mégis teljesen összetört testileg és lelkileg. Lesoványodott testét mindenhol elfertőződött sebek borították, amikor végül kimenekítették a pokolból. 

Annyira rossz állapotban volt minden szempontból, hogy voltak, akik azt gondolták, hogy nincs más megoldás számára, mint az altatás.
Végül az altatást sikerült elkerülnie, de ez még nem jelentette számára a bajok végét. Két hónapot töltött bezárva egy garázsban, haszontalan szemétként.
Végül egy hölgy hallott a helyzetéről és egy percig sem gondolkodott, hogy segítségére siessen e, azonnal örökbe fogadta. A zavarodott kutyus apatikusan ült megmentője kocsijában, még nem tudta, hogy az élete örökre jóra fordult.

 

 

Bubby és az ő szent takarója
Bubby és az ő szent takarója
Forrás:  ilovemydogsomuch.com

 

 

Bubby-t azonnal elvarázsolta, amikor életében először megtapasztalhatta, hogy milyen szeretve lenni új gazdija által. Ráadásul örökbefogadója elég tapasztalt volt ahhoz, hogy teret és időt adjon neki, hogy saját tempójában jusson túl félénkségén és félelmein. Az eltelt hónapok alatt mindenkit lenyűgözött hihetetlen testi-lelki gyógyulásával. Különösen erősen kezdett kötődni megmentőjéhez, ami végül komolyabb szeparációs-szorongásban nyilvánult meg. (Lássuk be, valahol érthetően annak fényében, amiken keresztülment.)

 

Gazdija végül úgy döntött, hogy biztonságérzetének és stabilitásának növelése érdekében kennel-tréninget alkalmaz Bubby-nál. A kutyus a ketrec-képzés során ismerte fel a pihe-puha takarókban rejlő varázst. Minden reggel kedvenc pokrócával a szájában jön ki a boxból és vígan, farkcsóválva parádézik vele a ház körül.

 

Bubby takarója egyfajta védő-pajzs lett számára, amely biztosította, hogy minden rendben van. Traumái és rémálmai apránként eltűntek, de a szent „takarós rutinja” nagyrészt érintetlen maradt. Idővel hasonló odaadást alakított ki párnái, játékai és szinte minden iránt, amitől otthon érezte magát!

 

Bubby és Simon
Bubby és fogadott tesója, Simon
Forrás:  ilovemydogsomuch.com

 

 

Bubby a legjobb ajándékot akkor kapta családjától, amikor örökbe fogadtak egy másik megmentett Pitbullt, Simont, hogy társaságot nyújtsanak neki. Azt hitték, hogy Bubby így idővel végleg elveszíti a takaró iránti megszállottságát, de ez a mai napig nem következett be. És mivel Simon annyira mélyen imádja Bubbyt, és felnéz rá, csak idő kérdése volt, hogy gátlástalanul lemásolja bátyja takaró-mániáját!

 

 

Ha a kennel-tréningről szeretnél többet megtudni olvasd el cikkünket itt!

 

 

Forrás: ilovemydogsomuch.com
Indexkép forrás: ilovemydogsomuch.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Menhelyről vagy tenyésztőtől válasszak kutyust? Menhelyről vagy tenyésztőtől válasszak kutyust?
Ez bizony fogas kérdés. Mindkét opció mellett kismillió érvet és ellenérvet lehetséges felsorakoztatni. Egy biztos: ha majd leteszed a voksod valamelyik mellé, akkor nem érdemes azon gondolkodnod mondjuk pár hónap után, miért is nem más módon döntöttél.

Csernobil kutyái ma: megváltozott a sugárzó területen élő ebek genetikája Csernobil kutyái ma: megváltozott a sugárzó területen élő ebek genetikája
Egy új kutatás több száz, a csernobili atomerőmű romjain kóborló kutyát tanulmányozott, és megállapította, hogy a sugárzásnak való kitettség genetikailag átalakította őket.

Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya Amerika kedvence lett a mexikói bűnözők által megkínzott kutya
A bűnözők kegyetlenül megkínozták, amikor rajta gyakorolták az emberrablás áldozatain elkövetni tervezett csonkítást, majd magára hagyták meghalni. Végül a Milagros Caninos menhelyen talált menedékre az eb. Új mancs-protézisein pedig végre boldogan szaladgálhat és élheti a kutyák álmát.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Szeretnék második kutyust - Amikor minden rendben és jöhet a kutyus Szeretnék második kutyust - Amikor minden rendben és jöhet a kutyus
Szuper a kapcsolatod a már veled élő kutyusoddal, tehát figyel és hallgat rád, minden körülmények között teljesíti a kéréseid. Elegendő szabadidővel rendelkezel, hogy az első heteket együtt töltsd majd új kutyusoddal az otthonotokban. Beszéltél kutyatrénerrel, így meglévő kutyusod személyiségéhez, idegrendszeri jellegzetességeihez leginkább illő kutyatárssal bővül családotok és beszerezted az alapfelszereléseket is. Jöhet az új kiskutya!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Praktiker Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját? Hírek - Címlapon
Miért szaglásszák a kutyák egymás hátsóját?
Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála Hírek - Címlapon
Fényesen csillog a prágai Károly híd szobrának kutyafigurája, a látogatók érintésének hála