A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Pokrócával nyugtatja magát Bubby a csalikutyának használt pitbull

Nagyon szomorúan indult Bubby élete. Még csupán ártatlan kölyökkutya volt, amikor viadalok szervezői már csalikutyának használták.


2023. február 04., 08:00


Szerző: Kris Baumann


Kategória: Könnyű
Vannak azok a kiskutyák, akik bizony rossz csillagzat alatt születtek. Egyikük volt Bubby is, akit kutyaviadalok szervezői arra használtak, hogy a többi kutyát vadítsák vele, hogy rajta gyakorolják egymás szétmarcangolását. Bár még mindig fiatalnak számított, amikor megmentették, addigra mégis teljesen összetört testileg és lelkileg. Lesoványodott testét mindenhol elfertőződött sebek borították, amikor végül kimenekítették a pokolból. 

Annyira rossz állapotban volt minden szempontból, hogy voltak, akik azt gondolták, hogy nincs más megoldás számára, mint az altatás.
Végül az altatást sikerült elkerülnie, de ez még nem jelentette számára a bajok végét. Két hónapot töltött bezárva egy garázsban, haszontalan szemétként.
Végül egy hölgy hallott a helyzetéről és egy percig sem gondolkodott, hogy segítségére siessen e, azonnal örökbe fogadta. A zavarodott kutyus apatikusan ült megmentője kocsijában, még nem tudta, hogy az élete örökre jóra fordult.

 

 

Bubby és az ő szent takarója
Bubby és az ő szent takarója
Forrás:  ilovemydogsomuch.com

 

 

Bubby-t azonnal elvarázsolta, amikor életében először megtapasztalhatta, hogy milyen szeretve lenni új gazdija által. Ráadásul örökbefogadója elég tapasztalt volt ahhoz, hogy teret és időt adjon neki, hogy saját tempójában jusson túl félénkségén és félelmein. Az eltelt hónapok alatt mindenkit lenyűgözött hihetetlen testi-lelki gyógyulásával. Különösen erősen kezdett kötődni megmentőjéhez, ami végül komolyabb szeparációs-szorongásban nyilvánult meg. (Lássuk be, valahol érthetően annak fényében, amiken keresztülment.)

 

Gazdija végül úgy döntött, hogy biztonságérzetének és stabilitásának növelése érdekében kennel-tréninget alkalmaz Bubby-nál. A kutyus a ketrec-képzés során ismerte fel a pihe-puha takarókban rejlő varázst. Minden reggel kedvenc pokrócával a szájában jön ki a boxból és vígan, farkcsóválva parádézik vele a ház körül.

 

Bubby takarója egyfajta védő-pajzs lett számára, amely biztosította, hogy minden rendben van. Traumái és rémálmai apránként eltűntek, de a szent „takarós rutinja” nagyrészt érintetlen maradt. Idővel hasonló odaadást alakított ki párnái, játékai és szinte minden iránt, amitől otthon érezte magát!

 

Bubby és Simon
Bubby és fogadott tesója, Simon
Forrás:  ilovemydogsomuch.com

 

 

Bubby a legjobb ajándékot akkor kapta családjától, amikor örökbe fogadtak egy másik megmentett Pitbullt, Simont, hogy társaságot nyújtsanak neki. Azt hitték, hogy Bubby így idővel végleg elveszíti a takaró iránti megszállottságát, de ez a mai napig nem következett be. És mivel Simon annyira mélyen imádja Bubbyt, és felnéz rá, csak idő kérdése volt, hogy gátlástalanul lemásolja bátyja takaró-mániáját!

 

 

Ha a kennel-tréningről szeretnél többet megtudni olvasd el cikkünket itt!

 

 

Forrás: ilovemydogsomuch.com
Indexkép forrás: ilovemydogsomuch.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH EB OVO Közhasznú Egyesület Praktiker Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Miért húz a pórázon a kutyám? Hírek - Címlapon
Miért húz a pórázon a kutyám?
Szív és Lélek - Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya Hírek - Címlapon
Szív és Lélek - Az utolsó pillanatig barátja mellett maradt a hűséges kutya