A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Átkelt a szivárványhídon a megvert, és zsákban utcára dobott yorkie

2019. szeptember 05., 14:55


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Nem adják fel a harcot az állatvédők, megtesznek mindent, amit tudnak, hogy megmentsék Tysont, a megvert yorkiet. Az apró, öreg kutya állapota egyelőre nem javul, egy ország drukkol érte.



 

Frissítés

 

Végtelenül szomorúan olvastuk a hírt, hogy Tysonnak mennie kellett. Ismét egy elmondhatatlanul fájdalmas veszteség.Rengeteg bizakodással és hittel írtuk a lenti írást ma délelőtt. Bíztunk abban, hogy Tyson kaphat még egy esélyt. Bíztunk abban, hogy nem így, az emberi brutalitás és kegyetlenség áldozataként kell elmennie. Bíztunk abban, hogy lehet még pár hónapja, éve arra, hogy megtapasztalja, milyen egy szerető gazdi oldalán élni. 

 

Nyugodj békében, Tyson, egy jobb világba léptél, ahol már senki nem bánthat!

 

***


Bár ez nem hozza vissza a kis öreg kutyát, bízunk benne, hogy a hatóságoknak valóban sikerült fényt derítenie a brutális elkövetők kilétére - és hogy ezúttal nem marad el a megfelelő büntetés sem! 
 

 

 

 

 

Augusztus végén, mindössze néhány nappal az országos tüntetés után találtak rá kutyások a zsákra, amiben a félholtra vert Tysont kitették a Józsefvárosban. Állapota nagyon súlyos: a bántalmazás során több helyen eltört a medencéje és a combcsontja. A csont és bőr sovány kutyában találtak chipet, mely szerint már 11 éves. A regisztrált gazdát is elérték a chipnek hála, ő azonban teljesen elzárkózott a kutyától és rácsapta a telefont az Állatmentő Liga munkatársaira.

 

Tysont természetesen azonnal állatorvoshoz vitték, ahol stabilizálták az állapotát, fájdalomcsillapítót és infúziót kapott. Sajnos olyan rossz állapotban volt, hogy a műtét nem jöhetett szóba - a feladat a szervezetének megerősítése legalább arra a minimális szintre, hogy műthető legyen.

 

 

Tyson életéért erőn felül küzdenek az állatorvosok és az állatvédők
Tyson életéért erőn felül küzdenek az állatorvosok és az állatvédők
Fotó: Állatmentő Liga

 

 

Az Állatmentő Liga folyamatosan hírt ad Tyson állapotáról, ami sajnos továbbra sem bíztató. Folyamatosan kapja az infúziókat, mivel nem eszik és nem iszik. Tyson szíve rendetlenkedett, vércukra is sokszor leesett, így a hétfőre tervezett műtét is elmaradt,  bár aznapra legalább a szívverése kicsit kezdett megnyugodni, nem vert olyan hevesen, mint korábban. 

 

A folyamatos küzdelem ellenére állapota ismét rosszabbra fordult: folyamatos rohamok jelentkeznek nála, melynek kiváltó okát egyelőre nem tudni: vagy daganat lehet, vagy pedig a fejét is érhette trauma a bántalmazás során.

Nagyon úgy tűnik, a következő órák, napok sorsdöntők lehetnek. Szerencsére az Állatmentő Liga nem adja fel, megtesznek mindent, ami tőlük és az állatorvosoktól telik.

Nagyon kell most Tysonnak a drukk!

 

Időközben az Állatmentő Liga nem hivatalos információi szerint megvannak az elkövetők. Úgy tudják, a kihallgatásuk folyik.

Az érintett területen egyébként, ahol Tysont kitették a zsákban, több térfigyelő kamera is működik így azok segíthettek nyomra vezetni a rendőrséget.

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya Hirtelen fellépő agresszió? Lehet, hogy fájdalommal küzd a kutya
Tanulmányok szerint a viselkedésben bekövetkező változások hátterében betegség, fájdalmas állapot is állhat. Ha a kutya váratlanul agresszívan reagál az érintésre, érdemes alaposan utánajárni a mögötte rejlő okoknak, hogy segíteni tudjunk neki!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla Babesiosis (babézia) kutyáknál - az életveszélyes kór, és amit tudnunk kell róla
Azonnali állatorvosi beavatkozás nélkül a babesiosis halálos kimenetelű lehet kedvencünkre nézve – ezért is olyan fontos tisztában lennünk terjedésével, tüneteivel és a megelőzéssel!

Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel Újévi fogadalmak? 10 nagyszerű tipp, ha kutyáddal együtt tervezel
Kutyás szív, kutyás lélek - örökké. Ha az újévben szeretnénk még jobbá, boldogabbá tenni kutyánkkal közös életünket, fogadalmainkba őket is beleszőhetjük. Összegyűjtöttünk egy csokorra valót, fogadjátok szeretettel!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

JULIUS-K9 Ebugatta Egyedi kutyás ajándéktárgyak Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kisgyerekek vs. kutyák 2.0 Hírek - Címlapon
Kisgyerekek vs. kutyák 2.0
Kisgyerekek vs. kutyák 1. Hírek - Címlapon
Kisgyerekek vs. kutyák 1.