A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szívszorító mentés Csévharaszton: láncon tartott, éhező kutyákat mentettek

2020. június 15., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Már biztonságos helyen vannak a kutyák, akiket gazdájuk nagyon rossz körülmények között tartott. Az állatvédők és a rendőrök karöltve, összeszorult szívvel segítettek a bajba jutott kutyákon.



 

Még a rendőröket is megviselte a látvány, ami érkezésükkor a csévharaszti telken fogadta őket szombaton: tucatnyi, rossz állapotban lévő kutya tengődött a 73 éves férfi udvarán. A kutyák egy része láncon volt, sokuknak háza, vagy menedéke sem volt, ahova az időjárás viszontagságai elől elbújhatott volna. Környezetüket tulajdonosuk nem takarította, így saját ürülékükben senyvedtek az állatok. A kutyák másik része a településen kóborolva próbált élelmet és vizet szerezni magának az életben maradáshoz. 

 

 

Szívszorító mentés Csévharaszton: láncon tartott, éhező kutyákat mentettek
Szívszorító mentés Csévharaszton: láncon tartott, éhező kutyákat mentettek 
Fotó: police.hu

 

 

A rendőrök a helyi állatvédők segítségét kérték: a mentésben a Luca Kutyamenedék Állatvédő Alapítvány és Gyömrői Kutyamentsvár Állatotthon is részt vett. A kutyákat közös erővel menhelyre szállították, ahol minden szükséges ellátást megkapnak majd. Két kutyának komolyabb orvosi ellátásra is szüksége lesz: az ő nyakukon mély sebet okozott a nyakörv, sebük elfertőződött. A Luca Kutyamenedék Állatvédő Alapítvány beszámolója szerint 12 kutyát hoztak el, mindegyik nagyon megviseltek lelkileg, rettegnek és hemzsegnek rajtuk az élősködők. 

 

A Monori Rendőrkapitányság állatkínzás bűntettének gyanúja miatt vizsgálatot indított.

 

 

 

 

 

 

 

Forrás: police.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Beagle Club Online MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Babzsákon keresett menedéket az udvart elöntő esővíz elől Rumli, a kiskutya Hírek - Címlapon
Babzsákon keresett menedéket az udvart elöntő esővíz elől Rumli, a kiskutya
Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve Hírek - Címlapon
Ilyen egy örökbefogadott menhelyi kutya új élete - képregényben elmesélve