A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Szuperhősök négy lábon: tekints be a K-9 kutyák izgalmas életébe!

2016. október 14., 14:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




Bepillantást nyerhettünk a K-9 -es kutyák életébe egészen a kölyökkori kiválasztásuk pillanatától kezdve a munkájukon át a nyugdíjazásukig - Kovács Violetta könyvének, a K9 Kommandó 2. könyvbemutatóján és olvasótalálkozóján jártunk.



Izgatott várakozás előzte meg a sajtótájékoztatóval egybekötött olvasótalálkozót: az eseményre már egy órával előbb megérkeztek a kutyabarátok, hogy elsőként találkozhassanak a fantasztikus kutyákkal és gazdáikkal. Természetesen nem maradhatott el az írónővel (és gyönyörű kutyájával, Connorral) való személyes találkozás, beszélgetés és a “kötelező” dedikálás sem!

Kovács Violetta K9 Kommandó könyvének második részében olyan fantasztikus kutyákat és vezetőiket ismerhetünk meg, mint az amerikai K-9 Bruno és Pia; a TEK -es Pável, Frank, Dexter, Tróger és a Letty – magyar rendőrkutyák.

 

Letty, a rendőrkutya
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Az esemény témája mi más is lehetett volna, mint ezek a csodálatos kutyák, akik ha kell, nap mint nap kockára teszik életüket gazdáikért – és értünk. De hogy alakul az életük? Hogy kerülnek szolgálatba, hogyan választják ki őket?  Az ebek életét, mindennapjait, feladatait Roland és Gábor, Somogy megyei kutyás zsaruk, valamint a híres Bagira gazdája segített megismerni.

 

A folyamat hosszú - a kiválasztást tesztek sora előzi meg, hiszen egy rendőrkutya, vagy kommandós kutya nem lehet félénk, ijedős: határozottnak, kitartónak és erős idegrendszerűnek kell lennie! A kiválasztás után hat hónap komoly képzés vár a fiatal kutyákra - majd ezután kerülnek szolgálatba.

 

 

Az írónő és akikről a könyv szól - Bagira gazdája, Gábor, Roland Lettyvel és Violetta Connorral
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

“Fantasztikus volt betekintést nyerni az életükbe, megismerni őket, gazdáikat és a munkájukat. - mondta Kovács Violetta. - A könyvvel és a naptárral nem titkolt célom az, hogy idehaza is megismertessem a kutya- és állatbarátokkal ezeket a nagyszerű kutyákat, gazdáikat és munkájukat, amit értünk végeznek - ezzel népszerűsíteni is őket. A rendőrkutyákat és rendőrkutyásokat nagyon nagy megbecsülés illeti! Amerikában igazi K-9 kultusz alakult már ki körülöttük!"

 

A K-9 jelző az Amerikai Egyesült Államokból ered: az amerikai hadsereg kiképzett kutyáit, a hadsereg kutyás egységeit  jelölik vele. A K-9 jelző egyébként védett: az amerikai hadsereg tulajdonát képezi a védjegy 1959 óta. Az írónő által említett amerikai K-9 kultusz egyre nagyobbra nő az államokban: A kutyás rendőrök, katonák, de főleg a szolgálati kutyák hatalmas tiszteletnek örvendenek. Nem ritka az sem, hogy a hős kutyák szolgálatukért, önfeláldozásukért kitüntetésekben részesülnek, a végső napon pedig dísztemetést kapnak, ezekkel fejezve ki az emberek tiszteletét, megbecsülését, háláját.


A K-9 jelző európai megismertetését, bevezetését egy magyar(!) cégnek köszönhetjük. Az egyébként a K-9 kommandó könyvek megjelenését is támogató JULIUS-K9® az osztrák katonaságot és mentőkutyás alakulatot, majd a német szolgálati kutyás egységeket, keresőkutyás központokat szerelték fel a Magyarországon készített kutyahámjaikkal - melyek azóta Magyar Termék Nagydíjjal is büszkélkedhetnek.  

 

A könyv szereplőivel is találkozhatott a közönség
A könyv szereplőivel is találkozhatott a közönség
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

"Könyvemben az érzelmeket vettem előtérbe. Azt a hihetetlen kapcsolatot próbálom bemutatni elsősorban, ami egy rendőr-, vagy kommandós kutya és gazdája között kialakul.” - folytatta Violetta.

 

Bagira gazdája azt is kiemelte, hogy “Magyarországon nagyon-nagyon régóta nagyon magas szinten megy a “kutyázás”.”  A hosszú idő alatt gyűjtött tapasztalatokat pedig ők is, ahogy elődeik is, a mai idő igényeire, feladataira szabottan továbbadják a fiataloknak.  

 

Violetta azt is elárulta, mit tervez a jövőre nézve: újabb könyv érkezik! Ezúttal fiatal németjuhásza, Connor lesz a főszereplő. “Connor az, akivel akaratlanul ugyan, de mindig történik valami. Az ő szemszögéből mesélem el ezeket a kalandokat. A könyvvel minden kutyás figyelmét fel szeretném hívni egy fontos dologra: jól gondolják meg, munkakutyát választanak-e maguknak! Mert ha ők nem adnak feladatot a munkakutyának, akkor az bizony  talál magának elfoglaltságot…”

 

Kovács Violetta és Connor
Kovács Violetta és Connor
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Addigis van mit kézbe vennünk: a K9 kommandó 2-ből megismerhetünk számos lenyűgöző kutyát és vezetőt, akik hősiességből, bátorságból, kitartásból példát mutatnak mindenkinek! Ha még nem szerezted be, ne késlkedej, lebilincselő olvasmány! Ide kattintva rendelhető meg a K9 Kommandó 2 könyv és naptár!

 

A K9 Kommandó 2 dedikálása
A K9 Kommandó 2 dedikálása
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

A rendőrkutyákon látható hámok a JULIUS-K9® termékei.

 

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Indexkép forrás: kutyabarathelyek.hu

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök Forró autóba zárt tacskó kölyköt mentettek a rendőrök
Néhány percre sem hagyunk állatot az autóban a nyári melegben – erre hívta fel ismét a figyelmet a BRFK, miután egy pár hetes kölyökkutyát kellett kiszabadítaniuk egy napon álló autóból.

Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat Rendőrök segítik gazdára találni az árva állatokat
Minden négylábú megérdemel egy szerető családot! Akár kicsi, akár nagy, akár ugat, vagy épp nyávog. Jól tudják ezt a BRFK munkatársai, ezért ismét az örökbefogadás mellett kampányolnak.

Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát Elfogták a pesterzsébeti állatkínzót, aki megszúrt egy kutyát
A férfi az utcáról szurkálta meg az udvaron ugató házőrzőt, majd egy másik kutyát is megpróbált megsebezni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Hírstart Brimo partysátor Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Magyar vakvezető kutya iskola a világ legjobbjai között! Hírek - Címlapon
Magyar vakvezető kutya iskola a világ legjobbjai között!
Kutyák és macskák – Ősi ellenségek? Hírek - Címlapon
Kutyák és macskák – Ősi ellenségek?