A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Talált kiskutyánk gazdát keres!

Huncutka alias „Etna”


2016. február 03., 13:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű
Etna 4 hónapos, mudi jellegű kislány, vélhetően közepes-, nagytermetű lesz. Félénk, a pórázt most szokja. Emberekkel, és kutyákkal barátságos, bárkivel kompatibilis. Könnyen kezelhető, tanítható, elengedve sétál szinte mindig. Kisállatokkal jól kijön, nálunk sem a nyulat, sem a kanárikat nem bántja.A kiskutyát hosszú reggeli sétánk alkalmával, a haza vezető úton találtuk, éppen az úttesten nézelődött. Félt tőlünk, nehezen jött oda, de végül kutyáink meggyőzték. Hazahozatala sajnos nem volt olyan egyszerű, mint gondoltam. Kóbor kutya lévén a pórázt nem viselte el, így a hátralevő fél órás gyalogúton ölben szállíttatta magát a 10 kilós kölök. Félénk volt, mivel lépcsőházat, és lakást még sosem látott, félt tőlem is, a családtagoktól is.

 

Tudja mi a jó!
Az új sajtó asszisztens tudja mi a jó!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Hazatértünk után egy kisebb felfedezést követően megfürdettem, kapott enni, inni, majd meglátogattuk az állatorvost. Ő meglepve fogadott, ugyanis reggel volt oltani, és chipezni 5 kiskutyát, akiknek eltűnt az egyik testvére. Feketék, hasonló korúak, és a mi kicsink valamilyen oknál fogva hallgatott az állatorvos „Huncutka” felkiáltására. Tehát tényleg ő volt az.

 

 A kicsik hajléktalanok, anyukájuk 2 hetes korukban meghalt, most többnyire egy lepukkant ingatlanon élnek, kisebb kitekintésekkel az utcára. Egy kedves pár jár etetni őket, finanszírozza az oltási programjukat, chipeztetésüket, és ha eljön az ideje az ivartalanításukat. Sajnos gondjuk akadt a 3. kerületi önkormányzattal, valamint a helyi lakosokkal, ugyanis többször bejelentették már a kölyköket, akiket vagy menhelyre terveznek vinni, vagy elaltatnak. A pár emiatt gőzerővel keresi az ideális gazdit a kicsiknek, akik közül 3 óriás termetű kisfiú, és 2 kislány maradt az utcán.

 

Etna, a jó kiállású csodakutya
Etna, a jó kiállású csodakutya
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Az állatorvosnál töltött idő alatt megjelentek a kiskutyák gyámjai is, és meglepve fogadták a szerencsés véletlent, hogy pont összefutottunk a rendelőben. Ők is megerősítették, hogy a kutyus bizony az elveszett Huncutka, aki nem is tudta kihez forduljon örömében. Huncutot (akit mára Etnára kereszteltünk), sem ők, sem én nem szerettük volna visszatenni az utcára, ahol vagy anyukájához hasonlóan megmérgezik, vagy egy autó csapja el, esetleg egy menhelyen végzi, így a végleges gazdi kiválasztásáig nálunk vendégeskedik a meleg lakásban, és élvezi a puha ágy kényelmét.

 

Huncut, alias „Etna” szobatisztaságra előnevelve, az alap parancsszavakat, és a pórázon sétát ismerve kerül gazdához. Olyan gazdit keres, aki kirándulni, hosszú sétákra, kutyaiskolába viszi, esetleg kutyás sportokat űzne vele, és végtelenül türelmes!

 

Érdeklődni a 20/2102744 telefonszámon, vagy a [email protected] email címen vagy facebookon (facebook.com/zsofi.bartha.5) lehet!

 

Reméljük, hogy hasonló sikersztorival zárul az ő története is, akárcsak Pankáé!

 

A hálás eb :)
A hálás eb, cikkeink új múzsája :)
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2016. január 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink Árva kutyákon segítenek válogatott atlétáink
Bár a sportot szerető rajongók ismerik kiváló teljesítményt nyújtó atlétáink nevét, arcukat ritkábban ismerhetjük fel a közéletben. Ezért is gondolta a Vigyél Haza Alapítvány, hogy 2024-es naptárukon legjobb atlétáink közül hívnak fotózásra.

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán Különleges barátság szövődött Mark Wahlberg és egy kóbor kutya között az Artúr, a király forgatásán
A négylábú főszereplő első pillantásra belopta magát a színész szívébe.

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor Rehabportál MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya a gyerekorvosi rendelőben? Hírek - Címlapon
Kutya a gyerekorvosi rendelőben?
Ajánld fel adód 1%-át az állatok védelmében! Hírek - Címlapon
Ajánld fel adód 1%-át az állatok védelmében!