A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Talált kiskutyánk gazdát keres!

Huncutka alias „Etna”


2016. február 03., 13:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű




Etna 4 hónapos, mudi jellegű kislány, vélhetően közepes-, nagytermetű lesz. Félénk, a pórázt most szokja. Emberekkel, és kutyákkal barátságos, bárkivel kompatibilis. Könnyen kezelhető, tanítható, elengedve sétál szinte mindig. Kisállatokkal jól kijön, nálunk sem a nyulat, sem a kanárikat nem bántja.



A kiskutyát hosszú reggeli sétánk alkalmával, a haza vezető úton találtuk, éppen az úttesten nézelődött. Félt tőlünk, nehezen jött oda, de végül kutyáink meggyőzték. Hazahozatala sajnos nem volt olyan egyszerű, mint gondoltam. Kóbor kutya lévén a pórázt nem viselte el, így a hátralevő fél órás gyalogúton ölben szállíttatta magát a 10 kilós kölök. Félénk volt, mivel lépcsőházat, és lakást még sosem látott, félt tőlem is, a családtagoktól is.

 

Tudja mi a jó!
Az új sajtó asszisztens tudja mi a jó!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Hazatértünk után egy kisebb felfedezést követően megfürdettem, kapott enni, inni, majd meglátogattuk az állatorvost. Ő meglepve fogadott, ugyanis reggel volt oltani, és chipezni 5 kiskutyát, akiknek eltűnt az egyik testvére. Feketék, hasonló korúak, és a mi kicsink valamilyen oknál fogva hallgatott az állatorvos „Huncutka” felkiáltására. Tehát tényleg ő volt az.

 

 A kicsik hajléktalanok, anyukájuk 2 hetes korukban meghalt, most többnyire egy lepukkant ingatlanon élnek, kisebb kitekintésekkel az utcára. Egy kedves pár jár etetni őket, finanszírozza az oltási programjukat, chipeztetésüket, és ha eljön az ideje az ivartalanításukat. Sajnos gondjuk akadt a 3. kerületi önkormányzattal, valamint a helyi lakosokkal, ugyanis többször bejelentették már a kölyköket, akiket vagy menhelyre terveznek vinni, vagy elaltatnak. A pár emiatt gőzerővel keresi az ideális gazdit a kicsiknek, akik közül 3 óriás termetű kisfiú, és 2 kislány maradt az utcán.

 

Etna, a jó kiállású csodakutya
Etna, a jó kiállású csodakutya
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Az állatorvosnál töltött idő alatt megjelentek a kiskutyák gyámjai is, és meglepve fogadták a szerencsés véletlent, hogy pont összefutottunk a rendelőben. Ők is megerősítették, hogy a kutyus bizony az elveszett Huncutka, aki nem is tudta kihez forduljon örömében. Huncutot (akit mára Etnára kereszteltünk), sem ők, sem én nem szerettük volna visszatenni az utcára, ahol vagy anyukájához hasonlóan megmérgezik, vagy egy autó csapja el, esetleg egy menhelyen végzi, így a végleges gazdi kiválasztásáig nálunk vendégeskedik a meleg lakásban, és élvezi a puha ágy kényelmét.

 

Huncut, alias „Etna” szobatisztaságra előnevelve, az alap parancsszavakat, és a pórázon sétát ismerve kerül gazdához. Olyan gazdit keres, aki kirándulni, hosszú sétákra, kutyaiskolába viszi, esetleg kutyás sportokat űzne vele, és végtelenül türelmes!

 

Érdeklődni a 20/2102744 telefonszámon, vagy a [email protected] email címen vagy facebookon (facebook.com/zsofi.bartha.5) lehet!

 

Reméljük, hogy hasonló sikersztorival zárul az ő története is, akárcsak Pankáé!

 

A hálás eb :)
A hálás eb, cikkeink új múzsája :)
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2016. január 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár Egy kutyusért mentek a menhelyre – aztán kiderült, hogy a legjobb barátja is gazdira vár
Megható videón a kettős örökbefogadás!

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Rehabportál MOL Nyrt. Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya a gyerekorvosi rendelőben? Hírek - Címlapon
Kutya a gyerekorvosi rendelőben?
Ajánld fel adód 1%-át az állatok védelmében! Hírek - Címlapon
Ajánld fel adód 1%-át az állatok védelmében!