A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Talált kiskutyánk gazdát keres!

Huncutka alias „Etna”


2016. február 03., 13:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Könnyű




Etna 4 hónapos, mudi jellegű kislány, vélhetően közepes-, nagytermetű lesz. Félénk, a pórázt most szokja. Emberekkel, és kutyákkal barátságos, bárkivel kompatibilis. Könnyen kezelhető, tanítható, elengedve sétál szinte mindig. Kisállatokkal jól kijön, nálunk sem a nyulat, sem a kanárikat nem bántja.



A kiskutyát hosszú reggeli sétánk alkalmával, a haza vezető úton találtuk, éppen az úttesten nézelődött. Félt tőlünk, nehezen jött oda, de végül kutyáink meggyőzték. Hazahozatala sajnos nem volt olyan egyszerű, mint gondoltam. Kóbor kutya lévén a pórázt nem viselte el, így a hátralevő fél órás gyalogúton ölben szállíttatta magát a 10 kilós kölök. Félénk volt, mivel lépcsőházat, és lakást még sosem látott, félt tőlem is, a családtagoktól is.

 

Tudja mi a jó!
Az új sajtó asszisztens tudja mi a jó!
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Hazatértünk után egy kisebb felfedezést követően megfürdettem, kapott enni, inni, majd meglátogattuk az állatorvost. Ő meglepve fogadott, ugyanis reggel volt oltani, és chipezni 5 kiskutyát, akiknek eltűnt az egyik testvére. Feketék, hasonló korúak, és a mi kicsink valamilyen oknál fogva hallgatott az állatorvos „Huncutka” felkiáltására. Tehát tényleg ő volt az.

 

 A kicsik hajléktalanok, anyukájuk 2 hetes korukban meghalt, most többnyire egy lepukkant ingatlanon élnek, kisebb kitekintésekkel az utcára. Egy kedves pár jár etetni őket, finanszírozza az oltási programjukat, chipeztetésüket, és ha eljön az ideje az ivartalanításukat. Sajnos gondjuk akadt a 3. kerületi önkormányzattal, valamint a helyi lakosokkal, ugyanis többször bejelentették már a kölyköket, akiket vagy menhelyre terveznek vinni, vagy elaltatnak. A pár emiatt gőzerővel keresi az ideális gazdit a kicsiknek, akik közül 3 óriás termetű kisfiú, és 2 kislány maradt az utcán.

 

Etna, a jó kiállású csodakutya
Etna, a jó kiállású csodakutya
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Az állatorvosnál töltött idő alatt megjelentek a kiskutyák gyámjai is, és meglepve fogadták a szerencsés véletlent, hogy pont összefutottunk a rendelőben. Ők is megerősítették, hogy a kutyus bizony az elveszett Huncutka, aki nem is tudta kihez forduljon örömében. Huncutot (akit mára Etnára kereszteltünk), sem ők, sem én nem szerettük volna visszatenni az utcára, ahol vagy anyukájához hasonlóan megmérgezik, vagy egy autó csapja el, esetleg egy menhelyen végzi, így a végleges gazdi kiválasztásáig nálunk vendégeskedik a meleg lakásban, és élvezi a puha ágy kényelmét.

 

Huncut, alias „Etna” szobatisztaságra előnevelve, az alap parancsszavakat, és a pórázon sétát ismerve kerül gazdához. Olyan gazdit keres, aki kirándulni, hosszú sétákra, kutyaiskolába viszi, esetleg kutyás sportokat űzne vele, és végtelenül türelmes!

 

Érdeklődni a 20/2102744 telefonszámon, vagy a [email protected] email címen vagy facebookon (facebook.com/zsofi.bartha.5) lehet!

 

Reméljük, hogy hasonló sikersztorival zárul az ő története is, akárcsak Pankáé!

 

A hálás eb :)
A hálás eb, cikkeink új múzsája :)
Fotó: kutyabarathelyek.hu

 

Forrás: kutyabarathelyek.hu
Cikk első megjelenése: 2016. január 23.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület MTI MOL Nyrt. Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutya a gyerekorvosi rendelőben? Hírek - Címlapon
Kutya a gyerekorvosi rendelőben?
Ajánld fel adód 1%-át az állatok védelmében! Hírek - Címlapon
Ajánld fel adód 1%-át az állatok védelmében!