A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

“Ajkai Panka Rád vár!”

Egy igazi sikertörténet a Futrinka Egyesület közbenjárásával


2015. március 19., 13:00


Szerző: B.Zsófi


Kategória: Állatvédelem




Ajkai Panka története nem egyedülálló, de mégis említésre méltó. Az utcán kóborló kutyusból - akinek a korábbi élete nem ismert - igazi sportoló, családi eb lett a maga pajkos módján.



Hosszas keresgélés után, egy aznap megjelent hirdetés címsora üzente: “Ajkai Panka Rád vár!”. A gazdinak rögtön megtetszett a kutyus, ismeretlenül, koszosan, soványan, látatlanban is. Első ránézésre, a leírás és a fotók alapján border collie-ra hajazott, ami tökéletesen megfelelt mind a méretbeli, mind a temperamentumbeli elvárásoknak. Egyértelműen érezhető volt, hogy ő a megfelelő, a “csodakutya”. Néhány rövid telefon beszélgetés után a Futrinka Egyesülettől Réka eljuttatta Pankát a gazdihoz, aki akkor még csak kúszni mert a lépcsőn, és a fürdetést, hajszárítást is hálásan fogadta, hiszen végre valaki csak vele foglalkozott.

 

Panka 4
Az "árva kutya" már ágyban

 

De mit is tudhatunk róla, honnan származik igazán?

Egy fehér alapon fekete foltos kutya kóborolt napokig Ajkán. Innen került be az ajkai gyepmesteri telepre, ahol ki tudja mennyi időt tölthetett. Óriási szerencsének, és a véletlennek köszönhette, hogy Ő, a kis tarka kóbor, végül a Futrinkánál kötött ki. Az egyesület alkalmanként ment kutyákat az ajkai gyepmesteri telepről, de ekkor csak két kutyára volt kapacitásuk. Hosszas gondolkodás, és végül egy szavazás döntötte el, hogy melyik két árva legyen a szerencsés kiválasztott, aki új lehetőséget kaphat az élettől. Így került át Panka egy panzióba. Hogy mennyi időt tölthetett ott, mit tanult, és hogyan bántak vele máig rejtély.

 

Megérkezésekor gyapjas volt, mint egy bárány, májusban is tele téli bundával, és a fehér kabátja inkább szürkébe hajlott át. A fésülködést, és tisztálkodást követően, egy kiadós vacsi után nyugodtan aludta végig puha pokrócán az éjszakát. Az éjjeli és a reggeli sétát még pórázon töltötte, de csodával határos módon délután a szigeten már el lehetett engedni, és az első hozzá intézett hangra, cuppogásra már loholt is vissza a hálás eb. Bár az orvos elmondása alapján két éves lehetett, mégis úgy játszott, mint egy hat hónap körüli kölyök. Minden kutyához mosolyogva szaladt, ha labdáról volt szó nem ismert lehetetlent. Cipőket rágott, zoknikat lopott, mint bármelyik valamirevaló kölyökkutya. Agility edzéseken (merthogy a gazdi heti rendszerességgel vitte sportolni), gyakran kifutott a pályáról megugatni a kutyákat, járókelőket, esetleg csak rohanni valakivel egy kört.  

 

Fáradt kutya, boldog kutya :)

 

Az idő múlásával, mintha csak szépen felcseperedett volna. Elkezdett komolyodni. Már nem veszi el más labdáját, nem rohan el egy falkához játszani, csak ha a gazdi engedi, és a réten játszadozó gyerekek játékait sem tekinti legkedveltebb használati tárgyának. A kitartó és következetes foglalkozásnak hála, ma már ül, fekszik, lábnál követ és helyben marad, valamint számos trükköt is elsajátított. Tud forogni, pörögni, tolatni, és lehetne még sorolni mi mindent. Új családjával teljesítménytúrákra jár, és kis gazdájával remekül helytállnak agility versenyeken is, sokszor kimagasló eredménnyel. A legjobb minőségű tápoknak, és húsoknak hála a szőre szebb, mint valaha, és kilókban is jócskán gyarapodott, fajtája pedig amstaff-foxi-border collie szerűséggé vált. A labdát még mindig imádja, állandóan mosolyog, és el sem tudja képzelni a napját ágyban alvás nélkül. Ilyen egy igazi sikertörténet, jobb életet nem is kívánhat egy esélytelennek titulált menhelyi kutya.

 

Panka 5
A profi agilitys

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett! Igazi happy end: a láncról mentett magyar kutya nemzetközi reklámarc lett!
Több társával együtt mentették ki az állatvédők a földi pokolból a sokat szenvedett kutyust – a szakértő kezeknek, a gondoskodásnak hála azonban teljesen felépült. Azóta szerető gazdikra is talált, mi több, igazi reklámarc lett a bájos négylábú! Szívmelengető történet!

Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök Őrizetbe vették az állatkínzás gyanúsítottját a tapolcai rendőrök
A Tapolcai Rendőrkapitányság munkatársai elfogták és gyanúsítottként hallgatták ki az elkövetőket.

Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány Jótékonysági koncertet tart februárban a Rex Kutyaotthon Alapítvány
A magyar beatzene hőskora címmel jótékonysági koncertet rendez a Rex Kutyaotthon Alapítvány február 2-án az újpesti UP Rendezvénytéren. A koncert teljes bevételét a most épülő Felelős Állattartás Háza befejező munkálataira fordítják - tájékoztatta az alapítvány az MTI-t.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Rehabportál Beagle Club Online MOL Nyrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Itt bizony a kutyák viszik a prímet (meg a falatkát)! Hírek - Címlapon
Itt bizony a kutyák viszik a prímet (meg a falatkát)!
Terápiás kutya lett a vak golden retriverből Hírek - Címlapon
Terápiás kutya lett a vak golden retriverből