A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Terápiás kutya lett a vak golden retriverből

2015. március 18., 06:00


Szerző: kiberov


Kategória: Könnyű




Smiley az életvidám golden retriver születésétől fogva vak. Az elmúlt 10 év alatt terápiás kutya vált belőle és azóta jelenlétével nagyon sok mentálisan sérült és fogyatékkal élő embernek nyújt örömöt ezzel is gyógyítva őket.



Smiley-t kölyökkorában fogadta örökbe gazdája Joanne. Betegsége és fogyatékossága miatt el akarták altatni, de a kutyatrénerként dolgozó Joanne nem engedte és magához vette őt. Később a fertőzések elkerülése érdekében a szemüregét összevarták.

Ez az örömmel teli és életerős golden retriver minden mozdulatával mosolyt csal az emberek arcára. Vigaszt nyújt a mentálisan sérült és fogyatékkal élő gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A puszta jelenlétével fényt visz a mindennapjaikba.

 

Pihenés - Fotó: Stacey Morrison

 

Joanne elmesélte, hogy amikor először voltak egy ilyen betegeknek otthont adó intézetbe az ott dolgozók elmondták neki, hogy előtte soha nem látták a betegeket mosolyogni. Teljesen le voltak döbbenve, amikor az otthonba látogató Smiley mosolyt csalt minden beteg arcára, függetlenül attól, hogy előtte milyen állapotban volt. A hely azóta nevetéstől hangos amikor ott vannak. 

Egy másik alkalommal egy autista kislánynál jártak Smiley-val. A kislány édesanyja mesélte, hogy előtte kislánya nem tudott egy percig sem egy helyben maradni. Az intézet könyvtárában azután megtörtént a csoda. Megdöbbenve látta, hogy kislánya félórán keresztül egy helyben maradt és közben könyvet "dédelgetett" a kezében.

 

Mindenkinek nyújtja a kezét - Fotó: Stacey Morrison

 

A mindig mosolygós kutyusról nemrégen Stacey Morrison fotós készített egy fényképsorozatot. A művész elmondta, hogy ugyanazokat a dolgokat csinálja, mint bármelyik másik kutya: szaladgál, szaglászik, ugat, játszik. Csak arra kell figyelni, hogy  amikor elkezd futni feléd, akkor állj félre, mert nem tudja, mikor kell lefékeznie magát" - mesélte nevetve a csodaszép fotók készítője, Stacey Morrison. 

 

Mindenkinek az egyik legnagyobb örömforrás - Fotó: Stacey Morrison

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

 

Forrás: www.mymodernmet.com

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Miért dől nekem a kutyám? Miért dől nekem a kutyám?
Figyelemre vágyik vagy inkább biztonságos menedéket keres nálunk? Netán aggódnunk kellene amiatt, ha kutyánk nekünk dől? Tudj meg többet e viselkedésről!

Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők Fülproblémák kutyáknál – Tünetek és teendők
A kutyafül. Kicsi, nagy, háromszögalakú, ovális vagy kerek. Hegye mutathat felfelé, lóghat lefelé vagy hetykén megtörik, és igazán bájos megjelenést kölcsönöz viselőjének. De mi történik, ha a fül megbetegszik? Hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Képek

Fotók:Stacey Morrison

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Irodakutya.com Praktiker Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
“Ajkai Panka Rád vár!” Hírek - Címlapon
“Ajkai Panka Rád vár!”
Kutyanevelés buktatói 2. Hírek - Címlapon
Kutyanevelés buktatói 2.