A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Te is lehetsz szuperhős! - önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

2021. december 21., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Évről évre önfeláldozóan segítik a bajba jutott állatokat és gazdáikat a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet önkéntesei. Nélkülük több száz kutya talán soha nem jutna vissza gazdájához. 

 

Szilveszter: az év egyik legnehezebb időszaka a gazdáknak és kedvenceiknek. Sajnos a tűzijátékozás betiltása egyelőre nincs kilátásban, ezért nekünk, gazdáknak kell felkészülnünk és gondoskodnunk kedvencünk biztonságáról. 

 

Sokszor a legjobban felkészült gazdiknál is történhet váratlan helyzet, és megtörténhet a baj: kereket oldhat a négylábú. Ilyenkor jelent rengeteget, ha van kihez fordulni segítségért. Idén immár nyolcadik alkalommal szerveződik meg a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, és állnak készen, hogy segíthessenek az eltűnt állatok hazajuttatásában. 

 

Az elmúlt években átlagosan 1000 kutya és macska eltűnését jelentették az Ügyeletnél szilveszterkor. Ez óriási szám és sajnos idén is hasonló helyzetre lehet számítani. 

 

 

Évente átlagosan 1000 kutya és macska eltűnését jelentettik a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnél
Évente átlagosan 1000 kutya és macska eltűnését jelentettik a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnél
Fotó: Unsplash - Eddy Lackmann

 

 

Az Ügyelet az utóbbi években 250-500 önkéntessel dolgozott a mentéseken, idén is szeretnék elérni ezt a létszámot. ehhez pedig már meg is indult a toborzás, hisz nyakunkon az év vége!

 

“Idén is december 31-ig várjuk az önkéntesek jelentkezését, akik a Facebook-oldalunkon található linken keresztül tudnak regisztrálni” - mondta el kérdésünkre Pintér Attila, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet megálmodója - 

 

 

 

“De még ennél is jobban szeretnénk kérni a gazdikat, hogy vigyázzanak év végén a kutyáikra: engedjék be őket este a házba, csak pórázon sétáltassák, chipeltessék. De ha mégis elszökne, ne várjanak, hogy hátha hazamegy, azonnal kezdjék el keresni, és a mi oldalunkra is tegyék fel, hogy elveszett.”

 

 

 

A jelentkezés határideje az állatmentő feladatokra 2021. december 31. Az alábbi feladatokra várják az önkéntesek jelentkezését:

  • chipolvasóval rendelkezők
  • petvetdata hozzáférők
  • fuvarosok (autóval rendelkezők, akik fuvart vállalnak, például: chipolvasóst kivisznek, vagy orvoshoz, befogadóhoz, gazdihoz kutyát)
  • kiszállásra, befogásra képesek (olyan kutyánál, akit a bejelentő nem tudott megfogni, de tudott kb. helyszínt mondani, kimegy valaki és megkeresi. Ezt városban lehet gyalogosan is, de érdemes egy autóssal összefogni. Itt tehát keresni kell, ami több idő, mint csak kimenni egy címre és chipet olvasni!)
  • ideiglenes befogadók

 

A jelentkezési űrlap ide kattintva érhető el. Ha úgy érzed, szívesen segítenél és vennél részt az állatok mentésében szilveszterkor, ne habozz, jelentkezz és legyél Te is szuperhős!

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Eddy Lackmann

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy teljes napon át remegett egy autó alatt Elza, a szilveszteri petárdáktól megijedt kutya Egy teljes napon át remegett egy autó alatt Elza, a szilveszteri petárdáktól megijedt kutya
A Szilveszteri Állatmentő Ügyeletet kilencedik alkalommal szervezték meg lelkes önkéntesek, és elkeserítő a statisztikájuk. Csak hozzájuk 700-nál is több elveszett vagy talált kutyát vagy macskát jelentettek be, és a 300 önkéntesük közül sokan egész hétvégén, éjjel is mentették a rémült állatokat. Pintér Attila, az Ügyelet főszervezője szerint azonban „valójában jóval több állat kerül bajba ilyenkor, hiszen sok állat a chipnek köszönhetően hamar hazajut, másokat pedig nem jelentenek be. Ezért a valós szám feltehetően több ezer állatot jelent, akik rettegve menekülnek ilyenkor. Nem ritka, hogy elütik őket, vagy ahogy Elzánál is, hiába keresik, nem találják meg, mert elbújnak, és félnek előjönni. De Elzának szerencséje volt.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt! Szilveszteri égzengés - vigyázz kutyádra, előzd meg a bajt!
A kutyatartók nagy része előtt nem ismeretlen a probléma, amit a szilveszter éjjel és az azt megelőző napok okoznak. Nagyon sokat tehetsz azért, hogy kutyád könnyebben viselje az év utolsó napját kísérő durrogtatást! Előzd meg a bajt!

Jön az év legnehezebb éjszakája -  segíthetnek a természetes stresszoldók Jön az év legnehezebb éjszakája - segíthetnek a természetes stresszoldók
Számtalan gazdi tapasztalta már meg, hogy milyen az, amikor kedvence valamitől fél, szorong. Ilyen szituációban a legrosszabb, amikor sehogy nem tudjuk megnyugtatni a kis rettegőt és tehetetlenül vagyunk kénytelenek nézni, ahogy zihálva, remegve mászkál fel s alá a lakásban vagy próbál valahova elbújni. Esetleg olyannyira próbál menekülni, hogy félelmében még akár a bejárati ajtót is képes kibontani, kockáztatva ezzel a saját testi épségét és komoly károkat is okozva.

Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni Ingyenes chipleolvasás: a MOL idén is segít az elkóborolt kedvenceknek hazatalálni
Immár több mint másfélszáz MOL kúton van lehetőség a kutyák azonosító chipjeinek leolvasására, ami hatalmas segítséget jelent, hogy a szilveszteri petárdaszezonban elkóborolt négylábúak sikeresen hazatalálhassanak szerető gazdáikhoz. Az állatvédő szervezetek szerint az év utolsó napjaiban rendre ezres nagyságrendű kutya szökik el a számukra extrém zajterhelést jelentő robbanások miatt – közülük szerencsére több százat sikerül biztonságba helyezni az ingyenes chipleolvasásnak köszönhetően.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú Hírek - Címlapon
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú
50 menhelyi kutyát sétáltatott meg egy állatbarát férfi az 50. születésnapján Hírek - Címlapon
50 menhelyi kutyát sétáltatott meg egy állatbarát férfi az 50. születésnapján