A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Te is lehetsz szuperhős! - önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

2021. december 21., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Évről évre önfeláldozóan segítik a bajba jutott állatokat és gazdáikat a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet önkéntesei. Nélkülük több száz kutya talán soha nem jutna vissza gazdájához.



 

 

Szilveszter: az év egyik legnehezebb időszaka a gazdáknak és kedvenceiknek. Sajnos a tűzijátékozás betiltása egyelőre nincs kilátásban, ezért nekünk, gazdáknak kell felkészülnünk és gondoskodnunk kedvencünk biztonságáról. 

 

Sokszor a legjobban felkészült gazdiknál is történhet váratlan helyzet, és megtörténhet a baj: kereket oldhat a négylábú. Ilyenkor jelent rengeteget, ha van kihez fordulni segítségért. Idén immár nyolcadik alkalommal szerveződik meg a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, és állnak készen, hogy segíthessenek az eltűnt állatok hazajuttatásában. 

 

Az elmúlt években átlagosan 1000 kutya és macska eltűnését jelentették az Ügyeletnél szilveszterkor. Ez óriási szám és sajnos idén is hasonló helyzetre lehet számítani. 

 

 

Évente átlagosan 1000 kutya és macska eltűnését jelentettik a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnél
Évente átlagosan 1000 kutya és macska eltűnését jelentettik a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnél
Fotó: Unsplash - Eddy Lackmann

 

 

Az Ügyelet az utóbbi években 250-500 önkéntessel dolgozott a mentéseken, idén is szeretnék elérni ezt a létszámot. ehhez pedig már meg is indult a toborzás, hisz nyakunkon az év vége!

 

“Idén is december 31-ig várjuk az önkéntesek jelentkezését, akik a Facebook-oldalunkon található linken keresztül tudnak regisztrálni” - mondta el kérdésünkre Pintér Attila, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet megálmodója - 

 

 

 

“De még ennél is jobban szeretnénk kérni a gazdikat, hogy vigyázzanak év végén a kutyáikra: engedjék be őket este a házba, csak pórázon sétáltassák, chipeltessék. De ha mégis elszökne, ne várjanak, hogy hátha hazamegy, azonnal kezdjék el keresni, és a mi oldalunkra is tegyék fel, hogy elveszett.”

 

 

 

A jelentkezés határideje az állatmentő feladatokra 2021. december 31. Az alábbi feladatokra várják az önkéntesek jelentkezését:

  • chipolvasóval rendelkezők
  • petvetdata hozzáférők
  • fuvarosok (autóval rendelkezők, akik fuvart vállalnak, például: chipolvasóst kivisznek, vagy orvoshoz, befogadóhoz, gazdihoz kutyát)
  • kiszállásra, befogásra képesek (olyan kutyánál, akit a bejelentő nem tudott megfogni, de tudott kb. helyszínt mondani, kimegy valaki és megkeresi. Ezt városban lehet gyalogosan is, de érdemes egy autóssal összefogni. Itt tehát keresni kell, ami több idő, mint csak kimenni egy címre és chipet olvasni!)
  • ideiglenes befogadók

 

A jelentkezési űrlap ide kattintva érhető el. Ha úgy érzed, szívesen segítenél és vennél részt az állatok mentésében szilveszterkor, ne habozz, jelentkezz és legyél Te is szuperhős!

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Eddy Lackmann

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak Tizedszer mentettek állatokat szilveszterkor, lesújtó tapasztalataik vannak
Tizedik alkalommal került megszervezésre a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, sok állatmentő és állatbarát több száz kutyát és macskát juttatott haza, de nem mindenkit sikerült. Háromszáz önkéntesük volt idén az egész országban, és nyolcszáznál is több eltűnt vagy talált állatról kaptak eddig bejelentést a szilveszter miatt. A kezdeményezés megálmodója arra is mutat egy konkrét, hazai példát, hogyan tudná a hatóság szilveszterkor és előtte biztosítani a lakosság nyugalmát és az állatok biztonságát.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre! Az év legnehezebb éjszakája - így készülj fel időben kutyásként a szilveszterre!
Évente ezernél több kutya is bajba kerül szilveszterkor a petárdák és tűzijátékok miatt. A legtöbb kutyás okkal kiált kígyót, békát a tűzijátékozókra - ám mivel egyelőre betiltásra még nem került a durrogtatás, nekünk, gazdáknak kell felkészültnek és okosnak lennünk. Lássuk be, ez legalább annyira a mi felelősségünk, mint a tűzijáték(ozók) hibája.

Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél Szilveszter: Ha nem pánikol a kedvencünk, még nem jelenti, hogy nem fél
A szilveszter a házi kedvencek életében nem a féktelen jókedvről szól: rengeteg állat rohan el ilyenkor otthonról félelmében, de a lakásban tartott jószágokat is megviseli a petárdázás. A felkészültség mellett az is fontos, hogy figyeljünk a jelekre, ugyanis ha nem rohangál félelmében a kutyusunk fel-alá, még nem jelenti azt, hogy nem retteg.

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Ebugatta EB OVO Közhasznú Egyesület AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú Hírek - Címlapon
Az iskolába menet megölelgette az utcán fagyoskodó kóbor kutyát a jószívű kisfiú
50 menhelyi kutyát sétáltatott meg egy állatbarát férfi az 50. születésnapján Hírek - Címlapon
50 menhelyi kutyát sétáltatott meg egy állatbarát férfi az 50. születésnapján