A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Te is lehetsz szuperhős! - önkénteseket keres a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet

2021. december 21., 11:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Évről évre önfeláldozóan segítik a bajba jutott állatokat és gazdáikat a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet önkéntesei. Nélkülük több száz kutya talán soha nem jutna vissza gazdájához. 

 

Szilveszter: az év egyik legnehezebb időszaka a gazdáknak és kedvenceiknek. Sajnos a tűzijátékozás betiltása egyelőre nincs kilátásban, ezért nekünk, gazdáknak kell felkészülnünk és gondoskodnunk kedvencünk biztonságáról. 

 

Sokszor a legjobban felkészült gazdiknál is történhet váratlan helyzet, és megtörténhet a baj: kereket oldhat a négylábú. Ilyenkor jelent rengeteget, ha van kihez fordulni segítségért. Idén immár nyolcadik alkalommal szerveződik meg a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, és állnak készen, hogy segíthessenek az eltűnt állatok hazajuttatásában. 

 

Az elmúlt években átlagosan 1000 kutya és macska eltűnését jelentették az Ügyeletnél szilveszterkor. Ez óriási szám és sajnos idén is hasonló helyzetre lehet számítani. 

 

 

Évente átlagosan 1000 kutya és macska eltűnését jelentettik a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnél
Évente átlagosan 1000 kutya és macska eltűnését jelentettik a Szilveszteri Állatmentő Ügyeletnél
Fotó: Unsplash - Eddy Lackmann

 

 

Az Ügyelet az utóbbi években 250-500 önkéntessel dolgozott a mentéseken, idén is szeretnék elérni ezt a létszámot. ehhez pedig már meg is indult a toborzás, hisz nyakunkon az év vége!

 

“Idén is december 31-ig várjuk az önkéntesek jelentkezését, akik a Facebook-oldalunkon található linken keresztül tudnak regisztrálni” - mondta el kérdésünkre Pintér Attila, a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet megálmodója - 

 

 

 

“De még ennél is jobban szeretnénk kérni a gazdikat, hogy vigyázzanak év végén a kutyáikra: engedjék be őket este a házba, csak pórázon sétáltassák, chipeltessék. De ha mégis elszökne, ne várjanak, hogy hátha hazamegy, azonnal kezdjék el keresni, és a mi oldalunkra is tegyék fel, hogy elveszett.”

 

 

 

A jelentkezés határideje az állatmentő feladatokra 2021. december 31. Az alábbi feladatokra várják az önkéntesek jelentkezését:

  • chipolvasóval rendelkezők
  • petvetdata hozzáférők
  • fuvarosok (autóval rendelkezők, akik fuvart vállalnak, például: chipolvasóst kivisznek, vagy orvoshoz, befogadóhoz, gazdihoz kutyát)
  • kiszállásra, befogásra képesek (olyan kutyánál, akit a bejelentő nem tudott megfogni, de tudott kb. helyszínt mondani, kimegy valaki és megkeresi. Ezt városban lehet gyalogosan is, de érdemes egy autóssal összefogni. Itt tehát keresni kell, ami több idő, mint csak kimenni egy címre és chipet olvasni!)
  • ideiglenes befogadók

 

A jelentkezési űrlap ide kattintva érhető el. Ha úgy érzed, szívesen segítenél és vennél részt az állatok mentésében szilveszterkor, ne habozz, jelentkezz és legyél Te is szuperhős!

 

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Eddy Lackmann

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idén is segít a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet – jelentkezz önkéntesnek! Idén is segít a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet – jelentkezz önkéntesnek!
Idén kilencedik alkalommal szerveződik a Szilveszteri Állatmentő Ügyelet, hogy segíthessenek a szilveszteri tűzijáték miatt rémült és elkóborolt állatoknak hazatalálni. Várják az önkéntesek jelentkezését, hisz ők jelentik az Ügyelet szívét.

Röviddel az altatás előtt mentették meg az öregecske kutyát - így mosolygott örömében Röviddel az altatás előtt mentették meg az öregecske kutyát - így mosolygott örömében
„Ahogy kiléptünk a kennelből, pillanatok alatt megfiatalodott. Boldog volt, hogy végre ő is kap szeretetet."

Elveszett kutya: 5 tipp, mit tegyél, ha még nem lett meg! Elveszett kutya: 5 tipp, mit tegyél, ha még nem lett meg!
Szilveszterkor sajnos ugrásszerűen megnő a kóbor kutyák száma, sokuk menekülni próbál a tűzijátékok, petárdák hangja elől. Sok állat nem kerül meg az elkövetkező pár napban: feladni azonban nem szabad, többször is előfordult, hogy akár hónapok, vagy évek elteltével került meg az elcsatangolt kutya!

Sosem volt még ilyen rossz a helyzet egy szilveszter után sem - Rengeteg kutya és macska került bajba idén Sosem volt még ilyen rossz a helyzet egy szilveszter után sem - Rengeteg kutya és macska került bajba idén
Hiába a rengeteg figyelemfelhívó poszt, írás, cikk, fotó, idén is több száz állat került bajba a szilveszteri tűzijátékok miatt. A számuk ráadásul tovább nőhet még a napokban.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyaportrék másképp: szürreális alkotások a gazdátlan kutyák segítéséért Hírek - Címlapon
Kutyaportrék másképp: szürreális alkotások a gazdátlan kutyák segítéséért
Örök barátság egy kiskutya és egy mentett malac között Hírek - Címlapon
Örök barátság egy kiskutya és egy mentett malac között