A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Téli napok Szilvásváradon a kedvenceinkkel

2023. december 04., 16:15


Szerző: Böjte Csenge


Kategória: Utazás




December eljöttét a hó köszöntötte és szerencsére nekünk is volt benne részünk. Néhány felejthetetlen napot töltöttünk Szilvásváradon a kutyáinkkal, ahol felfedeztük a környéket, kirándultunk és pihentünk nagyokat. Az egész élményt a kutyabarát Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházak vendégszeretete és az erdő szomszédsága tette tökéletessé.



Szilvásvárad felé megálltunk Bélapátfalván, hogy kiránduljunk a környéken. Közvetlen a Bélapátfalvai Ciszterci Apátság Templom parkolójában hagytuk az autót, de kicsit lejjebb, a temető melletti parkolótól is indulhat a túra. (A Bélapátfalvai Ciszterci Apátság Temploma felújítás alatt van jelenleg, előreláthatólag 2024 márciusáig nem látogatható).

 

 

Téli csodavilágban jártunk kutyáinkkal Szilvásváradon
Téli csodavilágban jártunk kutyáinkkal Szilvásváradon
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

A parkolótól a Bél-kő felé indultunk, fokozatosan emelkedik végig, nem is tűnt fel, hogy 500 méter szintkülönbséget tettünk meg. Majd az Ördög-hegy alatt ereszkedtünk vissza a Lak-völgyi tó felé haladva, ami már Bélapátfalva határában található. Érdekesség, hogy a Lak-völgyi tó Magyarország egyik legmagasabb tengerszint felett fekvő tava, a maga 350 méterével.

Kivételes alkalom volt, hogy pont elcsíptük az egész napos hóesést és átélhettünk egy igazi téli havas kirándulást. Emlékszem alig vártuk, hogy megérkezzünk a szállásra, elfoglaljuk a kis házikót, ahol tudtuk, a kandalló mellett melegedhetünk a hosszú és hideg kirándulás után.

 

 

December eljöttét a hó köszöntötte és szerencsére nekünk is volt benne részünk kutyáinkkal
December eljöttét a hó köszöntötte és szerencsére nekünk is volt benne részünk kutyáinkkal
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge


 

A szállásunk Szilvásváradon, a Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházaknál volt, ahol egy apartmanházba kuckózhattunk be. A szállás idilli helyen fekszik az erdő szélén, körülvéve a természet csendjével. Az apartmanház tágas nappalival, konyhával és szobákkal felszerelt, minden megvan benne, ami kellhet a kikapcsolódáshoz. Télen plusz pont a kandalló, ami átmelegíti a házat és minket is. 

 

 

A szállásunk Szilvásváradon, a Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházaknál volt, ahol egy apartmanházba kuckózhattunk be
A szállásunk Szilvásváradon, a Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházaknál volt, ahol egy apartmanházba kuckózhattunk be
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge

 

 

A szálláshely személyzete kifejezetten barátságos és segítőkész volt, mindent megtettek azért, hogy a kutyáink is otthon érezzék magukat. Külön kutyakeksszel teli mikuláscsomag várta őket érkezésünkkor, minket pedig egy finom üveg bor fogadott. Képzeljétek, még állatorvos is kellett nekünk (nem komoly sérülés miatt), de a recepción rögtön javasolták is, a szomszédban(!) lévő dokit. Mekkora mázli, hogy csak át kellett hozzá sétálni? Nagyon örültünk neki, hogy rögtön tudott fogadni minket.

A félpanziós ellátásnak köszönhetően bőséges reggelivel indítottuk a napot, hogy bírjuk a kirándulást a Szalajka-völgyben. Aki inkább pihenősre venné az ittlétet, annak a Szalajka-völgyben a Fátyol-vízesésig való séta ajánlott, ez is majdnem 3 órás program. Mi az esős idő miatt a séta után inkább a szaunázást választottuk, de nagyobb és kiadósabb kirándulást is lehet tervezni. A Szalajka-völgyben a Felső-tó után egy emelkedőn keresztül elérhető az Istállóskői-barlang (érdemes megnézni), majd tovább egy kaptatósabb útvonalon az Istállós-kő hegyre érünk. Javasoljuk, ha körtúrát akartok, akkor a Felső-tónál a Kis-Kopasz – Nagy-Kopasz hegy felé induljatok, erre is emelkedős, de nem hirtelen megterhelő. Itt már tényleg a Bükk változatos erdeiben kirándulhatunk.

 

 

Szalajka-völgy, a Fátyol-vízesés
Szalajka-völgy, a Fátyol-vízesés
Fotó: Kutyabarathelyek.hu - Böjte Csenge


 

Szilvásváradra sokan a Szalajka-völgy miatt jönnek, ami tényleg páratlan hely. Az erdőkben sétálva, a patakok, tavak és vízesések mentén barangolthatunk, ahol a kutyáink is teljes mértékben kiélhetik magukat, boldogan szaladgálhatnak a természetben.

 

Összességében Szilvásvárad egy igazi gyöngyszemnek bizonyult számunkra. A kutyabarát szállás, az apartmanház, hogy csak a miénk volt, de mégis volt wellness lehetőség és félpanziós ellátás, a gyönyörű természet együttesen teremtettek egy olyan kikapcsolódási élményt, amelynek emlékezetéből még sokáig fogunk töltődni. Ha valaki szeretne hasonló élményekben részt venni kutyusával és párjával, mindenképp ajánlom Szilvásváradot és a Szalajka Liget Hotel**** és Apartmanházakat.

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók Legyen a kutyának is élmény a kempingezés! - Tippek és fontos tudnivalók
A kutyabarát turizmus népszerűsége növekszik, és egyre több kutyatartó ismeri fel, hogy a kempingezés ideális lehetőséget kínál a háziállatokkal történő közös nyaralásra. Az Aranypart Camping & Apartments példája rávilágít a balatoni kutyás kempingezés aktuális lehetőségeire. Ha kutyával utazunk fontos a megfelelő szálláshely és szállástípus kiválasztása, valamint az alapfelszerelés hiánytalan összeállítása és az állattartás szabályainak ismerete a kutya kényelme érdekében. A cikk hasznos információkat kínál egy állatbarát nyaralás megszervezéséhez.

Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk! Hosszú hétvége kutyával – szuper kutyabarát úti célokat és programlehetőségeket hoztunk!
Jön a tavasz első hosszú hétvégéje és kis szerencsével az időjárás is velünk lesz. Használjuk ki az időt kedvencünk társaságában! Szuper kutyás program ötleteket hoztunk!

Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni Kirándulás, túrázás kutyával - 4+1 érv, miért érdemes minél többször útnak indulni
Mi, kutyások, érthető okokból többet tartózkodunk a szabadban, mint nem-kutyás társaink. Legtöbbünk azonban vagy idő- vagy kedv hiányában ritkán szakad ki a megszokott sétáltató útvonalaiból. Pedig igazán megéri beiktatni egy-egy hosszabb kirándulást is!

Kutyával autóban, biztonságban Kutyával autóban, biztonságban
Egyre népszerűbbek a kutyás utazások, egy nemrégiben készült felmérés szerint a gazdik 80 százaléka viszi a kutyáját autóval, jellemzően inkább rövid utakra. Nagy kérdés azonban, hogy milyen biztonságos szállítási megoldást érdemes ilyenkor választani.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Beagle Club Online Rehabportál MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban? Hírek - Címlapon
Kutyák és a fűtés - Mennyire legyen meleg otthonunkban?
Ehet a kutyám brokkolit? Hírek - Címlapon
Ehet a kutyám brokkolit?