A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Bátortalanul nyújtotta mancsát, így kért segítséget a kóbor kutya, aki a menhely előtt várt

2023. december 06., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Ahogy odaért az állatmentőhöz, kezébe tette a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!” 

Van egy menedék, ahol mindennél fontosabb, hogy a lakók biztonságban érezzék magukat, és minden jót megkapjanak, amire csak szükségük van. Ezen a texasi menhelyen szinte mindenféle állat otthonra lelhet: tehenek, kecskék, malacok, lovak és kutyák mellett néha még egy papagáj és béka is tiszteletét teszi.

 

Megmentésük mellett nagy hangsúlyt helyeznek a rehabilitációra is. Ezért is szeretik a gondozók és az önkéntesek, ha inkább menedékként tekintenek erre a helyre, mely alapjaiban is a kedvesség, az elfogadás és szeretet érzéseit sugározza két- és négylábúak felé egyaránt.

 

Talán éppen ez a szeretet vonzotta oda az egyik kóbor kutyát nemrég. Koszos bundája és orrfacsaró szaga ellenére szemeiből a remény áradt, ahogy a menedék kapuja előtt megállt, és segítséget kért.

 

 

Egy darabig a menhely előtt üldögélt a bátortalan kóbor kutya
Egy darabig a menhely előtt üldögélt a bátortalan kóbor kutya
Fotó: Instagram/@offthegridanimalsanctuary

 

 

„10 perce jelenhetett meg odakint. A bentlakók megérezték a jelenlétét, őrült ugatásba kezdtek, és amikor kinéztem, láttam, hogy egy kutya figyelget befelé a kapun” - emlékezett vissza Bionca Smith, állatmentő. Azon nyomban kisietett hozzá, s bár elsőre megtorpant a termetes eb láttán, elszántsága nem ismert határt:

 

„Lerítt róla, hogy segítségre van szüksége. Egy pillanatra megszeppentem a pofija láttán... Megfordult a fejemben, mi van, ha esetleg megharap. Rajta is hasonló látszott: mi van, ha én bántani fogom? Ám úgy éreztem, nem lehet véletlen, hogy felbukkant. Jó időben, jó helyen, ahogy mondani szoktuk. Az ember egyszerűen érzi az ilyesmit.”

 

Amint eldöntötte, hogy bizalmat ad az idegen négylábúnak, a kutya is tudta, hogy biztonságban lesz Bionca mellett. A nő gyengéd hangon beszélt hozzá, amíg a kutyus lassacskán közeledett hozzá. Majd ahogy elé ért, felemelte a mancsát, mintha azt mondaná: „Kérlek szépen, segíts rajtam!”

 

 

 

 

Annyira meghatódott a hölgy, hogy egyből beleszeretett a kutyába, és Kisfőnöknek nevezte el. Bevezette a kapun, majd körbejárta vele a menedéket, hogy kicsit megismerhesse új otthonát. A biztonság kedvéért minden újonnan érkező karanténba kerül egy időre, ám előtte még be kellett mutatni a hely védelmezőjének:

 

„Kumo a házőrzőnk, falkánk első számú tagja, egyben a legeslegbarátságosabb kutya, akivel valaha találkoztam. Mielőtt Kisfőnök bebocsáttatást nyer, Kumonak is rá kell bólintania.” Így is lett!

 

Egy hét elteltével Kisfőnök (Deputy) kijöhetett a karanténból. Már alig várta, hogy csatlakozhasson a menedékben élő kutyusokhoz, barátkozhasson, játszhasson és szaladgálhasson. Éjjelente pedig megmentője, Bionca mellett alhatja az igazak álmát. Remélhetőleg nemsokára az igazi gazdi is megérkezik e kedves kutyus számára!

 

 

 

 


Forrás: https://www.thedodo.com/daily-dodo/stray-dog-walks-up-to-sanctuary-gate-and-holds-out-his-paw-asking-to-be-saved

Forrás: thedodo
Indexkép forrás: Instagram/@offthegridanimalsanctuary

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen Maratonfutó gazdijával együtt szaladt át a célon a lelkes kutya a versenyen
„Az egész tömeg éljenzett, és csak tapsolt és tapsolt a négylábú bajnoknak.”

Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek? Segítség! Kiütéses a kutyám - Mit tegyek?
Piros foltok, viszkető bőr... Idővel egyre kellemetlenebb tünetek léphetnek fel, melyek komolyabb betegségre is utalhatnak. Mit kell tudnunk a kiütésekről és hogyan segíthetünk kedvencünknek?

Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever Szívmelengető videón, ahogy először találkozik kishúgával a golden retriever
Winnie, az aranyszívű kutyus elmondhatatlanul örült, amikor meglátta az új jövevényt!

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők Miért sántít a kutyám? Okok, tünetek és teendők
Sántikál, kíméli a lábát vagy képtelen felállni, és csak húzza maga után? A sántítás mögött nemcsak sérülés, hanem betegségek is állhatnak, melyek kezelése szakértelmet, a gazdi részéről pedig türelmet és odaadást kíván. Mit kell tudnunk az állapotról, és hogyan segíthetünk kutyánknak?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com Rehabportál Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Hírek - Címlapon
Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
A kutyák agyában is tetten érhető, hogy milyen ételt szeretnek Hírek - Címlapon
A kutyák agyában is tetten érhető, hogy milyen ételt szeretnek