A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint 45 millió forintos pályázati lehetőség nyílt segítő- és terápiás kutyákat kiképző szervezeteknek

2021. április 27., 06:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű




Fogyatékossággal élő embereket segítő kutyák és terápiás ebek kiképzését végző civil szervezeteknek nyílt meg támogatási lehetőség - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára Budapesten.



 

Fülöp Attila közölte: a Nemzeti Szociálpolitikai Intézet honlapján közzétett pályázat keretösszege 45,3 millió forint; jelentkezni április 30-ig lehet. Segítőkutyák kiképzésének és vizsgáztatásának, valamint terápiás kutyák kiképzésének támogatására lehet pályázni - tette hozzá.

 

A segítőkutya "az akadálymentesítés egyik eszköze", a cél, hogy a kutyák az önálló életvitelben segíthessék az érintetteket - jelezte az államtitkár, hozzátéve: Magyarországon a fogyatékossággal élők és hozzátartozóik több mint egymillióan vannak, ezért fontos a segítség életük akadálymentessé tételéhez.

 

Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének (MVGYOSZ) elnöke arról beszélt, hogy a segítőkutyák a közlekedés biztonságát jelentik sok látássérült embernek. Pontosan jelzik az út menti akadályokat, megkeresik a lépcsőt, a gyalogátkelőt, az ajtót, így pontosan célhoz vezetik a gazdájukat - mondta.

 

 

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára (k) egy vakvezető kutyát simogat meg, mellette Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke (j) a fogyatékossággal élő emberek
Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára (k) egy vakvezető kutyát simogat meg, mellette Nagy Sándor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke (j) a fogyatékossággal élő embereket segítő kutyák és terápiás ebek kiképzését végző civil szervezeteknek megnyílt támogatási lehetőség részleteiről tartott sajtótájékoztató végén a fővárosi Kossuth Lajos téren 2021. április 21-én. A Nemzeti Szociálpolitikai Intézet honlapján közzétett pályázat keretösszege 45,3 millió forint; jelentkezni április 30-ig lehet.
Fotó: MTI/Mónus Márton

 

 

Beszámolt arról is, hogy Magyarországon régi hagyománya van a vakvezető kutyák kiképzésének, szövetségük ezt 1978 óta végzi. Hangsúlyozta, a kutyák kiképzéséhez sok segítséget kapnak az állami költségvetésből, és pályázatokból is, majd köszönetet mondott azoknak, akik adományaikkal támogatják a vakvezető kutyák képzését.

 

Nagy Sándor szólt arról is, hogy az MVGYOSZ által kiképzett kutyákkal jelenleg 80 ember közlekedik, és 74-en vannak várólistán, akik szintén szeretnének vakvezető kutyát kapni. Hozzátette: a szövetség idén 12 vakvezető kutya kiképzését tervezi. Nagy Sándor azt is fontosnak nevezte, hogy a vakvezető kutya és annak gazdája "jó páros" legyen.

 

A sajtótájékoztatón egy-egy kutyával részt vett két kutyakiképző is, röviden bemutatták a tréning néhány elemét.

 

 

 

Forrás: MTI
Indexkép forrás: Unsplash - Tuva Mathilde Løland

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Együtt diplomázott le Artúr, a vakvezető kutya és gazdija, Brigi a Miskolci Egyetemen Együtt diplomázott le Artúr, a vakvezető kutya és gazdija, Brigi a Miskolci Egyetemen
„Egy jó kutya fél diploma” - Hegedűs Brigitta és Artúr lediplomázott a Miskolci Egyetem igazságügyi igazgatási szakán.

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. AEGON Magyarország Zrt. Ebugatta MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Apró hibák – így nevelheted félre kölyök kutyusod! Hírek - Címlapon
Apró hibák – így nevelheted félre kölyök kutyusod!
Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ Hírek - Címlapon
Korrupt hatósági állatorvosokat leplezett le megbízhatósági vizsgálatokkal az NVSZ