A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint száz állat egy családi házban – vádat emelt az ügyészség állatkínzás bűntette miatt

2022. május 24., 13:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




A Dunakeszi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi és egy nő ellen, akik egy családi házban, arra alkalmatlan körülmények között több mint száz állatot tartottak.



 

A vádirat szerint az elkövetők egy körülbelül 200 négyzetméteres gödi családi házban és a hozzá tartozó kertben 2019 októberét megelőző időszakban – részben szaporítási célból –egyszerre több mint 100 állatot tartottak – írja az Ügyészség közleménye.

 

A házban 81 kutyát, 3 macskát, 2 nyulat, 8 gerlét, 1 galambot, 1 kakadut, 4 szurikátát, 1 ormányos medvét, 1 kuvikot és számos egeret tartottak. Továbbá a kertben, nyitott karámban tevét, 4 alpakkát, 5 birkát, 3 pónit, 3 kacsát és 1 csüngő hasú disznót is elhelyeztek.

 

 

81 kutya egy házon belül, embertelen körülmények között
81 kutya egy házon belül, embertelen körülmények között
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

Az elkövetők az állatokat nem megfelelő körülmények között tartották, emiatt több egyednél is különböző betegségek alakultak ki. Továbbá a tartás körülményei több állatnál nem igazodtak az életmódjukhoz. A zsúfolt, illetve nem megfelelően kialakított tartóhelyek, valamint esetenként többféle állat együttes elhelyezése további sérüléseket is okozott. A helyzetet súlyosbította sok esetben a szükséges állatorvosi kezelések mellőzése is.

 

Az ügyben a Dunakeszi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az elkövetők ellen.

 

 

A kutyákon kívül számos más állatot is tartottak
A kutyákon kívül számos más állatot is tartottak
Fotó: ugyeszseg.hu

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség Illegális kutyakereskedőkre csapott le a rendőrség
Négy embert gyanúsít a rendőrség azzal, hogy hamis kísérő okmányokkal szállítottak kutyákat külföldre; a kisállatok exportálásával foglalkozó ceglédi cég vezetőjét letartóztatta a bíróság - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) szerdán a police.hu oldalon.

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány Újabb 12 millió forinttal támogat civil szervezeteket a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány
Újabb 12 millió forinttal támogatja a Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány a kelet-magyarországi állatvédelmet és a szaporítótelepek elleni fellépést.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Mondial Assistance GesmbH Praktiker JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tavaszi kirándulás kutyával vadregényes helyekre Hírek - Címlapon
Tavaszi kirándulás kutyával vadregényes helyekre
Mopsz - Kinézete és betegségei miatt sem tekinthető egy tipikus kutyafajtának Hírek - Címlapon
Mopsz - Kinézete és betegségei miatt sem tekinthető egy tipikus kutyafajtának