A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több mint száz kutya kapott új esélyt az Állatok világnapján

Szaporítótelepről egy új élet felé


2017. október 05., 12:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Példás összefogásról tettek tanúbizonyságot az állatvédő szervezetek, állatmentők és a hatóságok. Munkájuknak hála több mint száz kutyus kapott új esélyt egy boldogabb életre.



Október 4-én, az Állatok világnapján hatalmas ajándékot kapott sok-sok kutya: reményt és esélyt a gazdis, és nem utolsósorban egészséges, teljes életre.

 

Ahogy arról mi is beszámoltunk, egy borzalmas szaporítótelep felszámolására került sor szerdán Zala megyében. Az első információk is több mint száz kizsákmányolt, rendkívül rossz körülmények között tartott kutyáról szóltak: a Police.hu szerint több mint 150 kutya sínylődött a Söjtör határában lévő birtokon.

 

A kutyákat boxokban, kennelekben szállították el a telepről
A kutyákat boxokban, kennelekben szállították el a telepről
Fotó: police.hu

 

A kutyák faládákban, boxokban, nyúlketrecekben és ólakban, a saját ürülékükben voltak összezsúfolva. A legtöbbjük beteg vagy sérült, tele vannak bolhákkal. A területről, és ketrecekből az elpusztult kutyák tetemeit sem vitte el a tulajdonos, egy 60 éves, német állampolgárságú nő.

 

A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást a tulajdonos ellen.

A kutyák különböző menhelyeken, állatvédő szervezeteknél kerülnek elhelyezésre, ahol megkapnak minden szakszerű ellátást, chipelik, oltják, kezelik majd őket. 

 

 

 

 

 

Forrás: MTI, police.hu

Témába vág

Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene Több ezer hamis kisállat útlevelet állított ki a korrupt állatorvos – vádat emeltek ellene
Több mint ötezer kisállatnak állított ki hamis kisállat útlevelet a hatósági állatorvos és társa, egy szolgáltató állatorvos. A kiskutyákat és macskákat az Európai Unió több tagállamába szállították – a hamis papírokon túl a kölykök korával is baj volt, túl fiatalok voltak még a szállításhoz, ráadásul azonosító chippel sem rendelkeztek. A hatósági állatorvos és társai ellen vádat emeltek – börtön várhat rájuk!

Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon Betiltaná a kormány a kutyák, macskák és madarak árusítását az állatvásárokon
Az állatvédő szervezetek kezdeményezésére rendeletet hozna a kormány, mellyel betiltaná a kutyák, macskák és madarak árusítását.

Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra Letöltendőt kér az ügyészség a kutyái hangszálát elvágó karcagi szaporítóra
Súlyosításért fellebbezett a járási ügyészség annak a karcagi férfinek az ügyében, aki azért vágatta el a kutyái hangszálait, hogy a szomszédokat ne zavarja a szaporítótelepről kiszűrődő csaholás - közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-vel.

Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm Kutyagyártó nagyhatalom vagyunk – A szaporítókról készült dokumentumfilm
Nehéz, de annál fontosabb témát boncolgat a Telex.hu csütörtök este bemutatott filmje.

Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat Börtönbüntetésre ítélte első fokon a bíróság a nyírbogáti szaporítókat
A Nyírbátori Járásbíróság 2021. december 16-án V.S. I. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette, garázdaság és zaklatás vétsége miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre, míg M.I.M. II. rendű vádlottat 2 rendbeli társtettesként elkövetett állatkínzás bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Hírstart Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Segítőkutyák nyújtanak vigaszt a Las Vegas-i lövöldözés túlélőinek Hírek - Címlapon
Segítőkutyák nyújtanak vigaszt a Las Vegas-i lövöldözés túlélőinek
Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők Hírek - Címlapon
Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők