A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők

2017. október 04., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Több állatvédő szervezet összefogásával újabb szaporítótelepet sikerül felszámolni. Nézd meg a fotókat: az ilyen borzalmat támogatja az, aki szaporítótól vesz kutyát.Legyen olcsó. Nem gond, ha nincs papírja, nem akarom tenyészteni. De akkor cserébe tényleg legyen olcsó. És fajtiszta. Izé… fajtatiszta.

 

A kölyök egy autó csomagtartójában érkezik, egy nagy parkolóban kerül sor az átadásra.

 

És a vevő, a leendő gazdi nem kérdezi meg, honnan jön. Milyen helyről. Milyen szülőktől. Hiszen végre van egy fajtatiszta kiskutyája, pont olyan, mint amilyenről álmodott.

És aztán hazamegy a kutyussal. Nem néz vissza.

 

***

 

Pedig ha kérdezne… ha látná… ha visszanézne. Látná a szűk ketreceket, a mindent elnyelő koszt , a ragacsos bundákat, a könyörgő tekinteteket. Nem beszélve arról, amit a szem nem lát: a fájdalmakat, erőszakot, betegségeket - és az összetört kutyaszíveket és -lelkeket.

 

Ez a megfelelő körülmény a kutyatenyésztésre? Vagy egyáltalán: az állattartásra?
Ez a megfelelő körülmény a kutyatenyésztésre? Vagy egyáltalán: az állattartásra?
Fotó: Állatmentő Szolgálat Alapítvány

 

Október 4-én a közösségi oldalak, az online és írott média, az üzletek promóciói mind-mind az állatok világnapjáról szólnak. Az idei Állatok világnapja azonban kicsit más. Szól az elkeseredésről, ugyanakkor az összefogásról is. Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány szervezésével 11 állatvédő szervezet dolgozik vállvetve egy elképesztően nagy szaporítótelep felszámolásán.

 

A mentés végén 131 kutyát számoltak össze.

 

A helyszínen készült képek magukért beszélnek. Nagy szükség van az ideiglenes befogadókra, mert bár sok kutyust el tudnak helyezni az akcióban részt vevő menhelyeken, számuk hatalmas. A tartási körülményeket ismerve azonban kizárólag tapasztalt, hozzáértő befogadók jelentkezését várják: több kutyus bőrbetegséggel küzd, és szinte egyikünk sem szocializált.

 

 

 

 

 

 

Témába vág

Így jelentheted a szaporító-gyanús hirdetéseket Facebookon Így jelentheted a szaporító-gyanús hirdetéseket Facebookon
A közösségi oldalak nyújtotta hirdetési lehetőségek sajnos könnyű utat kínálnak a szaporítóknak a vevőik megtalálására. Szerencsére van, amit tehetünk ellenük!

Hátrahagyott kutyák Csernobilban Hátrahagyott kutyák Csernobilban
A csernobili atomkatasztrófa után a közelben lakó embereket evakuálták, de sajnálatos módon házi állataikat nem vihették magukkal. A kutyák utódai a mai napig az erőmű környékén élnek.

Csomagtartóba zsúfolva próbált kölyökkutyákat kicsempészni két férfi az országból Csomagtartóba zsúfolva próbált kölyökkutyákat kicsempészni két férfi az országból
Újabb olasz kutyacsempészeket fogott el a rendőrség, akik embertelen körülmények között próbálta kivinni az országból jó pénz reményében a kölyökkutyákat. Szerencsére a közúti ellenőrzésen lebuktak, így a kutyák már jó kezekben vannak…

Rövid gerincű kutyák – léteznek, és így gyönyörűek Rövid gerincű kutyák – léteznek, és így gyönyörűek
Összenyomott test, hatalmas állkapocs, aránytalanul hosszú lábak, akárcsak egy malac, és egy vízköpő keresztezése. Igazán egyedülálló, különleges, és emellett rémisztő. Amikor meglátod, nem tudod egészséges-e, hátrahőkölsz, hogy biztos azt látod-e amit.

Több száz kilométerre a parttól találtak egy kutyát a tengerben Több száz kilométerre a parttól találtak egy kutyát a tengerben
Tehetetlenül, kifáradva sodródott a vízben a bajba került kutya. A part több mint 200 kilométerre volt tőle, így esélye sem volt a partra úszni. Szerencséjére egy tengeri olajfúrótorony munkásai még időben észrevették!

Bűnös állatkínzás vétségben a kutyacsempész, ám az ítélet csak felfüggesztett Bűnös állatkínzás vétségben a kutyacsempész, ám az ítélet csak felfüggesztett
Tárgyalás mellőzésével 10 hónap, másfél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Nagykanizsai Járásbíróság azt az olasz férfit, aki 56 kutyakölyköt próbált egy autóba zsúfolva kicsempészni Magyarországról - tájékoztatta a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője MTI-t.

Szigorította az állatok eladására vonatkozó szabályzatát a Jófogás Szigorította az állatok eladására vonatkozó szabályzatát a Jófogás
Teljes siker még nem könyvelhető el, ám így is nagy lépést tett az online piactér az állatok védelme érdekében: 2019 tavaszától szigorúbb szabályok vonatkoznak az állatok hirdetésére.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Újabb szaporítótelepet számoltak fel - ezúttal Nyírbogáton Újabb szaporítótelepet számoltak fel - ezúttal Nyírbogáton
Söjtör és Barcs után újabb szaporítótelepen ütöttek rajta az állatvédők és a hatóságok. Közel 100 kutyát menekítettek ki a nyomortanyáról, borzalmas körülmények közül.

Vádat emeltek a kutyacsempész ellen Vádat emeltek a kutyacsempész ellen
Vádat emeltek a férfi ellen, aki 2017-ben bukott le, miközben 56 kölyökkutyát próbált észrevétlenül kivinni Olaszországba. A nem megfelelő körülmények miatt a kutyák közel fele nem élte túl az utazást - ha nem kapják el, talán még kevesebb lett volna a túlélő kölyök.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Hírstart MOL Nyrt. Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Több mint száz kutya kapott új esélyt az Állatok világnapján Hírek - Címlapon
Több mint száz kutya kapott új esélyt az Állatok világnapján
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz! Hírek - Címlapon
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz!