A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők

2017. október 04., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Több állatvédő szervezet összefogásával újabb szaporítótelepet sikerül felszámolni. Nézd meg a fotókat: az ilyen borzalmat támogatja az, aki szaporítótól vesz kutyát.Legyen olcsó. Nem gond, ha nincs papírja, nem akarom tenyészteni. De akkor cserébe tényleg legyen olcsó. És fajtiszta. Izé… fajtatiszta.

 

A kölyök egy autó csomagtartójában érkezik, egy nagy parkolóban kerül sor az átadásra.

 

És a vevő, a leendő gazdi nem kérdezi meg, honnan jön. Milyen helyről. Milyen szülőktől. Hiszen végre van egy fajtatiszta kiskutyája, pont olyan, mint amilyenről álmodott.

És aztán hazamegy a kutyussal. Nem néz vissza.

 

***

 

Pedig ha kérdezne… ha látná… ha visszanézne. Látná a szűk ketreceket, a mindent elnyelő koszt , a ragacsos bundákat, a könyörgő tekinteteket. Nem beszélve arról, amit a szem nem lát: a fájdalmakat, erőszakot, betegségeket - és az összetört kutyaszíveket és -lelkeket.

 

Ez a megfelelő körülmény a kutyatenyésztésre? Vagy egyáltalán: az állattartásra?
Ez a megfelelő körülmény a kutyatenyésztésre? Vagy egyáltalán: az állattartásra?
Fotó: Állatmentő Szolgálat Alapítvány

 

Október 4-én a közösségi oldalak, az online és írott média, az üzletek promóciói mind-mind az állatok világnapjáról szólnak. Az idei Állatok világnapja azonban kicsit más. Szól az elkeseredésről, ugyanakkor az összefogásról is. Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány szervezésével 11 állatvédő szervezet dolgozik vállvetve egy elképesztően nagy szaporítótelep felszámolásán.

 

A mentés végén 131 kutyát számoltak össze.

 

A helyszínen készült képek magukért beszélnek. Nagy szükség van az ideiglenes befogadókra, mert bár sok kutyust el tudnak helyezni az akcióban részt vevő menhelyeken, számuk hatalmas. A tartási körülményeket ismerve azonban kizárólag tapasztalt, hozzáértő befogadók jelentkezését várják: több kutyus bőrbetegséggel küzd, és szinte egyikünk sem szocializált.

 

 

 

 

 

 

Témába vág

Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében Ítélet született a barcsi szaporítótelep tulajdonosának ügyében
Több mint 100 tacskót találtak embertelen körülmények között egy évvel ezelőtt Barcson. A “kölyökgyárban” a kutyák szűk ketrecekben tengették napjaikat, saját ürülékükben… Megszületett a még nem jogerős ítélet.

Ismét olyan kutyát mentettek az állatvédők, akinek belenőtt a nyakába a bálamadzag Ismét olyan kutyát mentettek az állatvédők, akinek belenőtt a nyakába a bálamadzag
Ezúttal Tolna megyében találtak egy kutyát, akinek élete egy hajszálon függött. Szerencsére még épp időben érkeztek az állatvédők, és a kutya elindulhatott a gyógyulás útján.

Három méter mély kútból mentettek kutyát a tűzoltók Három méter mély kútból mentettek kutyát a tűzoltók
A bajba jutott Morzsi kutyának szerencséje volt, hogy észrevették, és így a tűzoltók segítségével kimenthették a mély kútból.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

167 állatvédő egyesület - Együtt a változásért! 167 állatvédő egyesület - Együtt a változásért!
A vidéki helyszínek teljes listájával!

Nyíllal átlőtt mellkasú kölyökkutyát mentettek az állatvédők Nyíllal átlőtt mellkasú kölyökkutyát mentettek az állatvédők
Újabb “ékes” bizonyíték az emberi szívtelenségre. Nem tudni, hogy a kölyökkutya egyszerűen útban volt valakinek, bosszantott valakit, vagy egyszerűen csak rosszkor volt rossz helyen, és a játszadozó illető ezért szemelte ki céltáblának…

Aknába esett kutyát mentettek sikeresen a tűzoltók Aknába esett kutyát mentettek sikeresen a tűzoltók
Két méter mély aknába zuhant egy kutya Somogy megyében - szerencséjére a tűzoltók hamar a segítségére siettek, és megmentették.

Megható módon kért segítséget egy patikustól a sérült mancsú kóbor kutya Megható módon kért segítséget egy patikustól a sérült mancsú kóbor kutya
Szemei reményt és bizalmat tükröztek... Szívmelengető történet egy hontalan kutyáról, akit hatodik érzéke vezethetett el segítőjéhez.

Farkascsempészeket buktatott le a finn rendőrség - kutya-farkas hibrideket tenyésztettek illegálisan Farkascsempészeket buktatott le a finn rendőrség - kutya-farkas hibrideket tenyésztettek illegálisan
Szaporítás új szinten: Finnországban kutya-farkas hibridek tenyésztésével próbálkoztak a gyanúsítottak - illegálisan. Oroszországból csempészték át a szaporításhoz a farkasokat.

Kutyacsempész hálózatot buktatott le az olasz rendőrség - magyar tagokra is fény derült Kutyacsempész hálózatot buktatott le az olasz rendőrség - magyar tagokra is fény derült
Az olasz rendőrség illegális kutyacsempészek utáni nyomozása eredményesen halad: egész hálózatra kezd fény derülni. Sajnos több magyar érintettje is van a dolognak, hiszen sok kölyköt hazánkból csempésztek át Olaszországba…

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Mondial Assistance GesmbH Ebugatta AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Több mint száz kutya kapott új esélyt az Állatok világnapján Hírek - Címlapon
Több mint száz kutya kapott új esélyt az Állatok világnapján
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz! Hírek - Címlapon
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz!