A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők

2017. október 04., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Több állatvédő szervezet összefogásával újabb szaporítótelepet sikerül felszámolni. Nézd meg a fotókat: az ilyen borzalmat támogatja az, aki szaporítótól vesz kutyát.



Legyen olcsó. Nem gond, ha nincs papírja, nem akarom tenyészteni. De akkor cserébe tényleg legyen olcsó. És fajtiszta. Izé… fajtatiszta.

 

A kölyök egy autó csomagtartójában érkezik, egy nagy parkolóban kerül sor az átadásra.

 

És a vevő, a leendő gazdi nem kérdezi meg, honnan jön. Milyen helyről. Milyen szülőktől. Hiszen végre van egy fajtatiszta kiskutyája, pont olyan, mint amilyenről álmodott.

És aztán hazamegy a kutyussal. Nem néz vissza.

 

***

 

Pedig ha kérdezne… ha látná… ha visszanézne. Látná a szűk ketreceket, a mindent elnyelő koszt , a ragacsos bundákat, a könyörgő tekinteteket. Nem beszélve arról, amit a szem nem lát: a fájdalmakat, erőszakot, betegségeket - és az összetört kutyaszíveket és -lelkeket.

 

Ez a megfelelő körülmény a kutyatenyésztésre? Vagy egyáltalán: az állattartásra?
Ez a megfelelő körülmény a kutyatenyésztésre? Vagy egyáltalán: az állattartásra?
Fotó: Állatmentő Szolgálat Alapítvány

 

Október 4-én a közösségi oldalak, az online és írott média, az üzletek promóciói mind-mind az állatok világnapjáról szólnak. Az idei Állatok világnapja azonban kicsit más. Szól az elkeseredésről, ugyanakkor az összefogásról is. Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány szervezésével 11 állatvédő szervezet dolgozik vállvetve egy elképesztően nagy szaporítótelep felszámolásán.

 

A mentés végén 131 kutyát számoltak össze.

 

A helyszínen készült képek magukért beszélnek. Nagy szükség van az ideiglenes befogadókra, mert bár sok kutyust el tudnak helyezni az akcióban részt vevő menhelyeken, számuk hatalmas. A tartási körülményeket ismerve azonban kizárólag tapasztalt, hozzáértő befogadók jelentkezését várják: több kutyus bőrbetegséggel küzd, és szinte egyikünk sem szocializált.

 

 

 

 

 

 

Témába vág

A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek A semmiből tűnt fel az árva kölyök, amikor idős kutyájuktól végső búcsút vettek
Mintha egy angyal küldte volna oda a kiskutyát, a legnehezebb pillanatban. Megható történet!

Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek Mítosz vagy valóság? 5 kutyafajta, amit előítélek öveznek
Csupa vidámság és lelkesedés? Folyton zizeg vagy inkább lustálkodós, és egykedvűen szemléli a világ menetét? Netán agresszív? Mert hát "olyan fajta" - akkor itt az ideje leszámolni a sztereotípiákkal!

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése Eredményes volt az Európai Állatjólléti Tanácsok Fórumának idei ülése
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos örömmel számolt be arról, hogy Magyarország is képviseltette magát az EuroFAWC-on, május középén Edinburgh-ban. Az EuroFAWC, azaz az Európai Állatjólléti Tanácsok Fóruma 2006-ban jött létre annak érdekében, hogy platformot biztosítson az információk és nézetek megosztásához, valamint hálózatot biztosítson az Állatjólléti Tanácsok számára Európa-szerte. A testület működésének elengedhetetlen alapköve az elméleti és gyakorlati tapasztalatok megosztása a tagállamok között, valamint a közös állatvédelmi vízió kialakítása.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Brimo partysátor Irodakutya.com Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint száz kutya kapott új esélyt az Állatok világnapján Hírek - Címlapon
Több mint száz kutya kapott új esélyt az Állatok világnapján
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz! Hírek - Címlapon
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz!