A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Állatok világnapja másképp: Szaporítótelepet számolnak fel az állatvédők

2017. október 04., 15:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Több állatvédő szervezet összefogásával újabb szaporítótelepet sikerül felszámolni. Nézd meg a fotókat: az ilyen borzalmat támogatja az, aki szaporítótól vesz kutyát.



Legyen olcsó. Nem gond, ha nincs papírja, nem akarom tenyészteni. De akkor cserébe tényleg legyen olcsó. És fajtiszta. Izé… fajtatiszta.

 

A kölyök egy autó csomagtartójában érkezik, egy nagy parkolóban kerül sor az átadásra.

 

És a vevő, a leendő gazdi nem kérdezi meg, honnan jön. Milyen helyről. Milyen szülőktől. Hiszen végre van egy fajtatiszta kiskutyája, pont olyan, mint amilyenről álmodott.

És aztán hazamegy a kutyussal. Nem néz vissza.

 

***

 

Pedig ha kérdezne… ha látná… ha visszanézne. Látná a szűk ketreceket, a mindent elnyelő koszt , a ragacsos bundákat, a könyörgő tekinteteket. Nem beszélve arról, amit a szem nem lát: a fájdalmakat, erőszakot, betegségeket - és az összetört kutyaszíveket és -lelkeket.

 

Ez a megfelelő körülmény a kutyatenyésztésre? Vagy egyáltalán: az állattartásra?
Ez a megfelelő körülmény a kutyatenyésztésre? Vagy egyáltalán: az állattartásra?
Fotó: Állatmentő Szolgálat Alapítvány

 

Október 4-én a közösségi oldalak, az online és írott média, az üzletek promóciói mind-mind az állatok világnapjáról szólnak. Az idei Állatok világnapja azonban kicsit más. Szól az elkeseredésről, ugyanakkor az összefogásról is. Az Állatmentő Szolgálat Alapítvány szervezésével 11 állatvédő szervezet dolgozik vállvetve egy elképesztően nagy szaporítótelep felszámolásán.

 

A mentés végén 131 kutyát számoltak össze.

 

A helyszínen készült képek magukért beszélnek. Nagy szükség van az ideiglenes befogadókra, mert bár sok kutyust el tudnak helyezni az akcióban részt vevő menhelyeken, számuk hatalmas. A tartási körülményeket ismerve azonban kizárólag tapasztalt, hozzáértő befogadók jelentkezését várják: több kutyus bőrbetegséggel küzd, és szinte egyikünk sem szocializált.

 

 

 

 

 

 

Témába vág

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Ebugatta Beagle Club Online Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több mint száz kutya kapott új esélyt az Állatok világnapján Hírek - Címlapon
Több mint száz kutya kapott új esélyt az Állatok világnapján
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz! Hírek - Címlapon
Symba már lábadozik - segítségre van szüksége a gyógyuláshoz!