A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Segítőkutyák nyújtanak vigaszt a Las Vegas-i lövöldözés túlélőinek

2017. október 06., 12:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




A tragédia sérültjeinek és az áldozatok hozzátartozóinak segítenek feldolgozni a történteket. Jelenlétük a legcsodálatosabb gyógyír.



Vasárnap éjjel nyitott tüzet egy férfi a Las Vegas-i country zenei fesztivál koncertjének résztvevőire. Az áldozatok először azt hihették, tűzijáték hangjait hallják, ám örömük pillanatok alatt pánikká változott társaik kiabálása és a sérültek láttán. Stephen Paddock tömegpusztító fegyvert vetett be a merénylet elkövetésére, a káosz közepette sokan akkor szenvedtek súlyos sérüléseket, mikor egymást taposva menekültek az emberek.

 

Minden idők leghalálosabb tragédiájának nevezték az eseményt, melyben 59 ember vesztette életét és további 527 sérültről számoltak be eddig a híradások. Az elkövetőt lelőtték a rendőrök, de az okokat még keresik, a nyomozás jelenleg is folyamatban van.  

 

Segítőkutyák Las Vegasban - Gyógyító ölelés
Segítőkutyák Las Vegasban - Gyógyító ölelés
Fotó: thedodo.com

 

A támadást követő órákban 17 segítőkutya és gazdáik készülődtek a helyszínre utazni, hogy a túlélők és az áldozatok hozzátartozóinak nyújtsanak érzelmi támaszt.

A luteránus egyház irányítása alatt álló jótékonysági csoport (Lutheran Church Charities, LCC) tagjai az Egyesült Államok minden szegletéből érkeztek, még a több ezer kilométerre fekvő Nebraska és Illinois államokból is elrepültek Las Vegasba.

 

Néhányuk számára kimerítő, hosszú utazás volt ez, de nem tartotta vissza őket attól, hogy – ha csak egy kis időre is – mosolyt csalhassanak a gyászolók arcára.

 

Segítőkutyák nyújtottak érzelmi vigaszt az áldozatoknak
Segítőkutyák nyújtottak érzelmi vigaszt az áldozatoknak
Fotó: Facebook/LCC K-9 Comfort Dogs

 

Az elmúlt napokban kórházakba és iskolákba is ellátogattak, valamint közösségi rendezvényeken is részt vettek. Gyengédségük, megértésük mindennél többet jelent most e a nehéz időkben, oly módon enyhítik a közösség fájdalmát és félelmét, melyre csak a kutyák képesek:  

 

„Mindenki szeretné megsimogatni őket. Vannak, akik lefekszenek melléjük a földre és beszélnek hozzájuk. A kutyák hidat képeznek az emberek és az általuk átélt érzelmi trauma között. Megbízhatóak, megőrzik a titkokat, kiváló hallgatóságnak bizonyulnak és sohasem ítélkeznek. A gyógyulás egyik legfontosabb része az, hogy beszéljünk a minket érintő problémákról.” – mondta el Tim Hetzner, az LCC elnöke a The Dodo magazinnak adott interjújában.

 

A kutya megértő jelenléte a legjobb gyógyír tragédia idején
A kutya megértő jelenléte a legjobb gyógyír tragédia idején
Fotó: Facebook/LCC K9 Comfort Dogs

 

A különlegesen képzett golden retrieverek nemcsak azoknak nyújtanak vigaszt, akik közvetlenül érintettek a merényletben. A sebesülteket ellátó orvosok, ápolók és pszichológusok is nagy örömmel köszöntötték az ebeket. Legjobb tudásuk szerint segítik az áldozatokat és családtagjaikat, ám egy ilyen volumenű támadásra még ők sem voltak felkészülve lélekben. A horrorisztikus képek, a fájdalom és minden egyes elvesztett ember képét örökbe emlékezetükben fogják hordozni.

 

A kutyák látogatása természetesen a nap fénypontját jelenti a hozzátartozóknak is. A képen látható Megan nővére felépüléséért aggódik, aki súlyos sérülésekkel fekszik az intenzív osztályon.

 

A kutyák látogatása a nap fénypontja
A kutyák látogatása a nap fénypontja
Fotó: Facebook/Kye Comfort Dog

 

A lövöldözés világszerte megdöbbenést és felháborodást váltott ki mindazokból, akik figyelemmel követik az eseményeket. Keddre virradó éjjel elsötétült a párizsi Eiffel-torony az előző napi Marseille-i késelés és a Las Vegas-i lövöldözés áldozatainak emlékére. - írja a 24.hu.

 

A Las Vegasban tartott virrasztáson gyertyagyújtással emlékeztek az áldozatokra, melyről a kutyák sem hiányozhattak. Csendes, békés, megnyugtató jelenlétükkel fejezték ki együttérzésüket a közösség felé, mely még csak most ocsúdik fel a borzalmas tragédiából.

 

Gyertyagyújtás az áldozatokért - A segítőkutyák is részt vettek a virrasztáson
Gyertyagyújtás az áldozatokért - A segítőkutyák is részt vettek a virrasztáson
Fotó: Facebook/LCC K-9 Comfort Dogs

Forrás: thedodo.com
Indexkép forrás: Facebook/LCC K-9 Comfort Dogs

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet? Kékesen csillog a kutya szeme – Mire utalhat ez a tünet?
Ahogy öregszik kedvencünk, gyengülhet a látása. Mintha homály fedné szemeit, vagy valami másról van szó?

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker EB OVO Közhasznú Egyesület MOL Nyrt. Hírstart

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Három lábon, boldogan! Hírek - Címlapon
Három lábon, boldogan!
Remény a gyógyulás útján Hírek - Címlapon
Remény a gyógyulás útján