A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív

Mentőautóban utazhatott a hűséges kutyus

2017. október 06., 18:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
“Senkit nem hagyunk magára” - mondta az a magyar mentőápoló, aki egy összeesett férfihez érkezett, miután riasztást kaptak a rosszullétről. Melegszívűségének hála a gazdijáért aggódó kétségbeesett kutyus gazdija mellett lehetett, míg azt a kórházba szállították.Megható történetet tett közzé közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat: a hét elején kaptak riasztást egy férfiról, akihez a járókelők hívtak segítséget, miután rosszul lett és összeesett. A férfi épp kutyusával sétálhatott az utcán: a kétségbeesett állat vadul ugatott.

 

A mentők érkezésekor azonban örömmel rohant az érkező segítség elé: mint aki pontosan tisztában van azzal, hogy végre megérkezett a várva-várt segítség gazdijához. Sietve odavezette a mentősöket a kétlábújához. A beteg vizsgálata során a kutyus türelmesen várakozott tudván: gazdája már jó kezekben van. A férfi állapota azonban azonnali kórházi ellátást igényelt, így nem késlekedhettek egy percet sem az indulással.

 

Kutya a mentőautóban

 

„A mentőknél azt tanultam, hogy soha senkit nem hagyunk magára” - mondta a mentőápoló, aki rendkívüli lépésre szánta el magát - írják. Betették a mentőbe a gazdit - majd a kutyust! A négylábú teljes nyugalomban lefeküdt a mentőautóban, várva az érkezést.

 

A kutyus a kórházba már nem tarthatott gazdijával, így visszaszállt a mentőápolóval az autóba: míg gazdija felépül, menhelyen fog lakni, ahol biztos kezekben lesz. Nérónak semmiféle kifogása nem volt a történések ellen: a mentőben az ápoló mellé húzódott, hálásan nyalogatva annak kezét: mintha meg akarná hálálni a segítséget, gondoskodást.

 

A gazdi a gyors mentőellátásnak köszönhetően hamar fel fog épülni, nemsokára elhagyhatja a kórházat is, és újra együtt lehet hűséges kutyusával.

 


„A mentők senkit nem hagynak magára” - Köszönet a jószívűségért és az áldozatos munkáért!


 

 

 

Témába vág

Mit tanulhatunk kutyáinktól? Mit tanulhatunk kutyáinktól?
Őszinte barátságukkal, feltétlen szeretetükkel és minden akadályt legyőző hűségükkel vigyáznak ránk. Bohókás természetükkel felvidítanak minket - Kutyáink, kik nélkül nem tudnánk élni. Megható videóval!

Füvezik a kutyám! Füvezik a kutyám!
Füvet eszeget a kutya. Majd ugyanazzal a mozdulattal a befalt mennyiséget ki is hányja. Ismerős? Most nyomozunk egy kicsit, hogy kiderítsük, miért ez a furcsa szokás.

A hűség jelképe: Hachiko A hűség jelképe: Hachiko
A Shibuya állomás kutyaszobra méltán emeltetett. Nem akárkit, hanem a világszerte hűségéről híres Hachikot ábrázolja. Gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt példaként szolgál, Japánban a családot és összetartást jelképezi, és ideális képet teremt a kisiskolások részére.

Végtelen kutyahűség - rendületlenül várja haza kutyája az eltűnt focistát Végtelen kutyahűség - rendületlenül várja haza kutyája az eltűnt focistát
Mélyen megérinti a szíveket a fotó Emiliano Sala kutyájáról, ahogy az türelmesen üldögél az ajtóban és gazdája után vágyakozik, aki lehet, hogy már soha nem térhet hozzá haza.

Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya Végtelen hűség: 80 napja várja vissza elhunyt gazdiját a kutya
Szeretett gazdija halálának helyszínén várakozik rendíthetetlenül a kutya, hátha visszatér hozzá gazdája.

Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére Kukur Tihar - fesztivál a kutyák tiszteletére
A sokat hallott kínai, negatív történésekkel teli kutyafesztivál nem a jó híréről ismeretes. Ezzel szemben létezik egy olyan esemény, ami az ebeket isteníti, felmagasztalja, és csupa jóval szolgálja ki. Ez a Kukur Tihar Fesztivál.

Mire tanítanak az idős kutyák? Mire tanítanak az idős kutyák?
Az idős kutyák gyakran bújósabbak és több szeretetet igényelnek fiatalabb társaiknál. Barátságuk ritka ajándék. Családjuknak a feltétel nélküli szeretet egy egészen új formáját képesek megmutatni, s ha odafigyelünk rájuk, meghallhatjuk üzenetüket.

Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket Kutya tanítja a strandolás szabályaira a gyerekeket
A strandolás az egyik legjobb része a nyárnak, fontos azonban, hogy mindannyian betartsuk az írott és íratlan szabályokat, már csak saját testi épségünk érdekében is.

Lemondani a kutyáról, kitartani a kutya mellett… - II.rész Lemondani a kutyáról, kitartani a kutya mellett… - II.rész
Amikor az ember hűséges kutyájához – igaz történet.

4 hónapon át várta halott gazdája visszatértét a kutya a kórház előtt 4 hónapon át várta halott gazdája visszatértét a kutya a kórház előtt
A kutya hűsége élethosszig tart - néha ég azon is túl. A megható történet Brazíliában történt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH Rehabportál AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Valaha árvák voltak, ma már boldog gazdis kutyák Hírek - Címlapon
Valaha árvák voltak, ma már boldog gazdis kutyák
Segítőkutyák nyújtanak vigaszt a Las Vegas-i lövöldözés túlélőinek Hírek - Címlapon
Segítőkutyák nyújtanak vigaszt a Las Vegas-i lövöldözés túlélőinek