A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Vészhelyzet a gazdival – zárd el biztonságos helyre a kutyád, ha jönnek a mentők

2024. május 10., 15:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
Segítsd a mentők munkáját: mire megérkeznek, zárd el biztonságos helyre kedvencedet!Fontos részletre hívja fel a figyelmet az Országos Mentőszolgálat, melyre talán nem is gondolnánk vészhelyzetben: zárjuk el kedvenceinket biztonságos helyre, ha bármilyen okból a mentősök érkezését várjuk otthonunkban. Lehet az egy másik szoba/helyiség, vagy akár szobakennel - a lényeg, hogy kutyánk (vagy macskánk) ne legyen láb alatt.

 

Gondoljunk bele: valami történik a gazdival, ezért kutyánk úgy érzi, tennie kell valamit – például meg kell védenie a bajban lévő kétlábúját. Akár a segítségül érkezett mentősöktől is.

Vészhelyzetben minden perc számíthat, így komoly hátráltatást jelenthet az is, ha kutyánk, macskánk egyszerűen csak láb alatt van.

 

 

Segítsd a mentők munkáját: mire megérkeznek, zárd el biztonságos helyre kedvencedet!
Segítsd a mentők munkáját: mire megérkeznek, zárd el biztonságos helyre kedvencedet!
Fotó: Unsplash - Hayes Potter

 

 

„Mindig a biztonság az első! Ez a szabály nem csupán az elsősegélynyújtókra, de bajtársainkra is vonatkozik. Egy helyszín azonban addig nem tekinthető biztonságosnak, amíg kutya, macska, vagy egyéb házi kedvenc meg tudja közelíteni a segíteni érkező életmentőknek. Nem arról van szó, hogy a mentők bárki kedvencéről rosszat feltételeznének, mi több, elszeparálásuk az ő érdeküket is szolgálja. Gondoljunk csak bele! A helyszínre sietve megérkezik pár idegen ember, akik az állat számára furcsábbnál furcsább szagokat hordoznak magukon, és azonnal körbeveszik a szeretett gazdit, aki láthatóan nem érzi jól magát. Lehet szó bármilyen barátságos kisállatról, egy ilyen stresszhelyzet borzasztóan megijesztheti az állatot, aki akár (önhibáján kívül) agresszívvé is válhat. Tehát az állat és az életmentők érdekében is kérjük, ha mentők segítségére van szükség és van rá lehetőség, zárjátok el házi kedvenceiteket biztonságos, elkerített helyre az ellátás idejére” – írják felhívásukban.

 

 

 

 

 


Indexkép forrás: Unsplash - Hayes Potter
Cikk első megjelenése: 2024. március 06.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Mitől lehet sápadt a kutya fogínye? Mitől lehet sápadt a kutya fogínye?
Kedvencünk egészségi állapotának egyik nagyon jó jelzője a fogínyének színe. Mi mindenre utalhat, és hogyan lehet felismerni, ha baj van?

Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe? Állatorvosi sürgősségi esetek, és online állatorvosi chat - mikor melyiket vegyük igénybe?
Négylábú barátaink teljesértékű családtagjaink. Természetes, ha mindent megtennénk jóllétük érdekében. De vajon tudjuk- e, mik azok a tünetek, esetek, amikor azonnal, késlekedés nélkül állatorvoshoz kell fordulnunk? És az egyéb, nem sürgősségi esetek? Kihez fordulhatunk, ha kérdésünk van, vagy segítségre van szükségünk, de nincs elérhető állatorvos a közelben? Dr. Piller Pálma állatorvos segít nekünk eligazodni a témában!

Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti Amikor nem csóvál: 8 gyakori probléma, mely a kutya farkát érintheti
Könnyen megsérülhet, ám a gyógyulás hosszabb időt vehet igénybe. Éppen ezért jó, ha tudjuk, mi minden érheti kedvencünk hangulatjelzőjét!

Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni Séta? 10 jel, amivel a kutyád azt üzenheti, ideje kimenni
Ha esik, ha fúj, nincs mese, menni kell. Ezt pedig különféle módokon adhatja tudtunkra kedvencünk, hiszen a szükség nagy úr. Hogyan mondja el, hogy szeretne sétálni?

Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések Túrázás kutyával – Ezek a leggyakoribb sérülések
Balesetek sajnos bármikor történhetnek, kirándulás közben is. Mire figyeljünk?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AEGON Magyarország Zrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Grillparti és a kutyák - erre figyelj! Hírek - Címlapon
Grillparti és a kutyák - erre figyelj!
Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Hírek - Címlapon
Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai