A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Valaha árvák voltak, ma már boldog gazdis kutyák

2017. október 07., 07:15


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Közel 40 kutyus találkozott október első vasárnapján. Kicsik és nagyon, idősek és fiatalok, feketék és tarkák - mindannyiukban egy közös azonban mégis van: egykor mindegyikük árva volt. Ma már azonban egytől egyik boldog, gazdis kutyusok!



Előrehozott Állatok Világnapját tartott a szombathelyi Fekete István Állatvédő Egyesület október első vasárnapján. A napfényes délutánon szívmelengető találkozóra került sor: az Egyesület ex-védencei és gazdijaik jöttek el, hogy közösen töltsenek el egy délutánt, tapasztalataikról, élményeikről számoljanak be egymásnak az örökbefogadott kedvencükről. A valaha menhelyen élő kutyusok is élvezték a programot: társaikkal ismerkedhettek, játszhattak, amíg csak bírták energiával.

 

Együtt bandázhattak az egyesület ex-védencei
Együtt bandázhattak az egyesület ex-védencei
Fotó: Hornyak Photo

 

A gazdik és a kutyusok is új barátokat szereztek a találkozón
A gazdik és a kutyusok is új barátokat szereztek a találkozón
Fotó: Hornyak Photo

 

A találkozó után az ex-védencek és a frissen érkező gazdik és kutyusai közös sétára indultak Szombathely belvárosában. A sétával nem csak a kutyusok mozgatása volt a cél: ezzel a kis felvonulással hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra, az állatok védelme és az örökbefogadás fontosságára.

 

Közös séta a Csónakázó-tó körül
Közös séta a Csónakázó-tó körül
Fotó: Fekete István Állatvédő Egyesület

 

A kiadós séta után a korgó gyomorra is gondoltak a szervezők: zsíros kenyér, tea és forralt bor várta a gazdikat.

 

Közel 40 kutya vett részt a találkozón
Közel 40 kutya vett részt a találkozón
Fotó: Hornyak Photo

 

A Fekete István Állatvédő Egyesületnél körülbelül 50 cica és kutya várja, hogy valaki beleszeressen és hazavigye magával. Reméljük, ők a következő találkozóra már boldog ex-védencként érkezhetnek, ahogy ezúttal társaik is. Ide kattintva megtekinthetők az örökbefogadásra váró kutyusok, ide kattintva pedig a cicák!

 

Simogatásból sosem elég!
Simogatásból sosem elég!
Fotó: Hornyak Photo

 

 

Témába vág

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak Addig járt a kóbor kutya a rendőrségre, amíg fel nem vették munkatársnak
A hétköznapi életben is vigyáz az emberek biztonságára: ha meglát egy motorost bukósisak nélkül, vakkantással jelzi gazdájának, szóljon az illetőnek.

Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg Így mosolyog ma gazdijánál a kutya, aki a menhelyen öregedett meg
"A legfontosabb, amit Ginger tanított nekem, talán pont az, hogy sohasem késő újrakezdeni."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MOL Nyrt. Beagle Club Online Brimo partysátor Mondial Assistance GesmbH

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Életében először pillantotta meg a napot a szaporítótelepről mentett kutya Hírek - Címlapon
Életében először pillantotta meg a napot a szaporítótelepről mentett kutya
Mentőautóban utazhatott a hűséges kutyus Hírek - Címlapon
Mentőautóban utazhatott a hűséges kutyus