A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több száz méhcsípéssel hagyták a kórházban a süket kutyát - nem tértek vissza érte

2017. november 11., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem




Stinger, a kedves kölyök magányosan, komoly fájdalmakkal hevert ketrecében az állatkórházban, mígnem egy hölgy meglátta a szépséget eltorzított pofijában.



Stinger, az alig egy éves, süket pitbull-keverék csupán hemperegni szeretett volna a fűben, ám ehhez a lehető legrosszabb helyet sikerült kiválasztania egy kellemes őszi napon. A földi poszméhek ádázul védték a talajban kialakított otthonukat, támadásuk során több, mint ezer alkalommal csípték meg a kutyát. 

 

Heves allergiás reakció keletkezett Stingernél, családja azonnal állatorvoshoz sietett vele. Testét az orra hegyétől a farka végéig csúnya dudorok borították, pofája is teljesen eltorzult. Alig bírta kinyitni feldagadt szemeit, tekintetével gazdáit kereste a rendelőben, megnyugtatást várva. Ám ekkor látta őket utoljára. Gyógyulni adták le, és ezzel magára is hagyták őt...

 

Stinger, a pitbull keverék több, mint ezer méhcsípést szenvedett el
Stinger, a pitbull keverék több, mint ezer méhcsípést szenvedett el
Fotó: boredpanda.com

 

Kezelőorvosai értesítették róla a gyepmesteri telepet, ám onnan azt a választ kapták, egy ilyen súlyos állapotban lévő kutyával nem tehetnek mást, mint elaltatják, mivel nem tudják biztosítani számára a szükséges ellátást. Gondos ápolás és a gyógyszerek híján azonban további betegségeknek tették volna ki, ha életben tartják. 

 

Az előírások értelmében viszont 30 napig nem altatható a tulajdonosai által leadott kutya, hogyha gazdái mégis meggondolnák magukat, visszavehessék őt. A tulajdonosok nem tartottak igényt a beteg kutyára, mégsem mondtak le róla, így kérdésessé vált kezelésének mikéntje, hiszen a költségeket sem kell megtéríteniük.

 

Ekkor lépett közben Carri Shipaila, a LuvnPupz állatmentő szervezet alapítója. Kérdésére elmondták, hogy Stinger súlyos állapotának a méhcsípések csupán egy részét teszik ki: alultápláltsága mellett rühességgel is küzdött.

 

Stinger és megmentője
Stinger és megmentője
Fotó: boredpanda.com

 

„Ahogy meghallottam történetét, már ugrottam is az autóba és elindultam a több, mint egy órányi útra található klinikára. Amint megláttam, tudtam, hogy ránk van szüksége, nem számít, mennyi költséggel jár majd.”

 

Elviselhetetlen fájdalmait igyekeztek enyhíteni elsődlegesen, s a további vizsgálatok során kiderült, hogy egy ritka autoimmun betegséggel is rendelkezik. Az ún. Pemphigus hólyagosodással járó bőrbetegség, mely élethosszig tartó gyógyszeres kezelést igényel.

 

„Nem hagyhattam, hogy tovább szenvedjen. Ellátták csípéseit, visszaszorították az allergiás reakciót, s csak ezután kezelhették a rühesség okozta bőrbetegségét. Mindezek hatása összeadódott, autoimmun betegséget eredményezett, melyre minden nap gyógyszert kell majd szednie.”

 

Élete végéig gyógyszereket kell szednie a kutyának
Élete végéig gyógyszereket kell szednie a kutyának
Fotó: boredpanda.com

 

Bármennyire is szomorúan hangzik a történet, Stinger esetében aligha tehettek volna jobbat szívtelen gazdái. Az elhanyagolt, sovány kölyök esélyt kapott a boldog életre, ám hosszú út vezetett gyógyulásáig. 

 

„Stinger egy csodás kutyus, mindenkit szeret, akivel találkozik. Tökéletes példája annak, ahogyan az embereknek ezt a fajtát látniuk kellene: édes, mókás, telis-tele élettel.”

 

A folyamatos kezelés és rendszeres állatorvosi kontrollok miatt azonban nem örökbefogadható. Ideiglenes befogadónál helyezték el, akit teljesen elvarázsolt szeretetteljes lénye, és élete végéig örömmel vállalta gondozását.

 

Stinger a kezeléseknek hála visszanyerte szépségét
Stinger a kezeléseknek hála visszanyerte szépségét
Fotó: boredpanda.com

 

A költségeket természetesen a szervezet állja a befolyó adományokból. Fennállásuk három éve alatt több, mint 700 állatnak találtak szerető otthont, lelkesedésük töretlen:

 

„Nálunk senki sem kap fizetést, mind önkéntesként végezzük tevékenységünket. Hétköznapi munkánk mellett segítünk, szabadidőnkben szívvel-lélekkel vetjük magunkat az állatmentésbe.”

Forrás: mirror.co.uk
Indexkép forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2017. július 14.

Témába vág

Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját Egy egész szobányi lufi várta a lebénult kutyust - Így ünnepelte 13. születésnapját
Különleges partit szerveztek a mozgássérült kisöreg számára, ő pedig egyfolytában mosolygott, annyira örült a meglepetésnek!

10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik 10 étel, amiből jobb, ha kutyád nem eszik
"Csak egy falatkát!" Kérlelő tekintetének nem könnyű ellenállni, de ha olyan étel vagy ital van kezünk ügyében, mely számára veszélyes, igenis muszáj. Nem lehet elégszer elmondani, hogy bizony akadnak olyan finomságok, melyekből kedvencünk nem kaphat. Lássuk a legfontosabbakat!

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben Két évig várt az öreg kutyus a menhelyen – Ilyen vidáman szaladgál ma idős gazdijával a kertben
"Ők is megérdemlik a szeretetet, és úgy reagálnak rá, mint bármely másik, fiatalabb kutya tenné. Viszonozzák, tiszta szívből."

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

MTI EB OVO Közhasznú Egyesület Brimo partysátor Beagle Club Online

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Renike, a kábítószer kereső kutya a nap hőse - 12 kg drogot szagolt ki! Hírek - Címlapon
Renike, a kábítószer kereső kutya a nap hőse - 12 kg drogot szagolt ki!
Ivartalanítás: íme a 6 leggyakoribb tévhit! Hírek - Címlapon
Ivartalanítás: íme a 6 leggyakoribb tévhit!