A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Több száz méhcsípéssel hagyták a kórházban a süket kutyát - nem tértek vissza érte

2017. november 11., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Stinger, a kedves kölyök magányosan, komoly fájdalmakkal hevert ketrecében az állatkórházban, mígnem egy hölgy meglátta a szépséget eltorzított pofijában.Stinger, az alig egy éves, süket pitbull-keverék csupán hemperegni szeretett volna a fűben, ám ehhez a lehető legrosszabb helyet sikerült kiválasztania egy kellemes őszi napon. A földi poszméhek ádázul védték a talajban kialakított otthonukat, támadásuk során több, mint ezer alkalommal csípték meg a kutyát. 

 

Heves allergiás reakció keletkezett Stingernél, családja azonnal állatorvoshoz sietett vele. Testét az orra hegyétől a farka végéig csúnya dudorok borították, pofája is teljesen eltorzult. Alig bírta kinyitni feldagadt szemeit, tekintetével gazdáit kereste a rendelőben, megnyugtatást várva. Ám ekkor látta őket utoljára. Gyógyulni adták le, és ezzel magára is hagyták őt...

 

Stinger, a pitbull keverék több, mint ezer méhcsípést szenvedett el
Stinger, a pitbull keverék több, mint ezer méhcsípést szenvedett el
Fotó: boredpanda.com

 

Kezelőorvosai értesítették róla a gyepmesteri telepet, ám onnan azt a választ kapták, egy ilyen súlyos állapotban lévő kutyával nem tehetnek mást, mint elaltatják, mivel nem tudják biztosítani számára a szükséges ellátást. Gondos ápolás és a gyógyszerek híján azonban további betegségeknek tették volna ki, ha életben tartják. 

 

Az előírások értelmében viszont 30 napig nem altatható a tulajdonosai által leadott kutya, hogyha gazdái mégis meggondolnák magukat, visszavehessék őt. A tulajdonosok nem tartottak igényt a beteg kutyára, mégsem mondtak le róla, így kérdésessé vált kezelésének mikéntje, hiszen a költségeket sem kell megtéríteniük.

 

Ekkor lépett közben Carri Shipaila, a LuvnPupz állatmentő szervezet alapítója. Kérdésére elmondták, hogy Stinger súlyos állapotának a méhcsípések csupán egy részét teszik ki: alultápláltsága mellett rühességgel is küzdött.

 

Stinger és megmentője
Stinger és megmentője
Fotó: boredpanda.com

 

„Ahogy meghallottam történetét, már ugrottam is az autóba és elindultam a több, mint egy órányi útra található klinikára. Amint megláttam, tudtam, hogy ránk van szüksége, nem számít, mennyi költséggel jár majd.”

 

Elviselhetetlen fájdalmait igyekeztek enyhíteni elsődlegesen, s a további vizsgálatok során kiderült, hogy egy ritka autoimmun betegséggel is rendelkezik. Az ún. Pemphigus hólyagosodással járó bőrbetegség, mely élethosszig tartó gyógyszeres kezelést igényel.

 

„Nem hagyhattam, hogy tovább szenvedjen. Ellátták csípéseit, visszaszorították az allergiás reakciót, s csak ezután kezelhették a rühesség okozta bőrbetegségét. Mindezek hatása összeadódott, autoimmun betegséget eredményezett, melyre minden nap gyógyszert kell majd szednie.”

 

Élete végéig gyógyszereket kell szednie a kutyának
Élete végéig gyógyszereket kell szednie a kutyának
Fotó: boredpanda.com

 

Bármennyire is szomorúan hangzik a történet, Stinger esetében aligha tehettek volna jobbat szívtelen gazdái. Az elhanyagolt, sovány kölyök esélyt kapott a boldog életre, ám hosszú út vezetett gyógyulásáig. 

 

„Stinger egy csodás kutyus, mindenkit szeret, akivel találkozik. Tökéletes példája annak, ahogyan az embereknek ezt a fajtát látniuk kellene: édes, mókás, telis-tele élettel.”

 

A folyamatos kezelés és rendszeres állatorvosi kontrollok miatt azonban nem örökbefogadható. Ideiglenes befogadónál helyezték el, akit teljesen elvarázsolt szeretetteljes lénye, és élete végéig örömmel vállalta gondozását.

 

Stinger a kezeléseknek hála visszanyerte szépségét
Stinger a kezeléseknek hála visszanyerte szépségét
Fotó: boredpanda.com

 

A költségeket természetesen a szervezet állja a befolyó adományokból. Fennállásuk három éve alatt több, mint 700 állatnak találtak szerető otthont, lelkesedésük töretlen:

 

„Nálunk senki sem kap fizetést, mind önkéntesként végezzük tevékenységünket. Hétköznapi munkánk mellett segítünk, szabadidőnkben szívvel-lélekkel vetjük magunkat az állatmentésbe.”

Forrás: mirror.co.uk
Indexkép forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2017. július 14.

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti Imádnivaló videón az öregecske vak kutyus, ahogy kedvenc labdáját kergeti
Milliók arcára csal mosolyt a kis bundás, pedig egykor reménytelenül várta a menhelyen, hogy felfigyeljenek rá.

Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon Magyar sikerek az I. FMBB Mentőkutya Világbajnokságon
Nyolc kutya képviselte Magyarországot a belga juhászkutyák olaszországi versenyén.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Egyedi kutyás ajándéktárgyak Brimo partysátor AEGON Magyarország Zrt. MTI

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Örök barátság egy kiskutya és egy mentett malac között Hírek - Címlapon
Örök barátság egy kiskutya és egy mentett malac között
Nébih: országossá bővül a kóbor kutyák hazajutását segítő mikrocsip-leolvasó hálózat Hírek - Címlapon
Nébih: országossá bővül a kóbor kutyák hazajutását segítő mikrocsip-leolvasó hálózat