A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Állatvédelem

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Nevelés

Több száz méhcsípéssel hagyták a kórházban a süket kutyát - nem tértek vissza érte

2017. november 11., 07:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Állatvédelem
Stinger, a kedves kölyök magányosan, komoly fájdalmakkal hevert ketrecében az állatkórházban, mígnem egy hölgy meglátta a szépséget eltorzított pofijában.

Stinger, az alig egy éves, süket pitbull-keverék csupán hemperegni szeretett volna a fűben, ám ehhez a lehető legrosszabb helyet sikerült kiválasztania egy kellemes őszi napon. A földi poszméhek ádázul védték a talajban kialakított otthonukat, támadásuk során több, mint ezer alkalommal csípték meg a kutyát. 

 

Heves allergiás reakció keletkezett Stingernél, családja azonnal állatorvoshoz sietett vele. Testét az orra hegyétől a farka végéig csúnya dudorok borították, pofája is teljesen eltorzult. Alig bírta kinyitni feldagadt szemeit, tekintetével gazdáit kereste a rendelőben, megnyugtatást várva. Ám ekkor látta őket utoljára. Gyógyulni adták le, és ezzel magára is hagyták őt...

 

Stinger, a pitbull keverék több, mint ezer méhcsípést szenvedett el
Stinger, a pitbull keverék több, mint ezer méhcsípést szenvedett el
Fotó: boredpanda.com

 

Kezelőorvosai értesítették róla a gyepmesteri telepet, ám onnan azt a választ kapták, egy ilyen súlyos állapotban lévő kutyával nem tehetnek mást, mint elaltatják, mivel nem tudják biztosítani számára a szükséges ellátást. Gondos ápolás és a gyógyszerek híján azonban további betegségeknek tették volna ki, ha életben tartják. 

 

Az előírások értelmében viszont 30 napig nem altatható a tulajdonosai által leadott kutya, hogyha gazdái mégis meggondolnák magukat, visszavehessék őt. A tulajdonosok nem tartottak igényt a beteg kutyára, mégsem mondtak le róla, így kérdésessé vált kezelésének mikéntje, hiszen a költségeket sem kell megtéríteniük.

 

Ekkor lépett közben Carri Shipaila, a LuvnPupz állatmentő szervezet alapítója. Kérdésére elmondták, hogy Stinger súlyos állapotának a méhcsípések csupán egy részét teszik ki: alultápláltsága mellett rühességgel is küzdött.

 

Stinger és megmentője
Stinger és megmentője
Fotó: boredpanda.com

 

„Ahogy meghallottam történetét, már ugrottam is az autóba és elindultam a több, mint egy órányi útra található klinikára. Amint megláttam, tudtam, hogy ránk van szüksége, nem számít, mennyi költséggel jár majd.”

 

Elviselhetetlen fájdalmait igyekeztek enyhíteni elsődlegesen, s a további vizsgálatok során kiderült, hogy egy ritka autoimmun betegséggel is rendelkezik. Az ún. Pemphigus hólyagosodással járó bőrbetegség, mely élethosszig tartó gyógyszeres kezelést igényel.

 

„Nem hagyhattam, hogy tovább szenvedjen. Ellátták csípéseit, visszaszorították az allergiás reakciót, s csak ezután kezelhették a rühesség okozta bőrbetegségét. Mindezek hatása összeadódott, autoimmun betegséget eredményezett, melyre minden nap gyógyszert kell majd szednie.”

 

Élete végéig gyógyszereket kell szednie a kutyának
Élete végéig gyógyszereket kell szednie a kutyának
Fotó: boredpanda.com

 

Bármennyire is szomorúan hangzik a történet, Stinger esetében aligha tehettek volna jobbat szívtelen gazdái. Az elhanyagolt, sovány kölyök esélyt kapott a boldog életre, ám hosszú út vezetett gyógyulásáig. 

 

„Stinger egy csodás kutyus, mindenkit szeret, akivel találkozik. Tökéletes példája annak, ahogyan az embereknek ezt a fajtát látniuk kellene: édes, mókás, telis-tele élettel.”

 

A folyamatos kezelés és rendszeres állatorvosi kontrollok miatt azonban nem örökbefogadható. Ideiglenes befogadónál helyezték el, akit teljesen elvarázsolt szeretetteljes lénye, és élete végéig örömmel vállalta gondozását.

 

Stinger a kezeléseknek hála visszanyerte szépségét
Stinger a kezeléseknek hála visszanyerte szépségét
Fotó: boredpanda.com

 

A költségeket természetesen a szervezet állja a befolyó adományokból. Fennállásuk három éve alatt több, mint 700 állatnak találtak szerető otthont, lelkesedésük töretlen:

 

„Nálunk senki sem kap fizetést, mind önkéntesként végezzük tevékenységünket. Hétköznapi munkánk mellett segítünk, szabadidőnkben szívvel-lélekkel vetjük magunkat az állatmentésbe.”

Forrás: mirror.co.uk
Indexkép forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2017. július 14.

Témába vág

Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai Saját vakvezető kutyája van a vak spánielnek - ők az internet legújabb sztárjai
A páros első találkozásuk óta elválaszthatatlan egymástól. A golden retriever mindenhová elkíséri vak társát.

Ismét remekeltek mentőkutyásaink a világbajnokságon Ismét remekeltek mentőkutyásaink a világbajnokságon
Az idei világbajnokságon is fantasztikus teljesítményt nyújtottak a magyar mentőkutyások.

Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját Tudta nélkül altatták el a depressziós férfi kutyáját
A férfi elmondása szerint, kutyája segített kilábalnia betegségéből. Azonban a külföldi nyaralásuk alatt az otthon maradt Blue-t az önkormányzat elaltatta.

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

10 vegyszer, ami viszketést okoz 10 vegyszer, ami viszketést okoz
Vörös foltok, karcolások, gyulladás - a krónikus viszketés tünetei. A kutyák számára ez legalább annyira kellemetlen probléma, mint nekünk, embereknek. És ha mindez nem lenne elég, a környezetünkben található vegyi anyagok ezeket a tüneteket erősen súlyosbíthatják. Íme a 10 legirritálóbb kemikália!

Menhellyé alakította az iskolabuszt a férfi, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat Menhellyé alakította az iskolabuszt a férfi, hogy azzal menthesse a hurrikán elől a kutyákat
Noé bárkája csak kerekeken - szinte szó szerint. A korábban iskolabuszként használt jármű rögtönzött állatmenhellyé alakult. A jármű nagy terének hála több mint 60 kutyát menthetett meg a busz vezetője a Florence hurrikán okozta árvíz elől.

50 ezer éves, jégbe fagyott farkaskölyköt találtak Kanadában 50 ezer éves, jégbe fagyott farkaskölyköt találtak Kanadában
Egy farkas és egy rénszarvas jégbe fagyott tetemét találták meg aranybányászok, a kanadai Yukonban. Ez az első olyan farkasmaradvány, amely a jégkori időkből származik.

Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya Kitüntetést kaphat a megcsonkított lábú kutya
A golden retrieverre a szemétben találtak rá a dél-koreai kutyahús-üzemnél, ezután mindegyik lábát amputálni kellett a sérülések miatt. Mára igazi hős lett!

„Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál? „Rájött az ötperc...” - Te is tapasztaltad kutyádnál?
Körbe-körbe rohangál, szemei kikerekednek, füleit hátracsapja és fikarcnyit sem törődik azzal, kit vagy mit borít fel a féktelen tombolásban... Ismerős?

Magára hagyott állatokat mentenek a Florence hurrikán elől Magára hagyott állatokat mentenek a Florence hurrikán elől
Amerika keleti partvidékét ma elérte a hatalmas, özönvízszerű esőzéseket okozó Florence hurrikán. Többeket már evakuáltak a környékről, de sajnos sokan hátrahagyták házi állataikat.

Legtöbbet lájkolt cikkek

A héten

Hónapban

Valaha

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MOL Nyrt. Petcup MTI JULIUS-K9

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Örök barátság egy kiskutya és egy mentett malac között Hírek - Címlapon
Örök barátság egy kiskutya és egy mentett malac között
Nébih: országossá bővül a kóbor kutyák hazajutását segítő mikrocsip-leolvasó hálózat Hírek - Címlapon
Nébih: országossá bővül a kóbor kutyák hazajutását segítő mikrocsip-leolvasó hálózat