A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Nébih: országossá bővül a kóbor kutyák hazajutását segítő mikrocsip-leolvasó hálózat

2017. november 10., 10:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Országossá bővül az elkóborolt kutyák hazajutását segítő mikrocsip-leolvasó hálózat, a Nébih és a Telenor Magyarország támogatásának köszönhetően rövidesen csaknem száz helyen nyílik lehetőség az állatok azonosítására - közölte honlapján az élelmiszerbiztonsági hivatal.



A Nébih tájékoztatása szerint az elmúlt évben több mint 240 elkóborolt kutya kerülhetett haza gazdájához a Vigyél Haza Alapítvány 2015-ben létrehozott ingyenes mikrocsip-leolvasó hálózatának segítségével. A kutyabarát helyeken elhelyezett, ingyenesen elérhető eszközzel könnyedén leolvashatók az állat mikrocsipjének adatai, amelyeket a programban résztvevő önkéntes állatorvosok táblagépen, a hipernet segítségével azonosítanak az erre szolgáló adatbázisban, majd felveszik a kapcsolatot gazdáikkal - ismertették.

 

Kifejtették, hogy az állatorvosok folyamatos mobilinternet elérését a Telenor teszi lehetővé, a vállalat ezúttal újabb nyolc, mobilnet kapcsolattal ellátott táblagéppel járul hozzá munkájukhoz. Annak érdekében, hogy a rendszer a közeljövőben tovább bővülhessen, a Nébih 55 chipleolvasó készüléket ad az alapítványnak.

 

Elveszett kutya

 

A Nébih kiemelte, hogy a program új helyszíneinek listája hamarosan elérhetővé válik a Vigyél Haza Alapítvány és a Telenor közös, okostelefonra fejlesztett vigyél haza kutyakereső alkalmazásában. A felületen a kutyatulajdonosok regisztrálhatják elveszett állatukat és értesítést küldhetnek a környéken tartózkodó felhasználóknak, hogy segítsék a keresését, de lehetőség van a talált kutyák bejelentésére is. Az alkalmazásnak eddig több mint 30 ezer felhasználója van, és több ezer kutyát regisztráltak benne - tették hozzá.

 

A mikrocsip-leolvasó hálózat Budapesten három éve működik 35 kutyabarát vendéglátóhely, önkormányzat és 3 önkéntes állatorvos, valamint állatbarátok segítségével. Az alapítvány felhívására az elmúlt hónapokban több új állatbarát helyszín, önkéntes állatorvos, állatgyógyszertár és klinika jelezte csatlakozási szándékát az országossá bővülő kezdeményezéshez - olvasható a Nébih honlapján.

 

 

 

Forrás: Nébih

Témába vág

Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás
Az országban másodikként - Veszprém után - Székesfehérváron is állatbarát lett a vasútállomás.

5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz 5+1 lépés, amit tehetsz, ha Szilveszter után kóbor kutyát találsz
Az év első napjaiban hirtelen megnő a kóbor állatok száma: a szilveszteri tűzijátéktól pánikba eső és otthonról elszökő állatok nagy része soha nem tér már haza. Változtassunk ezen: ne menjünk el a kóborkák mellett, segítsünk nekik hazatalálni!

Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon Ingyenes chipleolvasás, hogy minden elveszett kiskedvenc hazataláljon – a MOL szilveszterkor is segít az elveszett kutyákon
Míg nekünk sokszor az év legvidámabb estéje, addig az érzékeny fülű és idegrendszerű kutyák számára félelmetes megpróbáltatás: minden évben sok ezer négylábú válik átmenetileg vagy tartósan gazdátlanná a petárdák és a tűzijátékok kiváltotta menekülési ösztönreakciók következtében. Ám a segítség az ország több száz pontján most is rendelkezésre áll: az ünnepnapokon is nyitva tartó MOL töltőállomások ingyenes chipleolvasással teszik könnyebbé az elkóborolt ebek hazatalálását. A vállalat számára kiemelten fontos a hazai kutyások sokmilliós közösségével való partnerség – ezt szolgálja, hogy a MOL valamennyi töltőállomása kutyabarát, és már 204 kúton van chipleolvasó is.

40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban 40 nap után került elő a kutya, miután nyoma veszett az izraeli háborúban
Megható történet egy elveszett kutyáról és szerető gazdijáról, aki nem adta fel a reményt, hogy egy napon majd újra magához ölelheti kedvencét.

Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán Hanyatt dobta magát a kóbor kutya, amikor meglátta a hátán fekvő sérültet az utcán
A bundás óriás egyből mosolyt csalt az emberek arcára, amikor statisztának állt a mentősök gyakorlati napján.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online Irodakutya.com AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Több száz méhcsípéssel hagyták a kórházban a süket kutyát - nem tértek vissza érte Hírek - Címlapon
Több száz méhcsípéssel hagyták a kórházban a süket kutyát - nem tértek vissza érte
A kutyaruha szezonja Hírek - Címlapon
A kutyaruha szezonja