A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tomboló tűz Kaliforniában – az állatok is bajban vannak

2018. augusztus 17., 07:00


Szerző: László Enikő


Kategória: Állatvédelem
240 ezer hektáron pusztít a kalifornai erdőtűz, mely sajnos egyre több áldozatot visz magával. Ez alól az állatok sem kivételek, sokuk otthonaikban vagy az erdőkben keresnének menedéket a halálos tűzvész elől, ám ott sincsenek biztonságban. A háziállatoknak kizárólag az ember nyújthat segítséget...A napokban nyilvánosságra hoztak egy videót, amelyben az látható, hogyan menekítenek ki hatvan állatot egy menhelyről. A hősies tettet a rendőrök testén lévő kamera rögzítette. A művelet cseppet sem volt veszélytelen, ugyanis a tűz nagyon közel volt már hozzájuk. A szerencsés kutyák és macskák ideiglenes befogadókhoz kerültek megmenekülésük után.

 

 

 

Néhány héttel ezelőtt, egy visszavonult tengerészgyalogos, Tucker Zimmerman döntött úgy, hogy jelenlegi munkahelyéről kölcsönöz egy lószállítót és elindul segíteni a bajba jutott állatokon. Több tucat lovat sikerült ezzel megmentenie, sőt egy ember életét is, akit egy égő házából húzott ki.

 

Lószállítóval vitte biztonságos helyre a tűz elől az állatokat a leszerelt tengerészgyalogos
Lószállítóval vitte biztonságos helyre a tűz elől az állatokat a leszerelt tengerészgyalogos
Fotó: Alexandria Sage/Reuters

 

 

Egy családnak el kellett hagynia farmját, ami nem csak az ő otthonuk volt, hanem több szamáré, malacé, kutyáé és még sokféle állaté, akiket korábban mentettek meg. Két malac és két vadkutya kivételével mindenkit sikerült evakuálniuk. Sajnos a négy állatot nem sikerült időben a szállítókocsikba terelni. A család a Rolling Hills nevű helyen kapott szállást, ahova mindenki viheti állatait, szinte korlátok nélkül. Szerencsére volt biztosításuk, így a későbbiekben remélhetőleg újra tudják nyitni Tiny Tim’s Pals nevű menhelyüket. A tulajdonossal készült videót ide kattintva lehet megtekinteni.

 

Az egyébként is mentett kutyákat is menekíteni kell a tűz elől
Az egyébként is mentett kutyákat is menekíteni kell a tűz elől
Fotó: news5cleveland.com

 

Az erdőtűz különleges barátságokat is szült. Egy csapat tűzoltó arról számolt be Facebook oldalukon, hogy egy ház bejárata előtt egy macskát és egy csirkét találtak összebújva. Mindkét állat égési sérülést szenvedett, azonban sebeiket ellátták és biztonságba helyezték őket. Mára már mindketten felépültek és visszakerültek családjaikhoz.

 

A vészhelyzetben furcsa barátságok is kötődhetnek
A vészhelyzetben furcsa barátságok is kötődhetnek
Fotó: facebook.com/grassvalleyfire

 

 

 


Indexkép forrás: latimes.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Rehabportál EB OVO Közhasznú Egyesület Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Hétköznapi hős: a mentett németjuhász jelezte a forró autóba zárt fajtársát Hírek - Címlapon
Hétköznapi hős: a mentett németjuhász jelezte a forró autóba zárt fajtársát
Minden kutyának kell egy jó meló - segítsd álláshoz jutni őket! Hírek - Címlapon
Minden kutyának kell egy jó meló - segítsd álláshoz jutni őket!