A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón

2024. január 19., 08:15


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű




Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.



 

A vakvezető kutyák hatalmas változást hoznak gazdájuk életébe, hiszen általuk nemcsak több helyre juthatnak el, de olyan négylábú társat kapnak, akik minden percben érzelmi biztonságot nyújtanak. És amikor január 7-én egy fekete bundás jelent meg a Golden Globe díjátadón, mindenki meghatottan nézte a látványt.

 

Aria Mia Loberti, az „All The Light We Cannot See” (Mindaz a fény, mit mi nem láthatunk) című film főszereplője látássérült, és bár kutyája nélkül is lett volna segítsége, mégis repesett a szíve az örömtől, hogy együtt vehettek részt a nagyszabású rendezvényen.

 

 

Aria Mia Loberti és vakvezető kutyája, Miss Ingrid a Golden Globe díjátadón
Aria Mia Loberti és vakvezető kutyája, Miss Ingrid a Golden Globe díjátadón
Fotó: townsquare.media

 

 

„Ez a legelső alkalom, hogy egy igazi vakvezető kutya lépkedett végig a vörös szőnyegen” - mondta el mosolyogva Aria. Ám nemcsak emiatt volt különleges számára az idei díjátadó. „A filmtörténetben ez a legelső olyan alkotás, mely autentikusan ábrázolja a szereplőket. Megtiszteltetés számomra, hogy képviselhetem a közösségemet és a kultúrámat. Eddig még sohasem fordult elő ilyesmi, és ez óriási felelősséget ró az emberre.”

 

Az Egyesült Államokban akár évi 50 ezer dollárra (kb. 17.5 millió Ft) is rúghat egy vakvezető kutya nevelése, tanítása és tartása. Becslések szerint több mint 3 millió látássérült és gyengénlátó ember él az országban, ám ebből csupán 60 ezren (2%) rendelkeznek vakvezető kutyával.

 

 

Miss Ingrid, az első vakvezető kutya a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, az első vakvezető kutya a Golden Globe díjátadón
Fotó: Yahoo

 

 

Ezeknek a csodálatos négylábúaknak köszönhetően a látássérültek még teljesebb életet élhetnek. Emiatt is kiemelten fontos, hogy ahol csak lehet, felhívják a figyelmet az ügy fontosságára. Az, hogy Aria és segítőkutyája, Miss Ingrid együtt jelenhettek meg a Golden Globe díjátadón, sokaknak gyújtott reményt a szívében. Az ilyen lehetőségek sokakban felébreszthetik a segítő szándékot, kiknek támogatásával a jövőben még többen kaphatnak majd egy saját vakvezető kutyát.

 

Forrás: Yahoo
Indexkép forrás: townsquare.media/Yahoo

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája? Lehet, hogy mégsem Bobi volt a világ legöregebb kutyája?
A Guinness Világ Rekordok vizsgálatot indított az ügyben, egyúttal felfüggesztette a Világ Legidősebb Kutyája cím kiadását. Mi történhetett?

Egy ritka terrierfajta lett Amerika legszebb kutyája 2023-ban Egy ritka terrierfajta lett Amerika legszebb kutyája 2023-ban
Stache, a selymes bundájú szakállas eb büszkén pózolt a kamerák előtt hálaadás napján.

Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák Négylábú életmentők a világháborúban: a vöröskeresztes kutyák
Az első világháborúban a brit Vöröskereszt csapatait speciálisan képzett kutyák egészítették ki, hogy a csatamezőn bajbajutott katonák segítségére legyenek. Ez az ő történetük.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára A tündéri segítőkutyát is kitüntették, amikor elkísérte gazdáját a diplomaosztójára
Justin még csak 6 éves, de büszkén vette át diplomáját. Bizony, egy golden retrieverről van szó, aki lelkesen támogatta fogyatékkal elő gazdiját egyetemi tanulmányai során is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AEGON Magyarország Zrt. Irodakutya.com Rehabportál JULIUS-K9

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását Hírek - Címlapon
Skóciában is megtiltják az XL bully kutyák tenyésztését és forgalmazását
Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak Hírek - Címlapon
Csúszós padló: így segíthetsz kutyádnak