A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűz ütött ki a kutyamenhelyen - két kutya is odaveszett

2016. április 25., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Lángnyelvek csaptak fel hétvégén egy kaposvári kutyamenhelyen - két kutya áldozatul esett a tűznek. A menhelynek tárgyi felajánlásokra és anyagi támogatásra is nagy szüksége van most: nélkülözhetetlen eszközök és gyógyszerek váltak a lángok martalékává.A kaposvári Philip Természet- és Állatvédő Egyesület egyik melléképületében csaptak fel a lángok szombat reggel. A helyszínre kiérkező tűzoltók sikeresen megfékezték a lángok továbbterjedését, így a melléképület többi része, illetve a további épületek nem sérültek. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett a segítségnyújtásban.

 

A menhely egyik melléképületében csaptak fel a lángok
A menhely egyik melléképületében csaptak fel a lángok
Fotó: Katasztrófavédelem

 

Az épületrészen, ahol a tűz kiütött, beomlott a tetőszerkezet, és olyan anyagok, eszközök semmisültek meg, melyek nélkülözhetetlenek a menhely mindennapi életében: gyógyszerek, fertőtlenítőszerek, nyakörvek, hámok, pórázok, szájkosarak... Ennél azonban sokkal fájóbb, hogy a helységben tartózkodó két kutya, Johanna és Lupi nem tudott kijutni - a tűzoltók találtak rájuk, az épület oltás utáni átvizsgálásakor.

 

A melléképület teteje is beomlott
A melléképület teteje is beomlott
Fotó: Katasztrófavédelem

 

Vélhetően elektromos hiba okozhatta a tűzvészt – mondta Szántó Margit, az egyesület vezetője a Sonline.hu-nak. – Az anyagi kárral egyelőre nem foglalkozunk, a legnagyobb tragédia, hogy két kutyusunk is meghalt a lángokban.


Az Egyesületnek most hatalmas szüksége van a segítségre, hogy a többi kutyának továbbra is segítséget tudjanak nyújtani.

 

 

Forrás: sonline.hu, Facebook.com
Indexkép forrás: Katasztrófavédelem

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra Rekordszámú pályázat érkezett az állatvédő civil szervezeteknek kiírt pályázatra
Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy rekordszámú pályázat érkezett a május elején meghirdetett, állatvédelemmel, illetve mentő-, segítő- és vakvezető kutyás jellegű tevékenységgel foglalkozó civil szervezetek számára szóló pályázatra. A pályázati kiírás szerint a kérelmek benyújtására nyitva álló határidő kedden letelt, 284 szervezet élt a pályázat beadása adta lehetőséggel.

Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon! Mancs a bajban! – Segíts az árva állatokon!
Negyedik alkalommal szervezi meg a Mancs a bajban! akciót a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány. A 2024. május 11-12-én, szombaton és vasárnap zajló adománygyűjtés során állatvédő szervezetek közreműködésével az INTERSPAR hipermarketekben száraztápot, konzervet, szalámit, tasakos nedves eledelt, jutalomfalatot, állatfelszereléseket és tisztító szereket gyűjtenek menhelyeken élő kutyák, macskák támogatására.

Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére Megjelent az 500 millió forintos keretösszegű pályázat az állatvédő civil szervezetek részére
Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos bejelentette, hogy a mai napon megjelent az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezeteknek szóló 500 millió forintos keretösszegű pályázat kiírása.

Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit Állatkínzás vétsége miatt ítélt el a Szekszárdi Járásbíróság egy tolnai férfit
A Szekszárdi Járásbíróság a 2024. április 22-én tartott előkészítő ülésen hat rendbeli állatkínzás vétségében mondta ki bűnösnek azt a tolnai férfit, aki több kutyáját is magára hagyta anélkül, hogy az ellátásukról megfelelően gondoskodott volna.

Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol Idén is több gyűjtés indul a menhelyi állatok megsegítésére – online felületen mutatja a SPAR, mikor és hol
Folyamatosan zajlik 2024-ben is a menhelyeken élő cicák és kutyák támogatása a SPAR Magyarország és az Országos Állatvédőrség Alapítvány együttműködése keretében. A kezdeményezéssel tavaly többek között 32 ezer kilogramm száraztáp és több mint 45 ezer darab konzerv gyűlt össze számukra.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Ebugatta MTI JULIUS-K9 Irodakutya.com

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen Hírek - Címlapon
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen
Szemsérülések kezelése és megelőzése kutyáknál Hírek - Címlapon
Szemsérülések kezelése és megelőzése kutyáknál