A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűz ütött ki a kutyamenhelyen - két kutya is odaveszett

2016. április 25., 09:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Lángnyelvek csaptak fel hétvégén egy kaposvári kutyamenhelyen - két kutya áldozatul esett a tűznek. A menhelynek tárgyi felajánlásokra és anyagi támogatásra is nagy szüksége van most: nélkülözhetetlen eszközök és gyógyszerek váltak a lángok martalékává.A kaposvári Philip Természet- és Állatvédő Egyesület egyik melléképületében csaptak fel a lángok szombat reggel. A helyszínre kiérkező tűzoltók sikeresen megfékezték a lángok továbbterjedését, így a melléképület többi része, illetve a további épületek nem sérültek. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is részt vett a segítségnyújtásban.

 

A menhely egyik melléképületében csaptak fel a lángok
A menhely egyik melléképületében csaptak fel a lángok
Fotó: Katasztrófavédelem

 

Az épületrészen, ahol a tűz kiütött, beomlott a tetőszerkezet, és olyan anyagok, eszközök semmisültek meg, melyek nélkülözhetetlenek a menhely mindennapi életében: gyógyszerek, fertőtlenítőszerek, nyakörvek, hámok, pórázok, szájkosarak... Ennél azonban sokkal fájóbb, hogy a helységben tartózkodó két kutya, Johanna és Lupi nem tudott kijutni - a tűzoltók találtak rájuk, az épület oltás utáni átvizsgálásakor.

 

A melléképület teteje is beomlott
A melléképület teteje is beomlott
Fotó: Katasztrófavédelem

 

Vélhetően elektromos hiba okozhatta a tűzvészt – mondta Szántó Margit, az egyesület vezetője a Sonline.hu-nak. – Az anyagi kárral egyelőre nem foglalkozunk, a legnagyobb tragédia, hogy két kutyusunk is meghalt a lángokban.


Az Egyesületnek most hatalmas szüksége van a segítségre, hogy a többi kutyának továbbra is segítséget tudjanak nyújtani.

 

 

Forrás: sonline.hu, Facebook.com
Indexkép forrás: Katasztrófavédelem

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek 150 év után visszatértek a farkasok Kaliforniába, ám ennek sokan nem örülnek
A 2021-es erdőtüzeket követően újra életre kelt a növényzet, ami nemcsak a farmerek állatainak, de a vadon élő növényevőknek is paradicsomi körülményeket kínál. Ez pedig természetes módon odavonzza a ragadozókat is, köztük a farkasokat.

Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette! Idős kutyát fogadnál örökbe? Van 5 remek érvünk mellette!
Egy mentett őszpofi hálája egy életen át elkísér. Szívmelengető érzés tudni, hogy annyi nehézség után hátralévő éveit nyugalomban és szeretetben élheti le melletted. Annyi mindennel gazdagodhat életünk, ha egy kisöreget választunk!

15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre 15 kölyöknek adott életet a német dog mamakutya, miután bekerült a menhelyre
Az állatmentők sem jutottak szóhoz, annyira meglepődtek a rekordszámú alom láttán.

Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni Öregecske kutyákat festenek le az idősek otthonában, hogy segítsenek nekik gazdira találni
Megható kezdeményezés a menhelyi kutyusokért!

Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló! Életében először alhatott ágyban a mentett kutya - egyszerűen imádnivaló!
A boldogsághoz kevés is elég: csend, nyugalom és egy puha ágyikó egy biztonságos helyen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Brimo partysátor Praktiker Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen Hírek - Címlapon
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen
Szemsérülések kezelése és megelőzése kutyáknál Hírek - Címlapon
Szemsérülések kezelése és megelőzése kutyáknál