A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen

2016. április 25., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Gazdik, kutyabarátok és állatszerető szimpatizánsok vonultak fel Kőbányán, hogy tiltakozzanak az önkormányzat rendelete ellen, melynek értelmében a nagyobb parkokból kitiltják a kutyákat. Ezekbe a parkokba pórázon vezetett kutyával se lehet majd bemenni.Kiegyensúlyozott kutyák között kisebb az esélye a nézeteltérésnek a futtatón
Kiegyensúlyozott kutyák között kisebb az esélye a nézeteltérésnek a futtatón
Fotó: fotothing.com

 

Az év elején napvilágot látott rendelet alapján 2016 júniusától több kőbányai park sem lesz látogatható kutyával, akkor sem, ha az eb pórázon van. A kutyások méltán felháborodtak a döntésen, hiszen a rendelet azt jelenti, hogy nem kevesebb mint kilenc parkból lesznek kitiltva.

 

Két civil szervezet is létrejött, hogy szervezett keretek közé kerüljön a tiltakozás. Az elindult petíciót közel ötszázan írták alá - ezt szerették volna a demonstrálók átadni a békés tiltakozó sétájuk végén Kovács Róbertnek, Kőbánya polgármesterének. Az önkormányzatnál azonban nem találtak senkit, aki átvette volna a kutyások kérvényét: se a polgármester, se más vezető nem jött le a tiltakozókhoz. A petíciót így postai úton juttatják majd el.

 

Játék és tanulás póráz nélkül - erre is szüksége van a kutyának
Játék és tanulás póráz nélkül - erre is szüksége van a kutyának
Fotó: 3milliondogs.com

 

Nem sokkal a tiltakozó felvonulás előtt látott napvilágot Kőbánya önkormányzatának közleménye, miszerint nagyméretű kutyafuttatókat fognak létrehozni a meglévők mellé - némelyikük meghaladja a 20.000 négyzetméter alapterületet - erről korábbi cikkünkben írtunk.

 

 


Indexkép forrás: queenofpaws.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon Elvesztett barátaira emlékezett a kutya, ahogy átsétált a valódi Szivárványhídon
„Meghitten nézte a nyakörveket és a hámokat, majd a következő pillanatban felkapaszkodott a korlátra, és lehajtotta a fejét.”

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés! Szeptemberben az erdőben – kezdődik a szarvasbőgés!
Augusztus végétől október közepéig tart a szarvasbőgés. Kutyáink és saját biztonságunk érdekében erdei kirándulásaink alkalmával és az autóutakon is figyeljünk fokozottabban!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com Hírstart Ebugatta

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Összefogás egy kiskutya életéért - egész Buda keresi Shelly-Annt, a riadt kutyát Hírek - Címlapon
Összefogás egy kiskutya életéért - egész Buda keresi Shelly-Annt, a riadt kutyát
Tűz ütött ki a kutyamenhelyen - két kutya is odaveszett Hírek - Címlapon
Tűz ütött ki a kutyamenhelyen - két kutya is odaveszett