A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen

2016. április 25., 12:30


Szerző: S.Zs.


Kategória: Közérdekű
Gazdik, kutyabarátok és állatszerető szimpatizánsok vonultak fel Kőbányán, hogy tiltakozzanak az önkormányzat rendelete ellen, melynek értelmében a nagyobb parkokból kitiltják a kutyákat. Ezekbe a parkokba pórázon vezetett kutyával se lehet majd bemenni.Kiegyensúlyozott kutyák között kisebb az esélye a nézeteltérésnek a futtatón
Kiegyensúlyozott kutyák között kisebb az esélye a nézeteltérésnek a futtatón
Fotó: fotothing.com

 

Az év elején napvilágot látott rendelet alapján 2016 júniusától több kőbányai park sem lesz látogatható kutyával, akkor sem, ha az eb pórázon van. A kutyások méltán felháborodtak a döntésen, hiszen a rendelet azt jelenti, hogy nem kevesebb mint kilenc parkból lesznek kitiltva.

 

Két civil szervezet is létrejött, hogy szervezett keretek közé kerüljön a tiltakozás. Az elindult petíciót közel ötszázan írták alá - ezt szerették volna a demonstrálók átadni a békés tiltakozó sétájuk végén Kovács Róbertnek, Kőbánya polgármesterének. Az önkormányzatnál azonban nem találtak senkit, aki átvette volna a kutyások kérvényét: se a polgármester, se más vezető nem jött le a tiltakozókhoz. A petíciót így postai úton juttatják majd el.

 

Játék és tanulás póráz nélkül - erre is szüksége van a kutyának
Játék és tanulás póráz nélkül - erre is szüksége van a kutyának
Fotó: 3milliondogs.com

 

Nem sokkal a tiltakozó felvonulás előtt látott napvilágot Kőbánya önkormányzatának közleménye, miszerint nagyméretű kutyafuttatókat fognak létrehozni a meglévők mellé - némelyikük meghaladja a 20.000 négyzetméter alapterületet - erről korábbi cikkünkben írtunk.

 

 


Indexkép forrás: queenofpaws.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Hírstart Mondial Assistance GesmbH Beagle Club Online EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Összefogás egy kiskutya életéért - egész Buda keresi Shelly-Annt, a riadt kutyát Hírek - Címlapon
Összefogás egy kiskutya életéért - egész Buda keresi Shelly-Annt, a riadt kutyát
Tűz ütött ki a kutyamenhelyen - két kutya is odaveszett Hírek - Címlapon
Tűz ütött ki a kutyamenhelyen - két kutya is odaveszett