A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Összefogás egy kiskutya életéért - egész Buda keresi Shelly-Annt, a riadt kutyát

2016. április 26., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Félénk, riadt tekintetű kiskutya kóborol a budai utcákon - gazdik és kutyabarátok összefogva próbálják befogni hetek óta, egyelőre eredménytelenül.



Shelly-Ann, a kistestű szuka kutyus bolyong riadtan az utcákon. Befogása eddig nem sikerült: a kutya nagyon félős, riadt, szinte lehetetlen még az is, hogy megérintsék, nemhogy megfogják. Rendkívül bizalmatlan az emberekkel - ezt talán egy korábbi trauma váltotta ki belőle. Annyit már elértek a segítők, hogy némi ételt már elfogad, de megfogni még így sem sikerült. A kistermetű kutya igen jó futó: pillanatok alatt képes eltűnni a segítő szándékú emberek elől. (Nevét is innen kapta: a jamaicai villám sprinter Shelly-Ann Fraser Price után nevezték el.) Már befogadót is találtak Shelly-Ann-nek arra az esetre, ha gazdija nem kerülne elő - ám ahhoz, hogy szerető családhoz kerüljön, valahogy be kellene fogni…

 

Már több mint 300 tagja van annak a Facebook-csoportnak, melyhez azok az állatbarátok csatlakoztak, akik aktívan segítenek Shelly-Ann keresésében. A csoportba folyamatosan érkeznek a friss információk, hol látták utoljára a kutyát.

 

Shally-Ann, a kóborló kiskutya
Shelly-Ann, a kóborló kiskutya
Fotó: Facebook.com

 

Ha bárki információval tud szolgálni Shelly-Annt illetően, megteheti a Facebook csoportban ide kattintva, illetve az alábbi telefonszámokon:

 

Shelly miatt érthesíthető telefonszámok éjjel-nappal:

Viktória Győrffy 06304441682

Rita Pavlovics 06303887223 ( ha dolgozik videken van)

Nógrádi Ivett 06704163628

Zoltán Péczely 06203493756 Amikor dolgozik, akkor onnan sehova, de ha nem, akkor biciklivel a XI. kerület bármely pontjára odaér 15 percen belül.

Joláthy Krisztina 06309152026Én a XII. kerületben lakom Apor Vilmos térnél. Ha itt van a környéken gesztenyéskert, margaréta..stb akkor szívesen megyek, gyalog vagy bkv- val.

Gyócsi Eszter 06703802708 budaörsi, autóval

Ha dolgozom, akkor külföldön vagyok, jelzem nektek. Ma pont úton. Ha itthon, bármikor hívhattok! Délutánra otthon leszek

Emese Hannus Én a 11.ben lakom és dolgozom. Hauszmann A. utca, Allee és Bartók környéke. A számom 209333363

Novák Márta 0620 921 61 63 (de csak bkv-val tudok közlekedni, itt a 11-ben félórán belül bárhová)

Agnes Timea Szabo 06309232374 (nincs autom, és ha dolgozom információkat tudok továbbítani a Csapatnak és összekapcsolok embereket, ha nem dolgozom, akkor megyek termeszetesen bkv-val)

 

Shally-Ann, a kóborló kiskutya

 

Forrás: Budapestet bejáró Shelly-Ann kiskutya keresők - Facebook csoport

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap Kóbor kutyák örökbefogadására buzdít miséin a kutyabarát pap
A Brazíliában élő Paulo atya szívében kiemelt helyet töltenek be a magukra hagyott, elárvult állatok - "Felesküdtem arra, hogy amíg csak élek, segíteni fogom őket."

Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya Egy bolt ajtaja előtt könyörgött segítségért az éhező mamakutya
… de nem volt egyedül. Négy aprócska kölykét szerette volna biztonságban tudni, mielőtt feladná a reményt.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Hírstart Mondial Assistance GesmbH Brimo partysátor AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen Hírek - Címlapon
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen