A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Összefogás egy kiskutya életéért - egész Buda keresi Shelly-Annt, a riadt kutyát

2016. április 26., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem
Félénk, riadt tekintetű kiskutya kóborol a budai utcákon - gazdik és kutyabarátok összefogva próbálják befogni hetek óta, egyelőre eredménytelenül.Shelly-Ann, a kistestű szuka kutyus bolyong riadtan az utcákon. Befogása eddig nem sikerült: a kutya nagyon félős, riadt, szinte lehetetlen még az is, hogy megérintsék, nemhogy megfogják. Rendkívül bizalmatlan az emberekkel - ezt talán egy korábbi trauma váltotta ki belőle. Annyit már elértek a segítők, hogy némi ételt már elfogad, de megfogni még így sem sikerült. A kistermetű kutya igen jó futó: pillanatok alatt képes eltűnni a segítő szándékú emberek elől. (Nevét is innen kapta: a jamaicai villám sprinter Shelly-Ann Fraser Price után nevezték el.) Már befogadót is találtak Shelly-Ann-nek arra az esetre, ha gazdija nem kerülne elő - ám ahhoz, hogy szerető családhoz kerüljön, valahogy be kellene fogni…

 

Már több mint 300 tagja van annak a Facebook-csoportnak, melyhez azok az állatbarátok csatlakoztak, akik aktívan segítenek Shelly-Ann keresésében. A csoportba folyamatosan érkeznek a friss információk, hol látták utoljára a kutyát.

 

Shally-Ann, a kóborló kiskutya
Shelly-Ann, a kóborló kiskutya
Fotó: Facebook.com

 

Ha bárki információval tud szolgálni Shelly-Annt illetően, megteheti a Facebook csoportban ide kattintva, illetve az alábbi telefonszámokon:

 

Shelly miatt érthesíthető telefonszámok éjjel-nappal:

Viktória Győrffy 06304441682

Rita Pavlovics 06303887223 ( ha dolgozik videken van)

Nógrádi Ivett 06704163628

Zoltán Péczely 06203493756 Amikor dolgozik, akkor onnan sehova, de ha nem, akkor biciklivel a XI. kerület bármely pontjára odaér 15 percen belül.

Joláthy Krisztina 06309152026Én a XII. kerületben lakom Apor Vilmos térnél. Ha itt van a környéken gesztenyéskert, margaréta..stb akkor szívesen megyek, gyalog vagy bkv- val.

Gyócsi Eszter 06703802708 budaörsi, autóval

Ha dolgozom, akkor külföldön vagyok, jelzem nektek. Ma pont úton. Ha itthon, bármikor hívhattok! Délutánra otthon leszek

Emese Hannus Én a 11.ben lakom és dolgozom. Hauszmann A. utca, Allee és Bartók környéke. A számom 209333363

Novák Márta 0620 921 61 63 (de csak bkv-val tudok közlekedni, itt a 11-ben félórán belül bárhová)

Agnes Timea Szabo 06309232374 (nincs autom, és ha dolgozom információkat tudok továbbítani a Csapatnak és összekapcsolok embereket, ha nem dolgozom, akkor megyek termeszetesen bkv-val)

 

Shally-Ann, a kóborló kiskutya

 

Forrás: Budapestet bejáró Shelly-Ann kiskutya keresők - Facebook csoport

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette! Felnőtt kutyát fogadnál örökbe? Van 10 érvünk mellette!
Leendő négylábú családtagunk kiválasztásánál felmerülhet a „Mi lenne, ha menhelyről hoznánk kutyát?” kérdés. Valamint az is, fiatalabb vagy idősebb gazdikeresőt válasszunk. Utóbbihoz hoztunk most 10 szuper érvet!

Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették Így örültek a kutyák a plüssöknek, miután az árvízben mindenüket elvesztették
Szívmelengető videón, ahogy újra mosolyognak a katasztrófát megélt kutyusok.

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban 5 tévhit a mentett kutyákkal kapcsolatban
Örökbefogadni jó! Gyakran hallhatjuk e szavakat, mégis hajlamosak lehetünk fenntartással kezelni a dolgot. Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet, melyek visszatarthatnak attól, hogy beengedj életedbe egy mentett kutyát.

Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban? Honnan lehet tudni egy befogadott kutyáról, hogy bántalmazták a múltban?
Egy mentett, befogadott kutya történetét gyakran homály fedi. Ha vannak is információk az előéletéről, nem könnyű összerakni a pontos képet, hiszen a kutya máshol, másokkal élt. Kérdéses, mennyit és milyen minőségben foglalkoztak vele, szerették-e vagy csak megtűrték, esetleg bántották is.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MTI Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség Hírek - Címlapon
Vakvezető ABC – Sz, mint szakszerű S, mint segítség
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen Hírek - Címlapon
Tüntetés Kőbányán - mintegy ötszáz fő tiltakozott a park-rendelet ellen