A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűzoltó lett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jószolgálati nagykövete

2016. május 16., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű
Hazánkban és világszerte a tűzoltókban bíznak meg a legjobban az emberek, hasonlóan ahhoz, ahogy a vak emberek vakvezető kutyáikra rábízzák életüket. Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok mostantól a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jószolgálati nagyköveteként segíti a vakokat és gyengénlátókat."Hazánkban és világszerte a tűzoltókban bíznak meg a legjobban az emberek, hasonlóan ahhoz, ahogy a vak emberek vakvezető kutyáikra rábízzák életüket. E két szolgálat mögött száz százalékos társadalmi támogatás áll" – mondta el dr. Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kuratóriumának elnöke. 

 

Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok örömmel fogadta el a jószolgálati nagyköveti tisztséget:
"Keresni fogom azokat a forrásokat, amelyekkel támogatni lehet a vakvezető kutya képzést." 


Majd kipróbálta a vakvezető kutyás vezetést: "Különleges, megható érzés volt, amikor a vakvezető kutya a lépteimre vigyázott." 

 

Dobson Tibor kipróbálta, milyen az, amikor egy vakvezető kutya vezeti
Dobson Tibor kipróbálta, milyen az, amikor egy vakvezető kutya vezeti
Fotó: Lékáné Viszokai Katalin 


Dobson Tibor köztiszteletnek örvend, a Magyar Rendvédelmi Kar 80 ezer fős köztestületének elnöke. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola 10 éve azért dolgozik, hogy a vak emberek teljes életet élhessenek. Magyarországon egy gyakorlott vakvezető kutya értéke mintegy 2,5 millió forint. A vakvezető kutyák képzését adó egy százalékból és közadakozásból oldja meg az alapítvány. 

 

Forrás: OS
Indexkép forrás: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője? Hogyan lehet egy mobilszolgáltató az árva állatok megmentője?
Különleges új szolgáltatást jelentett be a Netfone Telecom: új márkájuk segítségével az előfizetéseddel egy általad választott állatvédő szervezetet támogathatsz!

Két tonna tápot kaptak az árva állatok Két tonna tápot kaptak az árva állatok
A Közös ügyünk az állatvédelem Alapítvány első, civil állatvédőket támogató kampányában 2 tonna tápadomány talált gazdára - közölte az alapítvány az MTI-vel.

Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája Kutyák a történelemben: Buddy, Amerika első vakvezető kutyája
„Buddynak köszönhetem, hogy visszakaptam a szabadságom”. Magával ragadó történet egy német juhászkutyáról és gazdájáról, akik látássérültek és vakok ezreinek életét változtatták meg.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 EB OVO Közhasznú Egyesület Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt.

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Olyan a kutya mint a gazdája? – ők is lehetnek pesszimisták Hírek - Címlapon
Olyan a kutya mint a gazdája? – ők is lehetnek pesszimisták
Veszélyes lehet az éjszakai kutyaséta a baglyok miatt Hírek - Címlapon
Veszélyes lehet az éjszakai kutyaséta a baglyok miatt