A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűzoltó lett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jószolgálati nagykövete

2016. május 16., 06:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Könnyű




Hazánkban és világszerte a tűzoltókban bíznak meg a legjobban az emberek, hasonlóan ahhoz, ahogy a vak emberek vakvezető kutyáikra rábízzák életüket. Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok mostantól a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jószolgálati nagyköveteként segíti a vakokat és gyengénlátókat.



"Hazánkban és világszerte a tűzoltókban bíznak meg a legjobban az emberek, hasonlóan ahhoz, ahogy a vak emberek vakvezető kutyáikra rábízzák életüket. E két szolgálat mögött száz százalékos társadalmi támogatás áll" – mondta el dr. Mezősi Tamás, a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola kuratóriumának elnöke. 

 

Dobson Tibor tűzoltó dandártábornok örömmel fogadta el a jószolgálati nagyköveti tisztséget:
"Keresni fogom azokat a forrásokat, amelyekkel támogatni lehet a vakvezető kutya képzést." 


Majd kipróbálta a vakvezető kutyás vezetést: "Különleges, megható érzés volt, amikor a vakvezető kutya a lépteimre vigyázott." 

 

Dobson Tibor kipróbálta, milyen az, amikor egy vakvezető kutya vezeti
Dobson Tibor kipróbálta, milyen az, amikor egy vakvezető kutya vezeti
Fotó: Lékáné Viszokai Katalin 


Dobson Tibor köztiszteletnek örvend, a Magyar Rendvédelmi Kar 80 ezer fős köztestületének elnöke. A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola 10 éve azért dolgozik, hogy a vak emberek teljes életet élhessenek. Magyarországon egy gyakorlott vakvezető kutya értéke mintegy 2,5 millió forint. A vakvezető kutyák képzését adó egy százalékból és közadakozásból oldja meg az alapítvány. 

 

Forrás: OS
Indexkép forrás: Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón Történelmet írt egy vakvezető kutya, amikor megjelent a Golden Globe díjátadón
Miss Ingrid, a fekete labrador csóválva vonult be a vörös szőnyegen gazdája mellett.

A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra A keverék kutya COOL! – Menő pólókkal hívják fel a figyelmet a keverék kutyákra
Minden kutya egyedi, különleges egyéniség – a keverék kutyák ráadásul nem csak belső-, de külső tulajdonságaikban is egyediek! Mégsem olyan menők, mint fajtatiszta társaik… változtassunk ezen!

Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat Menhelyi kutyák a reflektorfényben - árva kutyákkal mutatták be a hazai divattervezők kollekcióikat
2023. december 9-én került megrendezésre a Dogs on the Catwalk eseménye. A rendezvény főszereplői örökbefogadható menhelyi kutyusok, akik egy különleges fashion show keretében vonulnak végig a kifutón, divattervezők hazai márkáinak kollekcióit bemutató modellekkel a póráz túlsó végén. 2018. után most az Ürömi Állatmenhely 8 mentvényéé volt a lehetőség, hogy megmutatkozzon a nagyközönség előtt hazai sztárok kíséretében.

Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik Otthont a háziállatoknak! - Az állatok világnapján és minden más nap is segíthetünk nekik
Az évben több nap is négylábú kedvenceinkről szól, ezek közül pedig az egyik legfontosabb október 4-e. A kisállatok világnapja Assisi Szent Ferenchez, az állatok és a természet védőszentjéhez kötődik, és a 20. század eleje óta ünnepeljük. A háziállatok rendkívül pozitív hatással vannak mind a mentális, mind a fizikai egészségünkre, amit az ilyen alkalmakon igyekszünk némi plusz törődéssel meghálálni. A gondoskodás azonban a kevésbé szerencsés, utcára került háziállatoknak is jár. A Mars éppen ezért hat olyan módszert javasol, amelyekkel mindannyian részt vállalhatunk az elhagyott háziállatok helyzetének javításában és csökkenthetjük az otthontalan kiskedvencek számát.

Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával Gesztenye, a labrador is diplomát kapott gazdijával
Emléklapot kapott gazdija diplomaosztóján Gesztenye, a vakvezető kutya is, aki minden lépésénél segítette szeretett gazdáját az egyetemen.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Beagle Club Online Irodakutya.com Hírstart Brimo partysátor

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Olyan a kutya mint a gazdája? – ők is lehetnek pesszimisták Hírek - Címlapon
Olyan a kutya mint a gazdája? – ők is lehetnek pesszimisták
Veszélyes lehet az éjszakai kutyaséta a baglyok miatt Hírek - Címlapon
Veszélyes lehet az éjszakai kutyaséta a baglyok miatt