A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Veszélyes lehet az éjszakai kutyaséta a baglyok miatt

2016. május 15., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!




A nagytestű bagolyfajtánk, az uhu egyre közelebb húzódik a városokhoz – a kistestű kutyákra akár veszélyt is jelenthet.



A kistestű kutyákat nem tanácsos éjjel nyílt terepen szabadon engedve sétáltatni: előfordulhat, hogy egy uhu prédának fogja tekinteni. Hazánkban megsokszorozódott ezeknek a ragadozó madaraknak a száma.

 

Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője szerint az uhuk közelebb húzódtak a városokhoz, ma már elhagyott gyárakban fészkelnek.

– Főleg az erkélyen hagyott kis kedvencek vannak veszélyben. Hálóval lehet ellenük védekezni, vagy ha éjszakára beengedjük őket a házba, különben prédává válhatnak – mondta a szakember a Borsonline-nak.

 

Nagytermetű ragadozómadarunk, az uhu
Nagytermetű ragadozómadarunk, az uhu
Fotó: origo.hu

 

Biztos, ami biztos, időzítsétek korábbra a kutyasétákat, ha a városszéli területet választjátok a sétára! Vigyázzatok kistestű kedvencetekre!

Forrás: borsonline.hu
Indexkép forrás: yourdog.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán 15 évig élt egy ketrecbe zárva – Így mosolyog az idős kutyus a napfény láttán
Életében először végre megtapasztalhatta, mit is jelent szabadnak lenni.

Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi! Lótrágya – Veszélyes lehet, ha a kutya megeszi!
A lovaknak, szarvasmarháknak és juhoknak adott féreghajtó már kis mennyiségben is komoly gondot okozhat az arra hajlamos kutyáknál, ha a trágyájukból csemegézik. Mit kell tudnunk róla, és hogyan kerülhetjük el a bajt?

Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át Kullancsveszély: 6 pont a kutya testén, melyet feltétlenül nézz át
A kullancsok által terjesztett fertőző betegségek komoly veszélyt jelenthetnek kedvenceinkre és ránk nézve is! Sétát, kirándulást követően vizsgáljuk át alaposan kutyánk testét, különös figyelmet fordítva e kiemelt területekre!

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

Praktiker Hírstart MTI AIRMAX Cargo Budapest Zrt.


Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűzoltó lett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jószolgálati nagykövete Hírek - Címlapon
Tűzoltó lett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jószolgálati nagykövete
A nagy találkozás Hírek - Címlapon
A nagy találkozás