A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Veszélyes lehet az éjszakai kutyaséta a baglyok miatt

2016. május 15., 12:00


Szerző: S.Zs.


Kategória: Jó tudni!
A nagytestű bagolyfajtánk, az uhu egyre közelebb húzódik a városokhoz – a kistestű kutyákra akár veszélyt is jelenthet.A kistestű kutyákat nem tanácsos éjjel nyílt terepen szabadon engedve sétáltatni: előfordulhat, hogy egy uhu prédának fogja tekinteni. Hazánkban megsokszorozódott ezeknek a ragadozó madaraknak a száma.

 

Orbán Zoltán, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület szóvivője szerint az uhuk közelebb húzódtak a városokhoz, ma már elhagyott gyárakban fészkelnek.

– Főleg az erkélyen hagyott kis kedvencek vannak veszélyben. Hálóval lehet ellenük védekezni, vagy ha éjszakára beengedjük őket a házba, különben prédává válhatnak – mondta a szakember a Borsonline-nak.

 

Nagytermetű ragadozómadarunk, az uhu
Nagytermetű ragadozómadarunk, az uhu
Fotó: origo.hu

 

Biztos, ami biztos, időzítsétek korábbra a kutyasétákat, ha a városszéli területet választjátok a sétára! Vigyázzatok kistestű kedvencetekre!

Forrás: borsonline.hu
Indexkép forrás: yourdog.co.uk

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan találnak haza a kutyák? Hogyan találnak haza a kutyák?
Rengeteg megható történetet hallhattunk, olvashattunk elveszett kutyákról, akik dacolva távolsággal, időjárással, megtalálták a hazavezető utat. De hogyan képesek erre? Tényleg olyan jó az irányérzékük, mint nekünk? Vagy egy belső iránytű vezeti őket?

Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai Szívmelengető videó - Aprócska kölykök lettek a sérült kacsa legjobb barátai
Nagy szeretettel gondozgatja a kiskutyákat, és még a tollas farkincáját is csóválja, annyira örül nekik!

A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni A kutyámmal a futtatón - 6 jel, hogy ideje a távozás mezejére lépni
Megannyi érvet és ellenérvet sorolhatnánk fel a téma kapcsán, mindenesetre érdemes átgondolni. Nemcsak saját kutyánkról, hanem a kutyák viselkedéséről is fontos, hogy birtokában legyünk a megfelelő információknak ahhoz, hogy eldönthessük, futizzunk-e vagy sem?

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál Beagle Club Online AEGON Magyarország Zrt. EB OVO Közhasznú Egyesület

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
Tűzoltó lett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jószolgálati nagykövete Hírek - Címlapon
Tűzoltó lett a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola jószolgálati nagykövete
A nagy találkozás Hírek - Címlapon
A nagy találkozás