A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

Tűzoltók mentették meg a vizslát, akinek uszadék fába akadt a lába a Tisza árterén

2021. március 05., 11:45


Szerző: S.Zs.


Kategória: Állatvédelem




Veszélyes helyzetbe keveredett Gaia, a weimari vizsla - szerencsére a szakemberek hamar a segítségére siettek. A tűzoltók felhívják a figyelmet az áradó folyók veszélyeire, mely kutyáinkat is fenyegethetik a séták során.



 

Gaia és gazdija Szegeden, a Tisza töltésen sétáltak, mikor a vizsla a Tisza árterébe merészkedett. A kutya lába itt akadt bele egy uszadék fába, ami miatt nem tudott visszaúszni a partra. 

 

A szegedi hivatásos tűzoltók és a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat sietett Gaia segítségére: sikerült épségben kiszabadítaniuk a bajba került négylábút. A vizslának az ijedtségen kívül szerencsére nem esett baja. 

 

 

A beszámolójuk végén a tűzoltók felhívják a figyelmet az áradó folyók okozta veszélyre. Hangsúlyozzák, hogy a kutyaséták, túrák alatt kutyánkra fokozottan figyeljünk, ha folyó mentén járunk.

Az áradó folyók sok szemetet, uszadék fát, ágakat hord magával, a víz pedig sokkal zavarosabb áradáskor, így nem látni, milyen tárgyak, akadályok lehetnek alatta.

Gaia története is mutatja: pillanatok alatt megtörténhet a baj. Szerencsére ő ép bőrrel megúszta a veszélyes helyzetet, de tanuljunk a példájából:

 

az áradó folyónak a szélébe se engedjük kedvencünket!

 

 

 

 

 

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Idős korban is fontos a mozgás!  5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson Idős korban is fontos a mozgás! 5 tipp, hogy öregedő kutyád fitt maradhasson
Lassuló léptek, kevesebb mozgás, több pihenés és alvás... Kisöregünk talán már nem igényli annyira az aktív életmódot, mint fiatalabb éveiben, de attól még fontos, hogy mozogjon. Hogyan segíthetünk neki, és miképpen tehetjük örömtelivé a kíméletes mozgást is?

Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez! Megszülettek az őzgidák: ne nyúljunk a magára hagyott kicsinyekhez!
...ugyanis egyáltalán nem biztos, hogy magára van hagyva! Ezekben a hetekben (is) különösen fontos, hogy felelős kutyások legyünk, és odafigyeljünk kedvencünkre, mikor a természetben járunk.

Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort? Hátizsák kutyáknak – Hasznos kiegészítő vagy veszélyes hóbort?
Szép időben jól esik kimozdulni a szabadba. Tavaszi és őszi kirándulás, túrázás során megkönnyítheti a gazdi dolgát, ha kedvence is besegít a cipelésbe. Jó ötlet ráadni a hátizsákot? Vagy inkább kerüljük?

Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson Kutyával a természetben - ezeket az illemszabályokat tartsd be a túrán, kiránduláson
A kirándulás, túrázás, vagy csak épp egy rövidebb séta a közeli erdőben kutyánkkal remek kikapcsolódási lehetőség. Ahhoz azonban, hogy ne csak mi, de más természetjárók, kutyások, és nem utolsósorban az erdő lakói is háborítatlanul, békében élvezhessék a természetet, be kell tartanunk néhány szabályt.

Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni? Miért szeretnek a kutyák a fűben hemperegni?
A kutyák imádnak a szabadban szaladgálni, játszani, napozni. Ősidők óta állnak összeköttetésben a természettel, élvezik az illatait és szívesen elnyúlnak a puha fűben; gyakran meg is hemperegne benne. De miért teszik?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!
Beaphar - 2024

hirdetés (X)

Partnereink

AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 MOL Nyrt. Egyedi kutyás ajándéktárgyak Rehabportál

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest YouTube
El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától Hírek - Címlapon
El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától
Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják Hírek - Címlapon
Finom vacsorát készít az étteremtulajdonos a kóbor kutyáknak, akik esténként meglátogatják