A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu
Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától

2021. március 06., 08:00


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Élete során már négyszer is magára hagyták az angol vérebet szorongásos problémái miatt. Most azonban órákig élvezheti a békét és nyugalmat saját kis varázsbirodalmában.Bentley, az öregecske angol véreb már négy különböző helyen is élt, mire KaTarra Taylor magához vette. Szorongásos gondjai és betegsége miatt előző tulajdonosai számára túl nagy feladatnak bizonyult a kedves óriás, ám a hölgynek köszönhetően váratlan fordulatot vette szomorú sorsa.

 

Eltartott egy ideig, mire Bentley elkezdett bízni benne, hiszen eddig már többször is magára hagyták azok, akiket megszeretett, akikhez elkezdett kötődni. Lassacskán azonban megértette, hogy biztonságban van, és már soha többé nem kell a mindennapok miatt aggódnia. A törődésnek hála jelentősen mérséklődött szorongása, egyre oldottabb, jókedvűbb.

 

Bentley, az angol véreb és kis társa, az idős Basset hound
Bentley, az angol véreb és kis társa, az idős Basset hound
Fotó: boredpanda.com

 

Egy dolog azonban nem hagyta nyugodni gazdáját. A véreb örökbefogadásakor még egy pici, egyszobás lakásban élt, amiről nyilvánvaló volt, hogy hosszú távon nem lesz megfelelő a közel 60 kilós kedves óriásnak. Szeretett volna tágasabb otthonba költözni, ám sehol sem látták szívesen a nagytermetű kutyát. Ő viszont eltökélte magában, hogy mindent megad neki, ezért úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az irányítást és vásárolt egy kis házat.

 

Vettem egy házat, hogy együtt maradhassunk. Egy aprócska zárt udvarral is rendelkezett, amelyről úgy sejtettem, hogy tetszeni fog neki. Nem engedhettem meg magamnak egy családi házat tágas kerttel, de úgy gondoltam, hogy a kicsiny udvarból igazi kertet varázsolhatok számára.”

 

Az angol véreb szorongását is enyhíti saját kis kertje
Az angol véreb szorongását is enyhíti saját kis kertje
Fotó: boredpanda.com

 

Egy gondos gazdi odafigyel kutyájára, így arra is, mit okoz számára örömet, mivel tölti szívesen idejét. Bentley mindig is boldogan nyúlt el a zöld gyepen a sétákon, ezért remek ötletnek tűnt, hogy legyen egy saját kertecskéje, amely remélhetőleg a szorongásán is enyhít. Elsőre kisebb fejtörést okozott, hogyan is álljanak neki a vastag betonaljzatnak, ám egynapi kemény munkával sikerült feltörni, majd gyepszőnyeggel befedni a talajt. Miután elkészült és kivezették Bentley-t a kertbe, alig hitte el, amit lát. Elvarázsoltan szemlélte ajándékát, megszaglászta a füvet, majd kényelmesen leheveredett a puha zöldbe, és órákig meg sem mozdult.

 

Az idős kutya imád a puha fűben heverészni
Az idős kutya imád a puha fűben heverészni
Fotó: boredpanda.com

 

 „Bentley imádja a saját kis zöld területét. Egy napellenzőt is elhelyeztük számára, így elbújhat az árnyékba, ha megelégelte a napsugarakat.”

 

Zen kertjének hangulata megnyugtatóan hat rá, így nem csoda, hogy ez lett otthona kedvenc szundikálós pontja, hiszen ma már akkor élvezheti a természet közelségét, amikor csak kedve tartja. Mindazok után, amiken önhibáján kívül kellett keresztülmennie eddig élete során, most végre nagy szeretetben és megbecsülésben élheti mindennapjait.

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com
Cikk első megjelenése: 2020. június 05.

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”? Hogyan mondják el a kutyák: „Köszönöm”?
Nagyszerű érzés, amikor szívünket belengi a hála, és átjárja egész lényünket. Vajon a kutyák is képesek így érezni?

Megünnepelnéd a kutyád születésnapját? Íme 7 szuper tipp egy felejthetetlen naphoz Megünnepelnéd a kutyád születésnapját? Íme 7 szuper tipp egy felejthetetlen naphoz
Életünk fontos része. Megnevettet, és megtanít pozitívan szemlélni a világot. Szeretetre, elfogadásra és gyengédségre ösztönöz. Megérdemli, hogy megünnepeljük őt. Hogyan varázsoljuk emlékezetessé kedvencünk szülinapját?

Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett Új kutya érkezik a családba – 8 érv a mielőbbi állatorvosi látogatás mellett
Az új családtag érkezése megannyi izgalommal jár, akkor is, ha négylábú. Ahogy magunkhoz vesszük választottunkat, felkerülhet a rózsaszín szemüveg is, hiszen olyan édes! Szeretnénk, hogy jól érezze magát és egészséges legyen – ehhez pedig elengedhetetlen egy látogatás az állatorvoshoz, minél előbb!

Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe Megható barátság: a cicának hála béke költözött a szorongó kutya szívébe
Csak egy kutya és egy macska. Első ránézésre semmi különös nincs ebben. Barátságuk mégis olyan célt hívott életre, mely milliókat inspirál a természet kincseinek megőrzésére.

Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába? Miért jön utánam a kutyám a fürdőszobába?
Vannak ebek, akik előszeretettel követik a gazdit mindenhova, és arról sem maradhatnak le, ha lezuhanyozunk vagy veszünk egy kellemes fürdőt. De mi teszi ezt olyan érdekessé?

Mosolyogj a kutyádra, és még jobban fog szeretni Mosolyogj a kutyádra, és még jobban fog szeretni
Mosolyogj, és a világ visszamosolyog rád, tartja a mondás. Túlzónak tűnhet, egyvalami azonban biztos: ha a világ nem is, kutyád értékeli a törekvésedet. Miben rejlik a varázslat?

Édes a pihenés - Ezért fontos kutyáknál is a jó (sok) alvás Édes a pihenés - Ezért fontos kutyáknál is a jó (sok) alvás
A jó alvás fél egészség, márpedig napjaink felgyorsult világában a kutyáknak is nehézséget okozhat kellően kipihenni magukat. Hogyan segíthetünk kedvenceinknek?

4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján 4 dolog, amiért a gazdikat is ünnepelhetjük Anyák napján
Van pár dolog, ami miatt azokat a nőket is ünnepelhetnénk, akik egy, vagy több kutyusnak az „anyukája”. A gazdi szerep, ha nem is ugyanaz, nagyon hasonlít a szülői szerepre.

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Mondial Assistance GesmbH AIRMAX Cargo Budapest Zrt.
 Ebugatta Vizslatúra

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Gyakori sérülések kutyáknál – 1. rész Hírek - Címlapon
Gyakori sérülések kutyáknál – 1. rész
Tűzoltók mentették meg a vizslát, akinek uszadék fába akadt a lába a Tisza árterén Hírek - Címlapon
Tűzoltók mentették meg a vizslát, akinek uszadék fába akadt a lába a Tisza árterén
fb-text