A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától

2020. június 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Élete során már négyszer is magára hagyták az angol vérebet szorongásos problémái miatt. Most azonban órákig élvezheti a békét és nyugalmat saját kis varázsbirodalmában.Bentley, az öregecske angol véreb már négy különböző helyen is élt, mire KaTarra Taylor magához vette. Szorongásos gondjai és betegsége miatt előző tulajdonosai számára túl nagy feladatnak bizonyult a kedves óriás, ám a hölgynek köszönhetően váratlan fordulatot vette szomorú sorsa.

 

Eltartott egy ideig, mire Bentley elkezdett bízni benne, hiszen eddig már többször is magára hagyták azok, akiket megszeretett, akikhez elkezdett kötődni. Lassacskán azonban megértette, hogy biztonságban van, és már soha többé nem kell a mindennapok miatt aggódnia. A törődésnek hála jelentősen mérséklődött szorongása, egyre oldottabb, jókedvűbb.

 

Bentley, az angol véreb és kis társa, az idős Basset hound
Bentley, az angol véreb és kis társa, az idős Basset hound
Fotó: boredpanda.com

 

Egy dolog azonban nem hagyta nyugodni gazdáját. A véreb örökbefogadásakor még egy pici, egyszobás lakásban élt, amiről nyilvánvaló volt, hogy hosszú távon nem lesz megfelelő a közel 60 kilós kedves óriásnak. Szeretett volna tágasabb otthonba költözni, ám sehol sem látták szívesen a nagytermetű kutyát. Ő viszont eltökélte magában, hogy mindent megad neki, ezért úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az irányítást és vásárolt egy kis házat.

 

Vettem egy házat, hogy együtt maradhassunk. Egy aprócska zárt udvarral is rendelkezett, amelyről úgy sejtettem, hogy tetszeni fog neki. Nem engedhettem meg magamnak egy családi házat tágas kerttel, de úgy gondoltam, hogy a kicsiny udvarból igazi kertet varázsolhatok számára.”

 

Az angol véreb szorongását is enyhíti saját kis kertje
Az angol véreb szorongását is enyhíti saját kis kertje
Fotó: boredpanda.com

 

Egy gondos gazdi odafigyel kutyájára, így arra is, mit okoz számára örömet, mivel tölti szívesen idejét. Bentley mindig is boldogan nyúlt el a zöld gyepen a sétákon, ezért remek ötletnek tűnt, hogy legyen egy saját kertecskéje, amely remélhetőleg a szorongásán is enyhít. Elsőre kisebb fejtörést okozott, hogyan is álljanak neki a vastag betonaljzatnak, ám egynapi kemény munkával sikerült feltörni, majd gyepszőnyeggel befedni a talajt. Miután elkészült és kivezették Bentley-t a kertbe, alig hitte el, amit lát. Elvarázsoltan szemlélte ajándékát, megszaglászta a füvet, majd kényelmesen leheveredett a puha zöldbe, és órákig meg sem mozdult.

 

Az idős kutya imád a puha fűben heverészni
Az idős kutya imád a puha fűben heverészni
Fotó: boredpanda.com

 

 „Bentley imádja a saját kis zöld területét. Egy napellenzőt is elhelyeztük számára, így elbújhat az árnyékba, ha megelégelte a napsugarakat.”

 

Zen kertjének hangulata megnyugtatóan hat rá, így nem csoda, hogy ez lett otthona kedvenc szundikálós pontja, hiszen ma már akkor élvezheti a természet közelségét, amikor csak kedve tartja. Mindazok után, amiken önhibáján kívül kellett keresztülmennie eddig élete során, most végre nagy szeretetben és megbecsülésben élheti mindennapjait.

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

10 pillanat, amiért gazdinak lenni jó! 10 pillanat, amiért gazdinak lenni jó!
Kedves rajzok kedvenceinkről és a mindennapi élet apró örömeiről. Te is magadra ismertél, ugye?

11 jel, amiből tudhatod: Te is kutyaőrült vagy! 11 jel, amiből tudhatod: Te is kutyaőrült vagy!
Találó képsorozat, amiből megállapíthatod, mennyire vagy belebolondulva a kutyákba. Rád hány pont igaz?

Szomorú lesz a kutyád, ha folyton a telefonodat bújod! Szomorú lesz a kutyád, ha folyton a telefonodat bújod!
Mi több, akár depressziót is okozhat kedvencünknél, ha hosszú távon inkább a telefonnal töltünk több időt, mint kedvencünkkel. Szomorú, de erre már a szakértőknek kell felhívnia a figyelmünket!

Súlyosan sérült kutya bukkant fel a semmi közepén álló háznál - segítséget kért, végül családra talált Súlyosan sérült kutya bukkant fel a semmi közepén álló háznál - segítséget kért, végül családra talált
Mai napig rejtély, honnan és hogyan keveredett a hatalmas farm közepén magányosan álló házhoz. De a megérzése nem csalt: segítő kezekre talált.

12 jel, hogy kutyádnak Te vagy a minden 12 jel, hogy kutyádnak Te vagy a minden
Hűséges barát, szeretetteljes társ, lelkünk gyógyítója ő, a kutya. A maga módján pedig ő is tisztán tudtunkra adja, hogy számára mi vagyunk a legfontosabbak a világon.

10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét 10 dolog, amivel boldogabbá és teljesebbé teheted kutyád életét
Kutyáink ügyesen alkalmazkodnak az emberi környezethez, ám néhány aprósággal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy elmondhassák magukról: óriási szerencsém van a gazdimmal!

5 tipp a kullancsmentes kertért! 5 tipp a kullancsmentes kertért!
Az enyhe telek hatására ugrásszerűen megnőtt a kullancsok száma, ezáltal a veszély is, melyet ránk és kedvenceinkre nézve jelentenek. Ezekkel a tippekkel olyan környezetet teremthetsz a kertedben, mely nem éppen “kullancs-barát”.

Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta Addig ölelte az árva kutya a menhelyre látogató riportert, amíg örökbe nem fogadta
Mintha azért könyörgött volna: „Kérlek, vigyél el innen! Vigyél magaddal!”

Neked is szokott ajándékokat hozni a kutyád? Ez lehet az oka Neked is szokott ajándékokat hozni a kutyád? Ez lehet az oka
Plüssjáték, koszos zokni, összenyálazott cipő, egy fél rágócsont… amit kedvencünk a legnagyobb örömmel hoz oda nekünk, mikor hazaérkezünk. Vagy csak úgy. A Tiéd is ajándékozós típus?

Miért ül rám a kutyám? Miért ül rám a kutyám?
Ha Te is azok közé tartozol, akik szeretik dédelgetni kutyájukat, örömmel tölthet el, ha kedvenced időnként az öledben kucorodik össze. De mit is jelent ez a viselkedés valójában?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

Rehabportál MTI Brimo partysátor Egyedi kutyás ajándéktárgyak

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
900 kutyának nyújtott menedéket egy floridai luxushotel az Irma hurrikán napjaiban Hírek - Címlapon
900 kutyának nyújtott menedéket egy floridai luxushotel az Irma hurrikán napjaiban
Kitüntettek egy 17 éves tacsit Japánban a bátorságáért Hírek - Címlapon
Kitüntettek egy 17 éves tacsit Japánban a bátorságáért