A kutyabarát helyek szakértője, a kutyabarathelyek.hu

Hírek archívum
Hírek - Könnyű

Összes      Friss      Ajánló      Állatvédelem      Egészség      Jó tudni!      Könnyű      Közérdekű      Kreatív      Nevelés      Utazás

El sem hitte az idős, mentett kutya, hogy saját kis kertet kapott családjától

2020. június 05., 06:30


Szerző: M.Lilla


Kategória: Könnyű
Élete során már négyszer is magára hagyták az angol vérebet szorongásos problémái miatt. Most azonban órákig élvezheti a békét és nyugalmat saját kis varázsbirodalmában.Bentley, az öregecske angol véreb már négy különböző helyen is élt, mire KaTarra Taylor magához vette. Szorongásos gondjai és betegsége miatt előző tulajdonosai számára túl nagy feladatnak bizonyult a kedves óriás, ám a hölgynek köszönhetően váratlan fordulatot vette szomorú sorsa.

 

Eltartott egy ideig, mire Bentley elkezdett bízni benne, hiszen eddig már többször is magára hagyták azok, akiket megszeretett, akikhez elkezdett kötődni. Lassacskán azonban megértette, hogy biztonságban van, és már soha többé nem kell a mindennapok miatt aggódnia. A törődésnek hála jelentősen mérséklődött szorongása, egyre oldottabb, jókedvűbb.

 

Bentley, az angol véreb és kis társa, az idős Basset hound
Bentley, az angol véreb és kis társa, az idős Basset hound
Fotó: boredpanda.com

 

Egy dolog azonban nem hagyta nyugodni gazdáját. A véreb örökbefogadásakor még egy pici, egyszobás lakásban élt, amiről nyilvánvaló volt, hogy hosszú távon nem lesz megfelelő a közel 60 kilós kedves óriásnak. Szeretett volna tágasabb otthonba költözni, ám sehol sem látták szívesen a nagytermetű kutyát. Ő viszont eltökélte magában, hogy mindent megad neki, ezért úgy döntött, hogy saját kezébe veszi az irányítást és vásárolt egy kis házat.

 

Vettem egy házat, hogy együtt maradhassunk. Egy aprócska zárt udvarral is rendelkezett, amelyről úgy sejtettem, hogy tetszeni fog neki. Nem engedhettem meg magamnak egy családi házat tágas kerttel, de úgy gondoltam, hogy a kicsiny udvarból igazi kertet varázsolhatok számára.”

 

Az angol véreb szorongását is enyhíti saját kis kertje
Az angol véreb szorongását is enyhíti saját kis kertje
Fotó: boredpanda.com

 

Egy gondos gazdi odafigyel kutyájára, így arra is, mit okoz számára örömet, mivel tölti szívesen idejét. Bentley mindig is boldogan nyúlt el a zöld gyepen a sétákon, ezért remek ötletnek tűnt, hogy legyen egy saját kertecskéje, amely remélhetőleg a szorongásán is enyhít. Elsőre kisebb fejtörést okozott, hogyan is álljanak neki a vastag betonaljzatnak, ám egynapi kemény munkával sikerült feltörni, majd gyepszőnyeggel befedni a talajt. Miután elkészült és kivezették Bentley-t a kertbe, alig hitte el, amit lát. Elvarázsoltan szemlélte ajándékát, megszaglászta a füvet, majd kényelmesen leheveredett a puha zöldbe, és órákig meg sem mozdult.

 

Az idős kutya imád a puha fűben heverészni
Az idős kutya imád a puha fűben heverészni
Fotó: boredpanda.com

 

 „Bentley imádja a saját kis zöld területét. Egy napellenzőt is elhelyeztük számára, így elbújhat az árnyékba, ha megelégelte a napsugarakat.”

 

Zen kertjének hangulata megnyugtatóan hat rá, így nem csoda, hogy ez lett otthona kedvenc szundikálós pontja, hiszen ma már akkor élvezheti a természet közelségét, amikor csak kedve tartja. Mindazok után, amiken önhibáján kívül kellett keresztülmennie eddig élete során, most végre nagy szeretetben és megbecsülésben élheti mindennapjait.

Forrás: boredpanda.com
Indexkép forrás: boredpanda.com

Ha tetszett a cikk, és szeretnél értesülni legújabb híreinkről

kérünk lájkold Facebook oldalunkat!

 

Témába vág

Te hogyan alszol kutyáddal? Te hogyan alszol kutyáddal?
Gondoltad volna, mennyi mindent árul el rólad és kutyádról az, ahogyan együtt alszotok? A következő 10 alvópóz leírásából megtudhatod, milyen is a kapcsolatotok valójában.

Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus Megható örökbefogadás - Együtt talált otthonra a járvány miatt elárvult két idős kutyus
Nina és Rocky elválaszthatatlanok voltak, ám félő volt, hogy gazdájuk elvesztése utána együtt maradhatnak-e.

Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról? Mit tanítanak nekünk kutyáink a háláról?
A kutyák megnyitják szívünket a szeretet, az öröm és a barátság felé. Hálájuk talán még ennél is nagyszerűbb érzés, általa lényük legmélyéhez kapcsolódhatunk.

Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket? Szeretik a kutyák, ha megpusziljuk őket?
Van, aki szereti a kutyapuszit és van, aki a gondolatától is irtózik. Mit gondolhatnak erről kutyáink? Értik-e, ha puszit adunk nekik, és egyáltalán szeretik-e?

Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez Idős kutya a családban – 6 tipp az egészségesebb és boldogabb nyugdíjas évekhez
Kisöregünk a legjobb barátunk, természetes, hogy azt szeretnénk, minél tovább együtt maradhassunk. Megfelelő gondoskodással örömtelivé varázsolhatjuk ezüst éveit is.

„Egy volt közülünk” – Emlékművet kapott a kóbor kutya, akit egy olasz kisváros fogadott örökbe „Egy volt közülünk” – Emlékművet kapott a kóbor kutya, akit egy olasz kisváros fogadott örökbe
17 éves korában kelt át a szivárványhídon, a városka lakói azonban sosem feledik "mindenki kutyáját", akit örökre a szívükbe zártak.

Miért őszülnek idő előtt a kutyák? Miért őszülnek idő előtt a kutyák?
Az ősz szőrszálak már fiatalabb korban is megjelenhetnek kedvencünk pofáján. Mi okozza és mely tényezők befolyásolják alapvetően az őszülés folyamatát?

Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba Az idős kutya már nem tud felmenni a lépcsőn, ezért a gazdijai költöztek le hozzá a nappaliba
Betegsége miatt nehézkesen jár a 14 éves spániel - szerető családjának tagjai felváltva mellette vannak, hogy egy pillanatig se érezze magát magányosnak.

Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani Hirtelen bújós lett a kutyád? Lehet, hogy ezeket szeretné elmondani
Nem számít, milyen hangulatban érkezünk haza egy hosszú nap végén, négylábú barátunk kicsattanó örömmel fogad minket. De ha kedvencünk szokatlanul bújós, érdemes odafigyelni rá!

10 humoros jelenet, ami minden gazdinak ismerős lesz 10 humoros jelenet, ami minden gazdinak ismerős lesz
Kutyáink megnevettetnek, szórakoztatnak minket - imádjuk őket! Szeretetünk kifejezéseként pedig időnként vicces jelenetekbe bonyolódunk. Veletek is előfordult már, ugye?

Minősítés

Hogyan lehet minősített
kutyabarát helyed?

Minősítés és hirdetés – Tudj meg többet!

Tudj meg többet
tanúsító védjegyünkről!

Megismerem

Kedvenceink

Biztosítás

Kisállat biztosítás
bel- és
külföldön!
Gondoskodj kedvencedről!

Partnereink

MTI Hírstart Beagle Club Online Praktiker

Hírlevél

A hírlevélre történő feliratkozással az adatvédelmi nyilatkozatot elfogadom.

kutyabarathelyek.hu - kezdőoldal Észrevételek
FaceBook Instagram Pinterest Google+ YouTube
Megmentene a kutyád, ha bajba kerülnél? A kutatók szerint igen! Hírek - Címlapon
Megmentene a kutyád, ha bajba kerülnél? A kutatók szerint igen!
Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok! Hírek - Címlapon
Újraindulnak a kutyakiállítások Magyarországon: megvannak az új időpontok!